Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Κ.Μιχόπουλος: Σχετικά με το εν εξελίξει φωτοβολταϊκό πάρκο

Κ. Μιχόπουλος:
Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή του κ. Χριστογιαννόπουλου
κρύβεται, σιωπά και αδιαφορεί
για τα συμφέροντα της Μεγαλόπολης

Για τέταρτη φορά, με δελτίο τύπου πριν λίγες μέρες, ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας αναφέρεται στα 2.000 στρέμματα στο ορυχείο Μεγαλόπολης, τα οποία η Περιφέρεια διεκδικεί από την ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ προκειμένου να εγκαταστήσει φωτοβολταικό πάρκο για να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας των συστημάτων άρδευσης των αγροτών σε Μεσσηνία και Αργολίδα.

Αυτή την φορά, μετά από συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Παπαθανάση, στο δελτίο τύπου αναφέρει ότι, όπως ενημερώθηκε από τον υπουργό, το ζήτημα βρίσκεται σε καλή πορεία!
Για τέταρτη φορά περιμένουμε και ζητάμε από τον κ. Χριστογιαννόπουλο να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, να μάθουμε αν θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου Μεγαλόπολης ή των αγροτών της Μεσσηνίας και της Αργολίδας.

Μόλις προχθές, με νεότερο δελτίο τύπου ο κ. Νίκας, ανακοίνωσε ότι έχει λάβει θετική γνωμοδότηση από το ΠΓΣΕΕ (Περιφερειακό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εγγειοβελτιωτικών Έργων) Πελοποννήσου ως προς την αναγκαιότητα δημιουργίας στη Μεγαλόπολη του μεγάλου φ/β πάρκου των 2.000 στρεμμάτων, με το όποιο ενεργειακό κέρδος από τη λειτουργία του να κατευθύνεται για την υποστήριξη των ενεργειακών αναγκών άρδευσης στον ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία και στον ΓΟΕΒ Αργολίδας.
Η θέση της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ είναι ότι η εν λόγω έκταση πρέπει να αποδοθεί στο Δήμο Μεγαλόπολης για επέκταση της ΒΙΠΕ στο Ψαθί και για τη δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου από Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου και όχι στην Περιφέρεια.

Εδώ και μήνες όμως ο κ. Χριστογιαννόπουλος δεν απαντάει, δεν δηλώνει τις προθέσεις του…
Δίκαια προκύπτουν τα ερωτήματα:
Τα έχει συμφωνήσει εν κρυπτώ, όπως με τα υπόλοιπα θέματα, ή απλά αδιαφορεί?
Όπως και να έχει, για εμάς, τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ, η έκταση αυτή είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ καθώς αποτελεί βασικό κρίκο στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα.

Καλούμε την ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ να αγνοήσει το αίτημα του Περιφερειάρχη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η έκταση των 2.000 στρεμμάτων να αποδοθεί ΑΜΕΣΑ στον Δήμο Μεγαλόπολης.
Δηλώνουμε προς όλους τους εμπλεκόμενους ότι δεν θα αποδεχτούμε τυχόν τετελεσμένα.
 Ο κ. Χριστογιαννόπουλος είναι ο απερχόμενος Δήμαρχος.
Δεν μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου Μεγαλόπολης με τις τυχόν συμφωνίες του, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, ή την αδιαφορία του.

O επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ
Κώστας Μιχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου