Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Γ. Παπαηλιού: Τοποθέτηση στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγαλόπολη (βίντεο)

Στις εκλογές της 21 Μαϊου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν αναμετράται με ένα αντίπαλο πολιτικό κόμμα, αλλά με ένα «σύστημα», το «σύστημα Μητσοτάκη», που ολόκληρη την τετραετία της διακυβέρνησής του υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής σε όλα τα πεδία, στους τομείς της οικονομίας, της υγείας, της εκπαίδευσης, των θεσμών.
Στον αντίποδα, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προοδευτικό προσανατολισμό.

Συνοψίζεται στην αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος προς την κατεύθυνση της κοινωνικά δίκαιης παραγωγικής ανασυγκρότησης, με την ανάδειξη του κόσμου της εργασίας, της παραγωγικής δημιουργίας και της ελληνικής περιφέρειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική περιφέρεια πρέπει να αποκτήσει πρωτεύοντα λόγο και ρόλο.

Η ζωή και οι δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης ήδη έχουν επηρεαστεί αρνητικά και φθίνουν, μετά την αποφασισθείσα από την κυβέρνηση της ΝΔ βίαιη απολιγνιτοποίηση (παρά την προσωρινή αναστολή της), χωρίς σχέδιο για την προετοιμασία της «μεταλιγνιτικής εποχής».
Τα «φοβερά και τρομερά» μέτρα και οι πόροι «με τη σέσουλα» που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ του «συστήματος Μητσοτάκη» δεν υλοποιούνται και δεν διοχετεύονται αντίστοιχα στην περιοχή.
Επιβάλλεται, να υπάρξουν σαφείς αναπτυξιακές αιχμές για τη «μεταλιγνιτική» εποχή, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των αναγκών της περιοχής, που να περιληφθούν σε ένα ευρύτερο τοπικό σχέδιο βιώσιμης ανάταξης και ανάπτυξης.

Η Μεγαλόπολη χρειάζεται δημόσιες επενδύσεις για την κατασκευή έργων υποδομής που να διευκολύνουν την πρόσβαση, τις επικοινωνίες, την υποδοχή επενδύσεων και τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας για τους νέους της Μεγαλόπολης.
Και βέβαια, τη σύνδεσή τους με τον τομέα της ενέργειας στον οποίο υπάρχει τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και μακρά παράδοση, με την πρωτογενή παραγωγή και με την ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών και μυθολογικών σημείων αναφοράς, όπως το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης,.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να διασφαλιστεί η επιβίωση και το μέλλον της Μεγαλόπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Γιώργος Παπαηλιού υπ. Βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου