Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

7 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων με προορισμό την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας

Μεγάλο κύκλωμα διέθετε αλλοιωμένα τρόφιμα σε νοσοκομεία, στρατόπεδα, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, φυλακές κ.α.

Χονδρεμπορική επιχείρηση με 7 τόνους ακατάλληλα κρέατα εντόπισε σε έρευνα του το ΣΔΟΕ στον Πειραιά. 
Αρκετά από αυτά μάλιστα κατευθύνονταν προς Πελοπόννησο και γι' αυτό τον λόγο έχουν ενημερωθεί Περιφερειακές δομές ώστε να προληφθούν τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις.

Από την έρευνα των φορολογικών στοιχείων της επιχείρησης προέκυψε ότι είχε προμηθεύσει με προϊόντα της περισσότερα από 50 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης σε στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ.

. Όλη η ποσότητα κατασχέθηκε και δεσμεύτηκε.
Το ΣΔΟΕ  έχει ήδη αποστείλει  έγγραφα, για να ενημερώσει τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς επίσης και τις Περιφερειακές δομές Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Ζακύνθου, όσον αφορά τα στοιχεία των εποπτευόμενων φορέων τους που παρέλαβαν προϊόντα από την ελεγχόμενη επιχείρηση μέσα στο 2020, προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενη κατανάλωση ακατάλληλων προϊόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου