Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

ΔΣ Μεγαλόπολης για κλείσιμο Μονάδων ΔΕΗ: ποιοι και τι είπαν.... (βίντεο)

Την Δευτέρα 11/11/2019 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης με ένα και μοναδικό θέμα: Το κλείσιμο των Μονάδων ΔΕΗ  στη Μεγαλόπολη

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν πολλοί πολίτες, εργαζόμενοι και  συνδικαλιστές
ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ οι 3 βουλευτές του νομού (Βλάσσης, Κωνσταντινόπουλος και Παπαηλιού) , παρόλο ότι είχαν προσκληθεί εδώ και μέρες.
Παρευρέθηκε επίσης ΜΟΝΟ ο Θανάσης Πετράκος από την Περιφέρεια

Την συνεδρίαση μεταδώσαμε ζωντανά μέσω της σελίδας μας στο facebook
Εδώ μπορείτε να δείτε ΟΛΑ τα βίντεο 
με τις τοποθετήσεις των ομιλητών

ΣΧΟΛΙΟ:
Ένα και μόνο! για να μην ξεχνάμε....
Όταν το προηγούμενο ΔΣ Μεγαλόπολης, έφτασε η στιγμή να εφαρμόσει την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ, εν'όψει της πώλησης (τότε) των Μονάδων,
οδηγήθηκε τραγελαφικά σε παραίτηση ΜΟΝΟ των αντιπολιτεύσεων Μπούρα και Γεωργακόπουλου.
Έτσι συνέχισε  κανονικότατα με τους συμβούλους του τότε Δημάρχου Δ. Παπαδόπουλου (πλην του Κ. Μιχόπουλου που παραιτήθηκε)
και τον Π. Λαμπρόπουλο από το ΚΚΕ
Μια πράξη που ίσως να στέρησε στη Μεγαλόπολη την ευκαιρία τότε να διατρανώσει την έμπρακτη και δυναμική αντίθεσή της σε όσα επιβουλευόταν η τότε κυβέρνηση για πώληση.
Να ακουστεί σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πανελλήνιο και όχι μόνο και έτσι "να κόψει τις ορέξεις" της νέας κυβέρνησης που το "τερμάτισε" πηγαίνοντας τώρα για κλείσιμο των Μονάδων.
Ίσως μας θεωρούν (και όχι άδικα...)ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ!!!!!


Οι τοποθετήσεις με  σειρά ομιλούντος:
Δήμαρχος Μεγαλόπολης:
Όλοι μαζί με κοινό στόχο:.
Παράταση χρόνου ζωής των μονάδων και ταυτόχρονα ελαχιστοποίηση των ζημιών και μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και εκπροσώπων εργαζομένων ΔΕΗ
Ενημέρωση για την διαβούλευση του νομοσχεδίου και γενικότερη ανάλυση

Βαγγέλης Τσουμπλέκας:
Είναι ντροπή η απουσία των 3 βουλευτών Αρκαδίας σήμερα από το ΔΣ Μεγαλόπολης για το κλείσιμο των Μοναδων ΔΕΗ Μεγαλοπολης

Θανάσης Πετράκος:
πρέπει να γίνει κατανοητό.. αφορά ΟΛΟΥΣ η διατήρηση της ενέργειας ως δημόσιο αγαθό!

Διονύσης Παπαδόπουλος :
Το ακαριαίο κλείσιμο των Μονάδων βάλλει όλους και όχι μόνο την Μεγαλόπολη.
Πολλά τα όπλα στην φαρέτρα της Μεγαλόπολης από εντός και εκτός χώρας

Κώστας Μιχόπουλος:
9 οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του κλεισίματος των μονάδων

Σπύρος Τσιριγώτης:
όπως αντιμετωπίσαμε την πώληση, έτσι θα πολεμήσουμε και το κλείσιμο των μονάδων

Γιώργος Κατσιρούμπας:
για εμάς η ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόριο. Λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο των Μονάδων της ΔΕΗ

Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Εκτιμώ ότι είμαστε μόνοι μας στην προάσπιση του αγώνα κατά του κλεισίματος των μονάδων
Η απουσία σήμερα, των 3 βουλευτών μας και σχεδόν ΟΛΩΝ των περιφερειακών συμβούλων δυστυχώς επιβεβαιώνει τους φόβους αυτούς
Γιαυτό πρέπει οργανωμένα και με ομοψυχία να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας....

6 σχόλια:

  1. Σωστά όσα γράφετε, μια μόνο παρατήρηση.
    Σε ότι αφορά την σύσσωμη παραίτηση του προηγούμενου Δ.Σ. Μεγαλόπολης , αυτό ήταν μετά από δηλώσεις και δεσμεύσεις των εκλεγμένων μας, δεν ήταν λόγω απόφασης. Αν κάποιος έχει μια απόφαση συμβουλίου που να αναφέρει στο αποφασιστικό τμήμα του εγγράφου ότι θα παραιτηθούν , να μας την δείξει. Και το αναφέρω αυτό για να δείτε ότι το προηγούμενο Δ.Σ. έλεγε πολλά λόγια αλλά από έργα τίποτα.
    Και ο κ. Μπούρας είχε την ευθιξία να παραιτηθεί με όλο τον συνδυασμό του τότε, τώρα όμως που είναι με τον κ. Νίκα δεν είδαμε να σχολιάζει την στάση του.
    Παρόμοιες καταστάσεις βέβαια βλέπουμε και από άλλους.
    Δυστυχώς ανάλογα με την ποιος είναι Κυβέρνηση , βλέπουμε να αλλάζουν και αυτοί που αντιδρούν και αυτοί που υποστηρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκαίμπελς θα δάκρυζε από υπερηφάνεια με τον κουτοπόνηρο σχολιασμό σου μέγα προπαγανδιστή, που έσπευσες προς υπεράσπιση του αχρηστότερου των αχρηστοτέρων (που είχε το θράσος να εμφανιστεί στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου να δώσει & "οδηγίες") να μας φλομώσεις στο παραμύθι.
      Ώστε μεμονωμένες δηλώσεις των εκλεγμένων μας ήταν τα περί παραιτήσεων και προφανώς σε αόριστο χρόνο και τόπο ε;
      Και ζητάς εκ του πονηρού να σου παραθέσουν έγγραφο απόφασης δημοτικού συμβουλίου στο οποίο να αναγράφονται τα περί παραίτησης γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι στην απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της 15ης Νοεμβρίου 2017 δεν αναγράφεται κάτι σχετικό και ξέρεις και τον λόγο τον οποίο τον "παρέλειψες".
      Η ομόφωνη συμφωνία για τα περί παραίτησης επετεύχθη στην συνεδρίαση του συγκεκριμένου δημοτικού συμβουλίου (αλήθεια ξέρεις τι εστί συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και τι βαρύτητα έχει αυτή;) κατόπιν της αρχικής εισηγήσεως του ίδιου του τότε Δημάρχου (αυτός ήταν ο εμπνευστής, δική του πρόταση ήταν) και της ένθερμης παρότρυνσης Τσιριγώτη επί τούτου.
      Πάρε λοιπόν ολόκληρη την συνεδρίαση και καμάρωσε τόσο τον πρώην Δήμαρχο στο 6:35 όσο και τον σύμβουλό του, μέγα ηθοποιό - σόουμαν, στο 1:52:25 https://www.youtube.com/watch?v=_TsNzT4qdSc
      Δες λοιπόν κι άκου πότε και που είπαν ότι θα λάμβαναν τις τελικές και πιο αναλυτικές αποφάσεις για το θέμα. Λίγες ημέρες αργότερα ο τότε Δήμαρχος στην συνέντευξη τύπου του συντονιστικού της επιτροπής αγώνα επανέλαβε την θέση περί παραίτησης άρα είχε επικυρωθεί προηγουμένως η ομόφωνη συμφωνία εκεί που είπαν.
      Αυτοί που έβαλαν όλους τους άλλους στο τρυπάκι της παραίτησης όταν ήρθε εκείνη η ώρα όχι μόνο δεν παραιτήθηκαν αλλά ζητούσαν και τα ρέστα από πάνω από όσους έπραξαν αυτό που είχε συμφωνηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Παπαδόπουλος έβγαζε ανακοινώσεις ισχυριζόμενος ότι οι παραιτηθέντες είχαν στόχο να τον ρίξουν (ναι να ρίξουν τον μέγα ηγέτη χαχα) λέγοντας μάλιστα ότι εγκατέλειψαν τον κοινό αγώνα γιατί παραιτήθηκαν 3 ημέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου. Παραιτήθηκαν όταν ανακοινώθηκε ότι το νομοσχέδιο πάει ως έχει στο κοινοβούλιο για ψήφιση. Κατά τον Παπαδόπουλο πότε ήταν το έσχατο σημείο που θα ενεργοποιούσε την διαδικασία παραίτησης; Όταν θα έμπαινε στις μονάδες το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς;
      Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον απίστευτο αυτό τύπο. Στην κοσμάρα του ήταν και παραμένει ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
  2. Ο Μπούρας σε αντίθεση με τον Παπαδόπουλο (και ίσως κι εσένα) μάλλον πατάει στην γη και δεν πετάει στα σύννεφα. Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει δεν έχει εκλεγεί και δεν κατέχει καμία απολύτως θέση διοίκησης. Δηλαδή σαν τι ήθελες να σου κάνει σήμερα ο Μπούρας, να υποβάλει παραίτηση από ένα σώμα στο οποίοι δεν μετέχει ή μήπως να απολογηθεί αυτός για την στάση του συγκεκριμένου σώματος.
    Δεν είναι όλοι Παπαδόπουλοι να γελοιοποιούνται δεξιά κι αριστερά έχοντας την εντύπωση (και το ύφος) ότι κατέχουν ακόμη κάποιο αξίωμα ενώ ο κόσμος τους έστειλε στα σπίτια τους.
    Ο Παπαδόπουλος πήγε στο δημοτικό συμβούλιο (απλός πολίτης πλέον) έχοντας την εντύπωση ότι είναι ακόμη Δήμαρχος ή κάποιος σημαντικός παράγοντας αποκαλώντας άπαντες συναδέλφους. Έφαγε 20+ λεπτά χρόνου ενώ δήλωσε ότι θα ήταν σύντομος και το πρώτο πράγμα που επιχείρησε να κάνει ήταν να δυναμιτίσει το κλίμα, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την απουσία εκπροσώπων του Περιφερειακού συμβουλίου και να σκαρφιστεί δήθεν ευθύνες της Δημοτικής αρχής για το γεγονός αυτό. Τι κι αν του είπαν ότι η κοινοποίηση της πρόσκλησης του δημοτικού συμβουλίου είχε προηγηθεί της κοινοποίησης της πρόσκλησης για συνεδρίαση του Περιφερειακού. Τι κι αν του έλεγε ο Πετράκος ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού είχε λήξει πριν ώρα και θα μπορούσε να παρευρεθεί στην Μεγαλόπολη όποιος ήθελε όπως έπραξε κι ο ίδιος. Ακάθεκτος ο Παπαδόπουλος το βιολί του.
    Κι άρχισε μετά τις ασυναρτησίες. Πρότεινε στην Δημοτική Αρχή να αποταθεί στον Αλέξη Τσίπρα και να λάβει την δέσμευσή του ότι το ΕΣΕΚ του 2018 θα παραμείνει ενεργό χαχαχα! Κάποιος να τον ενημερώσει ότι ο Τσίπρας δεν είναι πλέον πρωθυπουργός αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεπώς δεν έχει την δυνατότητα να διατηρήσει τίποτε ενεργό πόσο μάλλον την ώρα που η νυν κυβέρνηση συντάσσει νέο ΕΣΕΚ το οποίο θα αντικαταστήσει αυτό του 2018. Επίσης να τον ενημερώσει ότι η Τσεχία και η Πολωνία είναι δύο από τις δέκα χώρες που έχουν λάβει εξαιρέσεις από τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων και είναι δύο από τις δέκα χώρες που μετέχουν στο ταμείο εκσυγχρονισμού. Η Ελλάδα είναι εκτός. Λογικό κι επόμενο λοιπόν οι εθνικοί σχεδιασμοί των χωρών αυτών να παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τους ελληνικούς.
    Στην Γερμανία οι λιγνιτικές – ανθρακικές μονάδες δεν ανήκουν αποκλειστικά στην Γερμανική ΔΕΗ όπως εδώ αλλά και σε κάμποσες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Άρα δεν έχει την δυνατότητα το κράτος να προβεί στο άμεσο κλείσιμο τους και παρόλα αυτά έχει τεθεί εθνικός στόχος για σταδιακό κλείσιμο όλων έως το 2038. Αυτό όπως έχει αναφερθεί διεξοδικώς στον Γερμανικό τύπο θα επιτευχθεί μέσω προγραμμάτων που θα δίνουν κίνητρα προς τους ιδιοκτήτες των μονάδων ώστε να επισπεύσουν το σβήσιμό τους. Προ ημερών υπήρξαν δημοσιεύματα βάση των οποίων ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο που μάλιστα θα δίνει κίνητρα για πιο γρήγορη μετάβαση πριν το 2038.
    Επίσης κάποιος να τον ενημερώσει ότι το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ δεν το απέτρεψαν οι «αγώνες» αλλά το γεγονός ότι διενεργήθηκαν πρόωρες εκλογές (κατόπιν ασυμφωνίας στην εκλογή ΠτΔ)από τις οποίες προέκυψε νέα κυβέρνηση που απέρριψε το συγκεκριμένο σχέδιο. Στην συνέχεια το σχέδιο της νέας κυβέρνησης δεν το απέτρεψαν οι «αγώνες» καθώς το σχέδιο υλοποιήθηκε αλλά απλώς δεν τελεσφόρησε καθώς οι διαγωνιστικές διαδικασίες κατέληξαν άγονες. Αλλά μια ζωή άγνοια κινδύνου είχε ο άνθρωπος (θυμόμαστε και τις παλινωδίες με το ΧΥΤΕΑ).Τώρα είναι άνετος ότι το 2028 δεν θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ και με κάποιο τρόπο θα αναστηθεί από μια άλλη κυβέρνηση ο πεθαμένος (μονάδες που θα έχουν κλείσει π.χ εντός του 2020).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι ότι μας θεωρούν μόνο λόγια αλλά το ότι ξέρουν να κάνουν απλές πράξεις μαθηματικών. Έπρεπε να γίνει Δήμαρχος ένας μαθηματικός για να σας πει αυτό που έχω γράψει κι εγώ ουκ ολίγες φορές. 60% κάτω ο αριθμός των μαθητών της πρώτης δημοτικού στην Μεγαλόπολη φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 40 παιδάκια όλα κι όλα σε ολόκληρη την Μεγαλόπολη.
    Δεν σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο υπουργός δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να κλείσει την 3η μονάδα 5 χρόνια νωρίτερα, αφήνοντας άμεσα την Μεγαλόπολη χωρίς τηλεθέρμανση ενώ κάνει την πάπια για τις μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση του Δήμου Εορδαίας και οι οποίες θα λειτουργούν κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας & χωρίς να έχουν λάβει έγκριση παράτασης από την Ε.Ε;
    Έχουν κάνει κάποια βαρυσήμαντη πράξη στον Δήμο Εορδαίας και δεν την θυμάμαι;
    Ψηφαλάκια μετράνε και μάλιστα τα μόνιμα όχι τα ετεροδημότικα. Η Μεγαλόπολη ούτε εκπροσώπηση εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν διαθέτει τώρα πια. Με τί θα ταρακουνήσει την κεντρική εξουσία; Με το να βγει στους δρόμους με τους ΓΕΝΟΠΑτζήδες που εγγράφως τάσσονται υπέρ ενός νομοσχεδίου και μεθαύριο καλούν δήθεν σε συλλαλητήρια για να "μην περάσει"; Με τον καρανεοδημοκράτη Καραλευθέρη που μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στον ΟΗΕ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία έλεγε ότι δεν είναι ώρα για αντιδράσεις και στον επίλογο δήλωνε πόσο καλά σώζει η σημερινή κυβέρνηση την ΔΕΗ;
    Εγώ ξέρω πως οι εγχώριοι κατσαπλιάδες ένα πράγμα τρέμουν και στέκονται σούζα απέναντί του, τα ευρωπαϊκά όργανα. Π.χ δεν χρειάζεται η Μεγαλόπολη κανένα ΓΕΝΟΠατζή για διεκδίκηση αποκατάστασης εδαφών όταν είναι σε ισχύ πανευρωπαϊκά η αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει". Ορθώς ο Δήμαρχος προχθές επεσήμανε στην εισαγωγή του ότι ο Δήμος είχε μονίμως κατεβασμένα τα βρακιά στην ΔΕΗ (για τους διαχρονικά ευνόητους λόγους, ρουσφετάκια και ταξίματα με 8μηνα κτλ.).
    Από εκεί και πέρα περαιτέρω κατευθύνσεις και προτάσεις δεν προτίθεμαι να καταθέσω. Οι εκλογές πέρασαν και θυμάμαι συνολικά έναν σκασμό υποψηφίων για τον Δήμο Μεγαλόπολης να παρελαύνει. Βαρβάτα βιογραφικά, που ούτε μία δημόσια τοποθέτησή τους δεν έχουμε δει ποτέ για το οτιδήποτε στην Μεγαλόπολη, μάχονταν για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο γιατί πονάνε κι αγαπάνε αυτό τον τόπο. Πού είναι τώρα να δώσουν τα φώτα τους; Εγώ ούτε υποψήφιος ήμουν, ούτε βαρβάτο βιογραφικό έχω να επιδείξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε άνθρωπε μου.Σε ευχαριστώ πολύ που λες τα πράγματα με το όνομά τους.Τα ίδια θέλουμε να πούμε αλλά δεν είναι εύκολο σε όλους μας να το εκφράσουμε γραπτώς.

      Διαγραφή
  4. ΔΗΜΟΣ και ΔΕΗ συγκοινονούντα δοχεία αλληλοβολέματος, με τους Συνδικάλες ως ιμάντες επικοινωνίας και διαπραγματευτές των ρουσφετιών. Γιαυτό το σπίρανε βρώμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή