Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Συλλυπητήρια δημάρχου Μεγαλόπολης για τον θάνατο Σαράντου Καργάκου

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης για τον θάνατο 
του συγγραφέα 
και λόγιου Σαράντου Καργάκου

Με τον θάνατο του σπουδαίου λόγιου, φιλόλογου και ιστορικού συγγραφέα Σαράντου Καργάκου, ο πνευματικός κόσμος της χώρας σημαδεύεται από μια μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια. 
Ο Σαράντος Καργάκος με το συγγραφικό του έργο, την διδασκαλία του, την ξεχωριστή επιστημονική και πολύπλευρη πνευματική του κατάρτιση, αναδείχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα της διανόησης αλλά και ένας από τους λίγους σε προσφορά μεγάλους παιδαγωγούς.

Προσωπικά εγώ στις λίγες ευκαιρίες συνεργασίας μαζί του, εκτός των άλλων, αποκόμισα το αξεπέραστο παράδειγμα ενός μαχητικού και αντικειμενικού πνεύματος.

Εκφράζω στην οικογένειά του και στο πλήθος των κατά καιρούς συνεργατών του τα βαθύτατά μου συλλυπητήρια.


Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης
Διονύσιος Παπαδόπουλος



10 σχόλια:

  1. H συμπεριφορά του κ. Δημάρχου, για άλλη μια φορά ξενίζει...Εκδίδει δελτίο τύπου, για την απώλεια ενός μεγάλου πνευματικού ανθρώπου της Χώρας, προκειμένου να αναφέρει ότι είχε την ευκαιρία να ...συνεργασθεί μαζί του, πιστεύοντας ότι θα εντυπωσιάσει τους συμ-πολίτες του από το γεγονός ότι είχε αυτή την ευκαιρία!
    Ξεχνά, προφανώς, ότι ως Δήμαρχος δε λειτουργεί για λογαριασμό του, αλλά για λογαριασμό όσων υπηρετεί! Το οποίον σημαίνει ότι δε θα έπρεπε να εκδίδει δελτία τύπου για την απώλεια πνευματικών ανθρώπων, κατά το δοκούν.
    Λίγες ημέρες πριν, έφυγε ο Ακαδημαϊκός Φάνης Κακριδής, πλην όμως, δεν ενήργησε ανάλογα ο κ. Δήμαρχος, εκδίδοντας δελτίον τύπου...Προφανώς, διότι ...δεν είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί μαζί του! Τον Ιούλιο του 2016 έφυγε από τη ζωή, άλλη μια εμβληματική προσωπικότητα των Γραμμάτων, ο Δημήτρης Μαρωνίτης...Και πάλι δεν έπραξε κάτι ανάλογο ο κ. Δήμαρχος!
    Για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση, η μομφή προς το πρόσωπό του κ. Δήμαρχου έγκειται στο γεγονός ότι ενεργεί "οβιδιακά", πλην όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μεγάλη η αξία του Σαράντου Καργάκου!
    Μακάρι, τα διδάγματα από το έργο του, να είχαν γίνει κτήμα του κ. Δημάρχου, γεγονός που θα αποδεικνυόταν στις πράξεις και τα έργα του...Για δε τους συναδέλφους του, είναι βέβαιον ότι το όνομά του αποθανόντος δε λέει απολύτως τίποτα, οπότε δικαιολογούνται να λειτουργούν όπως λειτουργούν, καθ' ότι δεν έχουν λάβει γνώση ούτε ψήγματα από το έργο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου καλέ, Είχε την τύχη να γνωρίσει και τον ποιητή Ηλία Σιμόπουλο και εκεί όχι μόνο δελτίο τύπου εξέδωσε, λόγο έβγαλε και την κηδεία του δημοσία δαπάνη έκανε, τι άλλο να έκανε??????

      Διαγραφή
    2. Ξανα-διάβασε αυτά που γράφω αγαπητέ! Εάν τα ξαναδιαβάσεις, θα καταλάβεις αυτό που λέω: ο Δήμαρχός μας έβγαλε ένα δελτίο τύπου για την απώλεια ενός πνευματικού ανθρώπου ακριβώς επειδή, όπως υποστήριξε, τύγχανε να τον γνωρίζει...Για πλείστους άλλους, εφάμιλλους του Καργάκου, δεν έβγαλε δελτίο τύπου, προφανώς, επειδή δεν τους γνώριζε, προσωπικώς εννοώ!
      Εμ, δεν είναι αυτός ο ρόλος ενός Δημάρχου...Και φυσικά, δεν ήταν ο σκοπός του να εκφράσει τη λύπη του για τον Καργάκο, αλλά να δείξει ότι απλά τον γνώριζε...
      Και μιας και το έφερε η κουβέντα, για την απώλεια του Προέδρου του Ιδρύματος Μελά, Βίκτωρος Θ. Μελά τον περασμένο Μάρτιο, που ήταν χρηματοδότης του Νηπιαγωγείου που ανεγέρθηκε στη Μεγαλόπολη, δεν φάνηκε να υπάρχει αντίστοιχη ζέση...Ούτε ένα ψήφισμα δε βγήκε! Προφανώς, δεν έτυχε να τον γνωρίσει προσωπικώς ο κ. Δήμαρχος!

      Διαγραφή
  2. ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑ "ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ" Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΟΤΙ: "ΤΟ 2014 Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ".
    ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2010-2014 ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ (ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ) ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΤΙ ΟΧΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ: "Εγώ λέω να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα".
    ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΝΗΡ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΤΕΚΙ ΣΕ ΣΤΕΚΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ 10-15 ΑΤΟΜΩΝ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 3-4 ΑΤΟΜΑ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμένεται.....θα δεις σύντομα και θα μιλήσεις η θα παραμιλησεις.... Εσένα σου χάλασαν την πίτα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εννοώ τον βαμβακουλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας εκδότης μιας εφημερίδας της Καρδίτσας με πρωτοσέλιδα κατεύθυνε τους σοβιετικούς στρατιώτες στη μάχη Στάλινγκραντ και καθημερινά με πρωτοσέλιδα έδινε οδηγίες , έκανε παρατηρήσεις κ.λ.π. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσιριγωτης και ξερό ψωμί έτσι για να βγάζετε σπυράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι για τα συνεταιράκια δουλεύετε παίδες! Για τον Πασπάτη-Καλαφάτη! Αλλά δεν το έχετε πάρει χαμπάρι!

      Διαγραφή