Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

ΥΠΕΝ: "Η Μεγαλόπολη ΔΕΝ ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ από το Φυσικό Αέριο / Χωρίς καμιά επιβάρυνση η μεταβατική φάση της τηλεθέρμανσης"

Διευκρινίσεις για τον σχεδιασμό της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την περίοδο 2020 – 2024 δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) απεντάσσει το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας από το επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΔΑ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, δηλώνεται ρητά - όσον αφορά τη Μεγαλόπολη - ότι το υπουργείο «στηρίζει την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου και στον λιγνιτικό δήμο της Μεγαλόπολης, ο οποίος δεν είχε ενταχθεί στον σχεδιασμό της ΔΕΔΑ. 
Όσον αφορά στην παροχή θερμότητας στο υφιστάμενο δίκτυο τηλεθέρμανσης κατά το μεταβατικό διάστημα (μέχρι την λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου), θα εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδοσία του δικτύου και η ομαλή μετάβαση στο φυσικό αέριο χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών».

6 σχόλια:

  1. Άρθρο για βραβείο Πούλιτζερ, ΔΕΝ ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ η Μεγαλόπολη από το δίκτυο αερίου που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαυτό δεν απεντάσσεται, αν και ανήκει χωροταξικά στο "σύνολο της Περιφέρειας Πελ/σου" που απεντάσσονται!!

    ....."μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) απεντάσσει το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πόλεων της Κεντρικής Μακεδονίας από το επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΔΑ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάζετε τίτλο Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ σε ένα δελτίο του υπουργείου που δεν γράφει πουθενά αυτή την φράση. Η ανακοίνωση λέει μόνο ότι ΣΤΗΡΙΖΕΙ την ανάπτυξη δικτύου. Η Μεγαλόπολη δεν ήταν ποτέ στην ομάδα των άλλων πόλεων της Πελοποννήσου. Τα έχετε μπερδέψει λίγο είναι εμφανές. Η Μεγαλόπολη είναι μια ειδική ξεχωριστή περίπτωση. Δεν απεντάχθηκε ποτέ, για να απενταχθεί κάτι πρέπει πρώτα να έχει ενταχθεί, οπότε γι αυτό σας δίνω το βραβείο. Και από την απάντηση σας δείχνετε και πόσο το αξίζετε.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας..
      Αγαπητέ, ή έχω πλήρη γνώση της ερμηνείας απ(ό)+ εν+ τάσσομαι
      Η γνώση μου στην ελληνική γλώσσα είναι ικανοποιητική..
      Γιαυτό και ο τίτλος είναι " Η Μεγαλόπολη δεν απεντάσσεται από το φυσικό αέριο" και όχι
      "Η Μεγαλόπολη δεν απεντάσσεται από το επιχειρηματικό σχέδιο ΔΕΔΑ"
      Και επειδή ο κοσμάκης άκουσε ότι ολόκληρη η Πελοπόννησος (απεντάσσσεται) από το συγκεκριμένο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ, γινόταν χαμός 5 μέρες τώρα, ότι ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ.
      Διότι ουδείς φρόντισε να τον ενημερώσει για την διαφορά της παύσης του επιχειρείν της ΔΕΔΑ στο σχέδιο φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και ότι η Μεγαλόπολη όντως μη ενταχθείσα στον συγκεκριμένο σχέδιο, δεν εμπεριέχετο στις απενταχθείσες περιοχές...
      Και επειδή οι τίτλοι των άρθρων σκοπεύουν στην κατανόηση από τον κόσμο του βασικού θέματος με χρήση απλών όρων και όχι αναφορές του άνωθεν τύπου χρησιμοποιήθηκε ο συγκεκριμένος τίτλος, που σημειωτέον δεν εμπλέκει την απένταξη σε σχέση με την ΔΕΔΑ
      Έτσι και η πρώτη ανάγνωση του τίτλου δίνει την είδηση, " Η Μεγαλόπολη ΔΕΝ ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ από το φυσικό αέριο"
      και το σώμα του άρθρου δίνει τις σαφείς λεπτομέρειες περί των διαφοροποιήσεων που αφορούν το επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΔΑ, που μάλιστα περιέγραφε την απένταξη στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
      Ελπίζω να γίναμε κατανοητοί, άλλωστε απάντησα στην έκφανση του λόγου που αντιλαμβάνεστε....
      Παρεπιπτόντως το Βραβείο Πούλιτζερ (Pull it,sir) απονέμεται και σε γελοιογραφίες!

      Διαγραφή
    3. Πέρα από την πλάκα αγαπητέ μου τα βραβεία δεν τα δίνουμε έτσι ελαφριάν την καρδία γιατί έτσι προσβάλουμε αυτούς που τα δικαιούντο πραγματικά. Υπάρχουν επαναστατικές μαχητικές ιστοσελίδες που με την ερευνά τους και τα ρεπορτάζ τους αδικούνται κατάφωρος με αυτό που κάνετε.Υπάρχουν ιστοσελίδες που βγάζουν τα πόθεν έσχες των νυν δημάρχων,όχι όμως των πρώην δημάρχων που έδωσε ταυτόχρονα το υπουργείο στην δημοσιότητα τώρα,αλλά ούτε και δημοσίευσαν ποτέ άλλοτε ξανά στο παρελθόν.

      Διαγραφή
  3. Τθ ζορι τραβάει ο φιλος 12.31; θα του πουμε να τα βγαλει να σου φυγει η απορια..... Χαχσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή