Αξιοσημείωτη συμμετοχή στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου των λιγνιτικών σταθμών της Μεγαλόπολης και της Μελίτης καταγράφεται με συνολικά 360 εργαζόμενους να βλέπουν ως ευκαιρία τις αποζημιώσεις των 25.000 ευρώ ειδικά υπό το αβέβαιο μέλλον με την αλλαγή της ιδιοκτησίας.
Όπως αναφέρουν καλά διασταυρωμένες πηγές του energypress, στην προθεσμία που έληγε την περασμένη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έχουν δηλώσει πρόθεση αποχώρησης 244 εργαζόμενοι από τις μονάδες της Μεγαλόπολης και 29 από τη Μελίτη. Συνολικά 273 άτομα.
Πάντως, η μαζική πρόθεση αποχώρησης από τον λιγνιτικό σταθμό
της Μεγαλόπολης
έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες,
και ανησυχία στη διεύθυνση των μονάδων
ως προς τη δυνατότητα λειτουργίας του.
Όπως, όμως, προσθέτουν οι αρμόδιες πηγές στον αριθμό αυτό πρέπει να προστεθούν και άλλα 87 άτομα που αποχώρησαν από θέσεις στους συγκεκριμένους σταθμούς πριν την προκήρυξη του έκτακτου προγράμματος της εθελουσίας.
Δηλαδή αθροιστικά οι μονάδες ελαφρύνονται κατά 360 άτομα.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά τι, καθώς σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού από τους συγκεκριμένους σταθμούς σε άλλες εταιρίες της ΔΕΗ. Ωστόσο για αυτήν δεν υπάρχει σαφής εικόνα ως προς την έκβασή της.
Συνεπώς το νέο χρονοδιάγραμμα, αν όλα πάνε καλά, προβλέπει κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στις 23 Ιανουαρίου, πρόσκληση για βελτίωση των προσφορών, ανάδειξη του πλειοδότη από το Δ.Σ. της ΔΕΗ έως τις 31 Ιανουαρίου και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου επίσημη ενημέρωση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα στη Μεγαλόπολη σήμερα απασχολούνται 1.017 άτομα και στη Μελίτη 231. Οι επενδυτές φέρονται να υποστηρίζουν πως και οι δύο σταθμοί μπορούν να λειτουργήσουν με συνολικά 600 εργαζόμενους. Δηλαδή στον πρώτο να παραμείνουν 480 και 120 στον δεύτερο.
Έτσι η ΔΕΗ ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το οποίο προβλέπει την αποζημίωση με 25.000 ευρώ ανά εργαζόμενο που θέλει να αποχωρήσει (15.000 ευρώ που ισχύει ούτως ή άλλως συν 10.000 ευρώ ως επιπλέον κίνητρο).
Πηγές υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν επιτευχθεί ο στόχος των 600 εργαζομένων οι υποψήφιοι επενδυτές δεν είναι σίγουρο αν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θεωρώντας απαραίτητη τηχορήγηση κι άλλων κινήτρων προκειμένου να κατεβάσουν προσφορές για ζημιογόνες μονάδες.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κατά τι, καθώς σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού από τους συγκεκριμένους σταθμούς σε άλλες εταιρίες της ΔΕΗ. Ωστόσο για αυτήν δεν υπάρχει σαφής εικόνα ως προς την έκβασή της.
Και επίσημα παράταση
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΝ, η Κομισιόν έδωσε και επίσημα την παράταση που ζήτησε η ελληνική πλευρά και καθόρισε ως προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποεπένδυσης την 8η Φεβρουαρίου αντί της 15ης Ιανουαρίου.Συνεπώς το νέο χρονοδιάγραμμα, αν όλα πάνε καλά, προβλέπει κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στις 23 Ιανουαρίου, πρόσκληση για βελτίωση των προσφορών, ανάδειξη του πλειοδότη από το Δ.Σ. της ΔΕΗ έως τις 31 Ιανουαρίου και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου επίσημη ενημέρωση της Κομισιόν για ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ερωτήματα για τη συμμετοχή
Υπενθυμίζεται ότι οι διεκδικητές των δύο σταθμών ένα από τα προαπαιτούμενα που έχουν θέσει, και συμφώνησαν κυβέρνηση και ΔΕΗ, είναι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων προκειμένου να ψαλιδιστούν τα λειτουργικά κόστη και να περιοριστούν οι οικονομικές επιβαρύνσεις των ζημιογόνων εταιριών (Λιγνιτική Μεγαλόπολης και Λιγνιτική Μελίτης). Μάλιστα φέρονται να έχουν παρατηρήσει πως οι μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν με τους μισούς από τους 1.248 συνολικά εργαζόμενους.Πιο συγκεκριμένα στη Μεγαλόπολη σήμερα απασχολούνται 1.017 άτομα και στη Μελίτη 231. Οι επενδυτές φέρονται να υποστηρίζουν πως και οι δύο σταθμοί μπορούν να λειτουργήσουν με συνολικά 600 εργαζόμενους. Δηλαδή στον πρώτο να παραμείνουν 480 και 120 στον δεύτερο.
Έτσι η ΔΕΗ ανακοίνωσε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου το οποίο προβλέπει την αποζημίωση με 25.000 ευρώ ανά εργαζόμενο που θέλει να αποχωρήσει (15.000 ευρώ που ισχύει ούτως ή άλλως συν 10.000 ευρώ ως επιπλέον κίνητρο).
Πηγές υποστηρίζουν ότι ακόμη κι αν επιτευχθεί ο στόχος των 600 εργαζομένων οι υποψήφιοι επενδυτές δεν είναι σίγουρο αν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θεωρώντας απαραίτητη τηχορήγηση κι άλλων κινήτρων προκειμένου να κατεβάσουν προσφορές για ζημιογόνες μονάδες.
Γιατί φεύγουν οι εργαζόμενοι
Η συμμετοχή αυτού του αριθμού των εργαζομένων δείχνει αφενός την αβεβαιότητα που νιώθουν ως προς το μέλλον των μονάδων και του εργασιακού τους καθεστώτος και αφετέρου την ευκαιρία που διαβλέπουν για την είσπραξη τέτοιου ποσού. Σημειωτέον ότι η αποζημίωση της απόλυσης ανέρχεται στα 15.000 ευρώ.
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, για τα λεφτά δε μ'αγαπάς!!!! Ό,που φύγει φύγει πατριώτες ΔΕΗτζήδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποτε, θα μας δίνουν πεντοχίλιαρα και δεκαχίλιαρα για να την κάνουμε τελείως από την Ελλάδα (όση θα έχει απομείνει...)!!!
Κατάντια!
Θέλουν να δώσουν τα φιλέτα έλεγαν οι κλεφτοσυνδικάλες της ΓΕΝΟΠ μέχρι και το 2017,ενώ μονίμως έκαναν λόγο για έλλειψη προσωπικού. Για να μάθει και ο πλέον αδαής τα έτη 2018 - 2019 ότι από τις λιγνιτικές της Ελλάδας κάποιες έχουν πάψει να είναι κερδοφόρες προ πολλού, κάποιες άλλες είναι εντελώς πεπαλαιωμένες και αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς αναβαθμίσεις κι ενώ ήταν γνωστοί οι νέοι αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι της Ε.Ε από το 2008 και το κερασάκι στην τούρτα είχαν πλεονάζον προσωπικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και θα την κάνουν όπως όπως, χαζοί είναι να καθίσουν και να αναγκαστούν να δουλέψουν; Αφού στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης είχαν βολευτεί όλοι οι κτηματίες της Μεσσηνίας και της Τρίπολης που ενώ είχαν εισοδήματα από χίλιες μεριές καβάτζωναν και την θέση του δημοσίου για να ξύνονται. Έχουν κάνει γερή μπάζα όλα αυτά τα χρόνια, συν η βούτα που έχει πέσει σε υλικά και εργαλεία μέσα από την ΔΕΗ. Και να μην ξεχνάμε φυσικά και το μηδενικό μεταφορικό κόστος με τα λεωφορεία που τους πηγαινοφέρνανε τζάμπα. Τώρα που τους δίνουν και το 15χίλιαρο την κάνουν και λένε κι ευχαριστώ, μια χαρά την βόλεψαν αυτοί.
Τα βόδια οι Μεγαλοπολίτες να τα βλέπουν αυτά που αντί να τρέχουν για τον τόπο τους έτρεχαν (και συνεχίζουν κάποιοι) σαν ηλίθιοι να τρέχουν για τα κόμματα για να δουν στο τέλος τα παιδιά τους να ξενιτεύονται ή κάποιοι να τα βλέπουν ομήρους των 8μήνων και να χάσκουν κιόλας σαν χαζοχαρούμενοι. Από την μία καλώς γίνεται ότι γίνεται για να καταρρεύσουν μια και καλή οι διαχρονικές αυταπάτες σε αυτή την περιοχή με πρώτη και καλύτερη την αυταπάτη ότι η κότα με τα χρυσά αυγά θα ζει και θα κάνει χρυσά αυγά αιωνίως.
Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Με την επίκληση της απαίτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στη Ελλάδα, ο Τσίπρας προχώρησε στο Νόμο για την αποεπένδυση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., η οποία έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά ενέργειας.
2) Ο Νόμος αυτός, που ψηφίστηκε στο τέλος Απριλίου 2018, ορίζει ότι η Δ.Ε.Η. Α.Ε., θα πρέπει να πωλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης και του Αμυνταίου.
Όταν λέει ο Νόμος για πώληση, εννοεί να πωληθούν:
α:το σύνολο των ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή τους ΑΗΣ, τους ταινιόδρομους, τους εκσκαφείς κοκ,
β: τους ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, δηλαδή τα ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ που βρίσκονται π.χ. στο ΛΚΜ καθώς και το ΝΕΡΟ που αντλείται για αυτό το σκοπό από το υπέδαφος της λεκάνης της Μεγαλόπολης.
γ: το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που χρειάζεται για αυτό το σκοπό.
3) Τι ΔΕΝ ορίζει ο Νόμος; Ο Νόμος δεν ορίζει ρητώς ούτε αφήνει να εννοηθεί, ότι οι "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" υποχρεούνται να ασκήσουν την εν λόγω δραστηριότητα!!!!!!! Πουθενά στο Νόμο δεν αναφέρεται ότι οι "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" υποχρεούνται να λειτουργούν τους ΑΗΣ ή/και να κάνουν εκμετάλλευση του λιγνιτορυχείου!!!!
4) Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" δεν ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν τις μονάδες και, ως εκ τούτου, δεν επιθυμούν να έχουν το υπάρχον προσωπικό, το οποίο βεβαίως δεν ήταν διόλου "υπεράριθμο", για τις υφιστάμενες απαιτήσεις των Ορυχείων...
Συμπέρασμα: οι "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" θα διατηρήσουν τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων λιγνίτη, θα κατέχουν τις τεράστιες ποσότητες υδάτων και θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους ΑΗΣ, αλλά και εκτάσεις των ορυχείων για ΑΛΛΟΤΡΙΟΥΣ σκοπούς (ο νοών νοείτο...) και τέλος, θα μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν τον εξοπλισμό που δε χρειάζονται...
Εναλλακτικά, θα μπορούν να μεταβιβάζουν σε όποιον άλλον επιθυμούν τα "αγορασθέντα-χαρισθέντα", καθ'ότι επίσης ΔΕΝ υποχρεώνονται από το Νόμο να μην το κάνουν...
Αυτό θα πεί απο-επένδυση...
Ο ορισμός της παραπληροφόρησης ή διαφορετικά, όταν η παρερμηνεία των νόμων πλασάρεται στους αδαής ως ερμηνεία.
ΔιαγραφήΟ νόμος που επικαλείται ο άνωθεν προπαγανδιστής ΔΕΝ αφορά σε καμία περίπτωση (ούτε αναφέρεται σε αυτόν) το Αμύνταιο. Κατά τα άλλα ενώ ξεκάθαρα δεν έχουν διαβάσει τον νόμο, πλασάρονται κι ως γνώστες του περιεχομένου του.
Βάση του νόμου 4553/2018 ΔΕΝ πωλούνται ούτε οι υδάτινοι πόροι, ούτε φυσικά οι εκτάσεις, τα οποία παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου (πιο ξεκάθαρη η παράγραφος 4 του άρθρου 6 δεν μπορεί να είναι).
Το τι πωλείται και περνάει στην κυριότητα του νέου ιδιοκτήτη αναφέρεται λεπτομερώς στο άρθρο 1. Συνεπώς ο νέος ιδιοκτήτης ΔΕΝ θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει τους υδάτινους πόρους γιατί πρώτα και κύρια ΔΕΝ θα του ανήκουν και δεύτερον γιατί δεσμεύεται από την σχετική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις εκτάσεις.
Ισχυρίζεται ο άνωθεν προπαγανδιστής ότι δεν υποχρεούται ο νέος ιδιοκτήτης να λειτουργεί τους ΑΗΣ και να εκμεταλλεύεται το λιγνιτωρυχείο. Επίσης έχει την εντύπωση πως απευθύνεται σε ηλίθιους όταν ισχυρίζεται ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρεται για την λειτουργία των μονάδων. Θέλει να μας πει δηλαδή ο εν λόγω φωστήρας ότι θα αγοράσει κάποιος έναν ατμοηλεκτρικό σταθμό έχοντας ως στόχο όχι την κερδοφορία αλλά την προσωπική οικονομική του καταστροφή.Γιατί με αυτό ισοδυναμεί το να κατέχεις έναν λειτουργικό ατμοηλεκτρικό σταθμό και να επωμίζεσαι το κόστος να τον διατηρείς λειτουργικό ώστε αυτός να παραμένει εκτός λειτουργίας και συστήματος. Είναι σαν να λέμε ότι θα επωμιστούμε το κόστος τοποθέτησης φωτοβολταϊκών πάνελ στην ταράτσα του σπιτιού μας αλλά θα τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ως διακοσμητικά στοιχεία και μόνο!!!
Στο άρθρο 6 του νόμου υπάρχουν οι εξής αναφορές "για λόγους δημοσίου συμφέροντος" "για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας, καθώς και της ορθολογικής αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας"
αυτά για τα περί μη υποχρέωσης.
Από εκεί και πέρα ποσώς μας ενδιαφέρει και μας αφορά τι θα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης με τον εξοπλισμό ο οποίος θα του ανήκει εξολοκλήρου. Ο άνωθεν προπαγανδιστής δίνει λογαριασμό στον υπόλοιπο κόσμο τι κάνει π.χ το αυτοκίνητο του ή τις ηλεκτρικές του συσκευές;
Κλείνοντας ένα έχω να πω, ψευτοκλεφτοσυνδικάλες τελειώσατε!
1. Πιάστηκες από τη λέξη "Αμύνταιο"...Οκ, εκ παραδρομής γράφτηκε λάθος. Μελίτη λοιπόν...
ΑπάντησηΔιαγραφή2. Ως "λόγοι δημοσίου συμφέροντος", που αναφέρονται στο άρθρο 6, νοούνται οι υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν στη λήψη ενεργειών για το "άνοιγμα της αγοράς ενέργειας", μέσα από την άρση της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ, που επιχειρείται με το ξε-πούλημα λιγνιτικών μονάδων της.
3. Εάν κοιτάξεις στο άρθρο 7, που αφορά στο "ειδικό τέλος έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη", θα δεις ότι προβλέπεται η έκδοση Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα καθορίζεται "...και κάθε άλλο θέμα όπως ιδίως σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας των οικείων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση λιγνίτη για οποιονδήποτε λόγο και συνέχισης της εκμετάλλευσης ή της κατοχής των σχετικών λιγνιτοφόρων περιοχών..."! Γιατί ρε πατριώτη, υπάρχει αυτή η διάταξη; Ποιός μπορεί να είναι ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ λόγος διακοπής της λειτουργίας των οικείων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας;
4. Στον εξοπλισμό που δίνεται είναι ΚΑΙ οι υδρογεωτρήσεις, το οποίον σημαίνει και το νερό, το οποίο πλανάσαι πλάνην οικτράν, περί της προστασίας του από τη ελληνική και κοινοτική νομοθεσία...Η παρ. 4 του άρθρ. 6 λέει:
"...4. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να ρυθμίζεται και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την ανωτέρω παραχώρηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη του Ελληνικού Δημοσίου επί των παραπάνω δημόσιων λιγνιτοφόρων περιοχών της Μεγαλόπολης Αρκαδίας και της Μελίτης Φλώρινας..."
ΠΟΥ βλέπεις τα ξεκάθαρα; Λέει κάτι αυτή η παράγραφος για το ΝΕΡΟ;
5. Τέλος, όπως διαπιστώνεις πατριώτη, οι "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" δεν τρελαίνονται και πολύ για το προσωπικό των πωλούμενων μονάδων. Δηλαδή, δεν τους καίγεται καρφί για το εάν αποχωρεί έμπειρο ή λιγότερο έμπειρο προσωπικό...
Χωρίς τέτοιο προσωπικό ΠΩΣ θα λειτουργήσουν τις μονάδες και το ορυχείο οι "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ρε πατριώτη; Στην τελευταία εκδοθείσα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ προς τους μετόχους της, για το έτος 2017, πριν ακόμα συσταθούν οι νέες λιγνιτικές εταιρείες της, αναφέρει ότι:
"O Όμιλος δεν είχε επί σειρά ετών (μέχρι και σήμερα) τη δυνατότητα πρόσληψης έμπειρου προσωπικού σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του, ενώ σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού προσεγγίζει τα 49 έτη. Η αδυναμία στελέχωσης με εξειδικευμένα άτομα έχει δυσμενείς συνέπειες στη δυνατότητα του νέου Ομίλου ΔΕΗ να καταρτίσει και να εφαρμόσει τη στρατηγική του στο νέο ανταγωνιστικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον και να στελεχώσει επαρκώς τις βασικές υποστηρικτικές λειτουργίες του στις νέες θυγατρικές εταιρείες. Επίσης, υπάρχει ο κίνδυνος φυγής στελεχών και έμπειρου προσωπικού προς τον ανταγωνισμό, κυρίως λόγω περιορισμών στην πολιτική αμοιβών. Η βιωσιμότητα και ανάπτυξη του Ομίλου ΔΕΗ στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον εξαρτάται σημαντικά από την ικανότητα να προσελκύει και να διατηρεί έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και στελέχη...".
Δε βρίσκεις λίγο περίεργο να επιδιώκεται η μείωση του προσωπικού της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης, χωρίς καμία διάκριση ως προς το προσωπικό που αποχωρεί, με όποιον τρόπο γίνεται αυτό;
Πατριώτη, οι εξελίξεις σε προδίδουν, όσο κι δε θες να το παραδεχτείς!
Κάνε όσο πιό καλά τη δουλειά σου, γιατί πληρώνεσαι για αυτήν και μπορείς να τη χάσεις από τα αφεντικά σου...
Πατριώτη ασχολήσου με πράγματα τα οποία κατέχεις και άσε τις αποτυχημένες απόπειρες ερμηνείας νόμων όταν εμφανώς δεν είσαι σε θέση να διακρίνεις ούτε βασικές έννοιες.
ΔιαγραφήΥπάρχει ένα "αφενός" κι ένα "αφετέρου" μέσα στην συγκεκριμένη παράγραφο. Δεν αρχίζεις από τα βασικά πρώτα ανοίγοντας κανένα λεξικό;
Γιατί υπάρχει αυτή η διάταξη; Μήπως γιατί οι περιοχές αυτές παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου (άρα αυτό αποφασίζει τι θα κάνει με αυτές) αλλά δεν είσαι σε θέση να το καταλάβεις με τίποτα;
Οι γεωτρήσεις ΔΕΝ είναι εξοπλισμός. Εξοπλισμός είναι οι αντλίες και οι αυτοματισμοί των αντλιοστασίων. Τράβα Πατριώτη να κάνεις γεώτρηση χωρίς άδεια κι έλα να μου πεις τις εντυπώσεις σου.
"ΔΗΜΟΣΙΩΝ λιγνιτοφόρων περιοχών της Μεγαλόπολης...." ξεκάθαρη αναφορά ότι οι περιοχές αυτές παραμένουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και με ρωτάς που βλέπω το νερό; Το ερώτημα είναι πού είδες εσύ να περνούν οι εκτάσεις και το νερό στην κυριότητα του υποψήφιου αγοραστή όπως ισχυρίστηκες παραπάνω.
Οι υποψήφιοι αγοραστές (όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον), ούτε άσχετοι είναι, ούτε τίποτε χάπατα που θα κατεβάσουν αμάσητα τα παραμύθια των γενοπατζήδων. Άρα γιατί να είναι ξετρελαμένοι με το υπάρχων προσωπικό; Λες να μην ξέρουν ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από διορισμένα με κομματικό βύσμα άτομα τα οποία στερούνται τυπικών προσόντων και δεξιοτήτων; Αφού είναι τόσο άξιο το προσωπικό γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχουν αναλάβει τις περισσότερες εργασίες οι εργολάβοι (ξέρεις αυτοί με τους οποίους τρώτε και πίνετε παρεούλα, που ενίοτε σας στάζουν λαδάκι και τους βάζετε από την πίσω πόρτα να μην τους δει ο αντίπαλος εργολάβος κτλ. και οι τεχνίτες της ΔΕΗ έχουν προαχθεί σε εργοδηγοί για να τα ξύνουν αφού ως αντικείμενο έχουν πλέον την επίβλεψη του εργολάβου και ούτε αυτό δεν κάνουν); Σιγά το έμπειρο και δυσεύρετο προσωπικό πατριώτη, που βρίσκεις άτομα με 20 χρόνια εκεί μέσα και δεν ξέρουν την τύφλα τους. Για να μην πούμε για τους συνδικάλες που από τεχνίτες έχουν γίνει γραφιάδες και τελευταία φορά που φόρεσαν φόρμα εργασίας κι έπιασαν εργαλείο στα χέρια τους ήταν προ δεκαπενταετίας. Αυτά να τα λέτε σε τίποτε ανίδεους που δεν έχουν δει με τα μάτια τους το μπάχαλο μέσα στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Αυτό που βρίσκω περίεργο είναι να μιλούν διαρκώς οι συνδικάλες για κερδοφόρα φιλέτα, για πανάξιο προσωπικό κτλ. και να μην παρουσιάζουν ποτέ το παραμικρό στοιχείο που να επαληθεύει τους ισχυρισμούς τους. Όχι δεν το βρίσκω περίεργο γιατί όπως έχει αποτυπωθεί και στις μελέτες που έχει εκπονήσει η ίδια η ΔΕΗ (χρόνια πριν την πώληση), οι λιγνίτες της Μεγαλόπολης είναι οι φτωχότερου θερμιδικού περιεχομένου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι μονάδες είναι ξεπερασμένης τεχνολογίας με χαμηλότερους βαθμούς απόδοσης έναντι νεότερων και δεν επιδέχονται περαιτέρω αναβαθμίσεων και το κόστος εξόρυξης είναι στο χαμηλότερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει. Άρα τί έχει απομείνει ώστε να καταστεί η ΔΕΗ Μεγαλόπολης ανταγωνιστική; Η αναμόρφωση του προσωπικού.
Οι μόνοι που ξεμπροστιάζονται από τις εξελίξεις είναι το κηφηναριό της ΔΕΗ που ξέρουν πόσο περιζήτητη είναι στην αγορά εργασίας η "εμπειρία" τους γι' αυτό κι έχουν επιδοθεί σε ένα σαφάρι προπαγάνδας θέλοντας να πείσουν τους αδαής ότι εάν πωληθούν τα σαπάκια της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη θα ανοίξουν οι δέκα πληγές του Φαραώ. Η ζημία που έχετε προκαλέσει οι ψευτοκλεφτοσυνδικάλες της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη της οποίας αναλάβατε και την τοπική αυτοδιοίκηση με τις κλίκες και τον στρατό που είχατε στήσει, δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο.
Δε συνεχίζω πατριώτη...Δεν πρόκειται να βρούμε σημείο σύγκλισης. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Μακάρι να γίνουν όπως τα λες!
Διαγραφή