Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δήμος Μεγαλόπολης: τι απαντά στον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ fm για Κέντρο Υγείας -- γιατρό Παιδικού σταθμού


Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, προωθήσαμε το εξής ερώτημα ακροατή μας στο Δήμο Μεγαλόπολης: 
Ανώνυμος2 Νοεμβρίου 2015 - 1:42 μ.μ. 
κ. Δημητρακοπούλου,
θα ήθελα να θίξετε ένα θέμα στην εκπομπή σας, γιατι δυστυχώς δεν εχω που να απευθυνθώ.
Πάω το παιδι μου στον παιδικό διότι η οικονομική μου κατάσταση μου το επβάλει. Δυστυχώς όμως έμαθα ότι δεν υπάρχει γιατρός που να ελέγχει την υγεία του και εγώ δεν μπορώ να πληρώνω για νατο πηγαίνω. Δεν μπορώ όμως να κάνω παράπονα γιατί μετα θα εχουν το παιδί μου και εμένα στη μπουκα.
Ευχαριστώ

Απάντηση Δήμου Μεγαλόπολης (Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου):
Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, αυτές οι ημέρες είναι η περίοδος όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την υπογραφή της σύμβασης με τον γιατρό για τον βρεφονηπιακό και τον παιδικό σταθμό. 
Από το Γραφείο Δημάρχου
--------------------

Σχετικά με το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, απευθύναμε την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, τα εξής ερωτήματα στο Δήμο Μεγαλόπολης: 

Ερωτάμε:
- Ποιες είναι οι κινήσεις του Δήμου σχετικά με τα θέματα του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης;
- Έχει προβλεφθεί πρόσθετη βάρδια και κονδύλια για καύσιμα, για την κίνηση του ασθενοφόρου;
- Ποια είναι η πληρότητα σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης;

Απάντηση Δήμου Μεγαλόπολης (Τρίτη, 10 Νοεμβρίου):
Σχετικά με τα ερωτήματά σας για θέματα του Κ.Υ.Μ:

1. Όπως καλά γνωρίζετε, διοικητικές ενέργειες ο Δήμος για θέματα στελέχωσης, λειτουργίας κ.λ.π. του Κέντρου Υγείας δεν δύναται να κάνει. Ανήκει σε άλλη υπηρεσία, είναι ευθύνη και αρμοδιότητα ετέρων διοικητικών αρχών

2. Στο ουσιαστικό όμως επίπεδο, ο Δήμος Μεγαλόπολης πάντα σε έναν τόσο σημαντικό για τους δημότες τομέα, όπως είναι αυτό της Υγείας και της Περίθαλψης, παρεμβαίνει, όπου και όποτε μπορεί, με αναφορές, συναντήσεις με υπευθύνους και συνεννόηση για πολιτικές πρωτοβουλίες βουλευτών του νομού.

Η πιο πρόσφατη ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η πλήρης ενημέρωση βουλευτή του νομού για το θέμα, η οποία οδήγησε σε ερώτηση του βουλευτή στον Υπουργό Υγείας με αντικείμενο ακριβώς τις ελλείψεις και τις χρονίζουσες ανάγκες του Κ.Υ.Μ.

Από το Γραφείο Δημάρχου
ΣΥΝΗΜΜ: H ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας

11 σχόλια:

  1. Τωρα που ειστε πλειοψειφια παλι φταινε οι αλλοι και ας διαλυονται ολα στη πολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ το λέω στο σκύλο μου και ο σκύλος στην ουρά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σοβαρα ρε΄και οταν ηταν δημαρχος ο μπουρας ρε γιατι εφταιγε αυτος τοτε;και για την συνδετηρια ρε ποιος φταιει τωρα παλι ο μπουρας; αντεμου απο κει αλλα εσεις κοιτατε κατι αλλα τωρα ποιος [α]περναει απο διπλα σας,καποιοι ειστε τωρα,μουρη και καλα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΦΤΑΙΓΕ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΜΗ ΗΘΙΚΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ(ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΡΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΧΕΙ ΖΟΥΜΙ ΠΟΛΥ). ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠHΡΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ESEIS DEN ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ , ΓΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ: ESEIS KAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΣΤΡΑΒΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ ...................... ΕΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΝ Μ Μ Ε ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.............. ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΣΕΡΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ .............. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δίκιο ο παραπάνω αναγνώστης , τα 2 ΜΜΕ της πόλης είναι ότι πιο επικίνδυνο. Γιατί οι πολίτες έχουν ενημέρωση και από ακόμα 2 πλευρές - που το κάθε ΜΜΕ από την πλευρά του παρουσιάζει συνέχεια όλα συμβαίνουν.
      Είναι πολύ επικίνδυνο να υπάρχει η δημοσιότητα και να λέγονται τα καλά και τα κακά, πάντα κάποιος θα ενοχλείται.
      Είναι πολύ επικίνδυνο που οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν μέσα από τα 2 αυτά ΜΜΕ στον δημόσιο διάλογο. Είναι επίσης πολύ επικίνδυνο που οι συλλόγοι και όποιος θέλει δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις τους σε αυτά τα 2 ΜΜΕ.

      όλα τα παραπάνω είναι πολύ επικίνδυνα , αλλά το γεγονός ότι έρχεσαι εσύ να αφήσεις υπονοούμενα ότι τα ΜΜΕ της πόλης τα παίρνουν δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Όταν μάλιστα δεν έχεις ιδέα πόσο κοστίζει να υπάρχουν και να λειτουργούν αυτά τα μέσα.

      Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι υπάρχουν πολίτες που ξέρουν καλά το παιχνίδι της προβοκάτσιας και της λάσπης στον ανεμιστήρα. Κάποιοι στην Μεγαλόπολη θα έκαναν μεγάλες δουλειές , εύκολα και αθόρυβα αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ να τους βγάζουν στο κλαρί.

      Διαγραφή
    2. Γεωργία Δημητρακοπούλου26 Νοεμβρίου 2015 στις 3:44 μ.μ.

      Βεβαίως αυτό κάναμε αγαπητέ φίλε (και όχι μόνον επί Δημαρχίας Π. Μπούρα)
      και σαφώς κουραστήκαμε πια να γινόμαστε ο σάκος του μποξ σε έναν αγώνα "στημένο", που απλά αναλώνεται στην εναλλαγή εξουσίας.....
      και μάλιστα με όλους τους αποδοτικούς φανερούς ή υπόγειους συνδυασμούς....
      Διότι τόσο ο απερχόμενος Δήμαρχος όσο και η νυν "οικουμενική" δημοτική αρχή όταν έχουν την εξουσία κάνουν το "απολύτως τίποτα"
      και όταν είναι αντιπολιτεύσεις κάνουν την "απόλυτη πάπια"
      Ομοίως παπιοποίηση καταγράφεται και από τις 2 ελάσσονες αντιπολιτεύσεις

      Οπότε προς τι ο αγώνας για διεκδίκηση του αυτονόητου, σε έναν τόπο
      που αποδέχεται τόση απαξίωση, τόσο εμπαιγμό, τόση απραξία, τόσο στουθοκαμηλισμό κοκ.....

      Τώρα τα περί ¨οικονομικών ωφελειών " είναι επιεικώς γελοία!
      Μια ματιά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της Μεγαλόπολης, μπορεί να διαφωτίσει, ακόμα και τους εθελοτυφλούντες.....

      Διαγραφή
    3. Δίκιο χίλες φορές δίκιο
      αυτοί Γιωργία μου λ΄'ιγο έλειψαν να κλείσουν τον σταθμό μέχρι και το ρεύμα σας έκοψαν
      όμως ο μεγαλόποληφμ παίζει 20 25 χρόνια τι θα τον φάνε τα αρπαχτικά;
      ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα
      υπομονή ο καιρός περνάει και ο κόσμος δεν είναι τόσο μα-----ς όσο νομίζουν τα ξεφτέρια του δήμου

      Διαγραφή
  6. ετσι ακριβως ειναι,βλεπετε οι συμβουλοι του μπουρα δεν πατανε στα συμβουλια αλλοι εχουν δουλειες αλλοι μη πανε κοντρα στους φιλους τους,κυριοι αν δε μπορειται να κανετε αντιπολιτευση σπιτι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ίδια Παναγιωτάκη μου, τα ίδια Διονυσάκη μου. Καμιά αλλαγη για τη Μεγαλόπολη. Όλα είναι μια κλίκα σε μια μικρη κοινωνιά. Φανταζόμαστε τι γίνετε στη διοικηση της χώρας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ευχριστώ πολυ που παρολο που εκανα ανωνυμο σχολιο το κάνατε θέμα.
    Συγγνώμη που αργησα να απαντησω αλλά μου είναι δυσκολη η πρόσβαση στο inetrnet.
    Καλή η απάντηση για το βρεφονηπιακό, αλλά ένα δυσκολο φθινοπωρο με ακομα πιο δυσκολες ιωσεις περασε και γιατρός ακομα δεν υπάρχει. Πέρισυ ηρθε κατα τον Μάρτιο? μάλλον μια από τα ιδια και φετος....
    Καλα΄αυτοι που ασχολούνται δεν ξέρουν ποτε λειτουργεί ο παιδικός? Εγώ πληρώνω για όλο το χρονο...γιατί δεν υπάρχει γιατρός ολο το χρόνο παρα μόνο μερικούς μηνες?
    σας ευχαριστώ και πάλι θερμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή