Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πρόσκληση Δ.Σ. Μεγαλόπολης (12 Ιανουαρίου, 20.00)

Σας προσκαλούμε όπως, την 12η του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2016, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 20:00 μ.μ., προσέλθετε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, σε τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα: 

1. ΄Εγκριση μετακίνησης αιρετών στην Αλεξανδρούπολη για τη συμμετοχή τους σε Συνέδριο που διοργανώνει η Κεντρική ΄Ενωση Δήμων Ελλάδας με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων». 

2. ΄Εγκριση μετακίνησης αιρετών στο Αμύνταιο Φλώρινας για τη συμμετοχή τους σε έκτακτη συνεδρίαση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με θέμα «Συζήτηση σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου κατανομής των δημοσίων εσόδων από τη δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπών για την περίοδο 2016-2020, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο «Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού ΄Εργου και ΄Αλλες Διατάξεις». 

3. Εξέταση του από 8-1-2016 αιτήματος του Τοπικού Συλλόγου Λεονταρίου, περί αποδοχής της δωρεάν παραχώρησης αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του Ιάσονα Χατζηθεοδώρου του Νικολάου προς το Δήμο Μεγαλόπολης, για την κατασκευή στεγάστρου και βρύσης πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λεονταρίου με χρηματική δωρεά του Δημητρίου Μ. ΄Ερωτα. 

4. Εξέταση της από 11-12-2015 αίτησης του Συλλόγου Τριών Τέκνων «Ο ΑΡΚΑΣ» περί παραχώρησης χώρου για τη στέγαση του Συλλόγου. 2 

5. Αποδοχή δωρεάν παραχωρούμενων τμημάτων οικοπέδου ιδιοκτησίας κ. Δημητρίου Λακαφώση του Γεωργίου σε κοινή χρήση της Τ.Κ. ΄Ισαρη του Δήμου Μεγαλόπολης. 

6. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας υλοποίησης της εργασίας – παροχή υπηρεσιών «Τακτοποίηση Αυθαιρέτων Δ.Ε. Φαλαισίας». 

7. ΄Εγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Κατασκευή δεύτερης δεξαμενής ύδρευσης Τ.Δ. Δυρραχίου». 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΙΝΗΣ

8 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΈΤΣΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ. ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ, ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία μας κοροϊδεύουν όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι με τα τακτικά και τα έκτακτα δημοτικά τους συμβούλια. Για τους πολίτες δεν έχουν πάρει μια σωστή απόφαση. Για την πάρτη τους και τη βολή τους είναι πρώτοι στις αποφάσεις. Και με ομοφωνία."Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει". Και η τσίπα έχει χαθεί από δαύτους. Κρίμα στον κ. Δήμαρχο, που άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει τώρα. Ολίγος αποδείχτηκε και τούτος. Μαριονέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολίγιστος, μην πω και ολιγιστότατος... Ούτε θάλασσα μας έφερε, ούτε έκανε 1000 -το τουλάχιστον- προσλήψεις, ούτε να μας φτιάξει ένα καινούργιο αρχαίο θέατρο, αλλά μας κορόιδεψε και μας ξανάνοιξε το παλιό που είναι και χαλασμένο...

      Διαγραφή
  3. ΑΣΧΕΤΟ. ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΕΣ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΛΠ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ... ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ; ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΙΜΟΥ; ΣΟΒΑΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!!! ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ; Η΄ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
    ΛΕΝΕ......ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ (ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΑΙΟΥΣ)
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΕΣΕΙΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
    ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΑΛΛΙΩς ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΘΡΟ 146

    Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης

    [Σχετική Νομοθεσία] [Σχετική Νομολογία]

    1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι Κοινοτήτων, οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και οι πάρεδροι εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους:
    α) Αν στερηθούν τη διαχείριση της περιουσίας τους με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
    β) Αν στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
    γ) Αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για παραχάραξη, κιβδηλεία, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, δωροδοκία, εκβίαση, κλοπή, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, καταπίεση, αιμομιξία, μαστροπεία, σωματεμπορία, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, παράβαση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τη λαθρεμπορία, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, εφόσον από τη διάπραξη του αδικήματος αυτού προξενείται οικονομική βλάβη στο Δήμο, στην Κοινότητα ή στα νομικά τους πρόσωπα.
    Για την έκπτωση εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.
    2.α. Όταν γίνεται παραπομπή για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα ή με απευθείας κλήση, κατά της οποίας έχει εξαντληθεί το δικαίωμα προσφυγής, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει να θέσει τον εγκαλούμενο σε κατάσταση αργίας, η οποία διατηρείται σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης του ποινικού δικαστηρίου. Εάν εκδοθεί αθωωτική απόφαση, η αργία αίρεται αυτοδικαίως και η διοικητική ποινή θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα.
    β.α. Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως η αργία, το δε διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν.
    β.β. Ως καταδικαστική απόφαση, σε πρώτο βαθμό, για τους δημάρχους και τους προέδρους των Κοινοτήτων, θεωρείται αυτή που εκδίδεται από το Τριμελές Ποινικό Εφετείο, σύμφωνα με το άρθρο 111 παρ. 7 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην προκειμένη περίπτωση αγαπητέ, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 236 του ν. 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτη), όπως έχει τροποποιηθεί με νεότερες διατάξεις (ν. 4071/2012, ν. 4275/2014)... Ειδικότερα, προβλέπεται ότι "...Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εαν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση...". Δηλαδή, επιβάλλεται αργία, από το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όταν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Προσωρινή κράτηση δεν υφίσταται, στην περίπτωση που αναφέρεσαι, αφού κυκλοφορούν ελεύθεροι αυτοί που υπονοείς. Εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (ποιοί και σε ποιούς) δεν είναι γνωστό βέβαια...
    Η έννοια της αργίας έχει προσωρινό χαρακτήρα, ενώ η έννοια της έκπτωσης μόνιμο. Για να γίνει όμως έκπτωση, πρέπει να έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση. Οπότε, ανέμενε αναγνώριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή