Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Παναγιώτης Μπούρας: για συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στη Δημόσια Διαβούλευση για ΕΣΔΑ

Στο  ΔΣ    Μεγαλόπολης Τετάρτη  10/6/2015,  ο  Π.  Μπούρας
κατέθεσε  
πρόταση  για  να  μπει  σε  συζήτηση  το  θέμα
"επικίνδυνα  απόβλητα  στη  Μεγαλόπολη".
Επίσης  κατέθεσε  στο  ΔΣ  και  το  παρόν  έγγραφο...


-----------------------------------------------------------------
Μεγαλόπολη, 10 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
Την 1η Ιουνίου 2015 τέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε δημόσια διαβούλευση, έως και την 12η Ιουνίου 2015, το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
Με τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης το Σχέδιο θα προχωρήσει προς ψήφιση στη Βουλή.
Από τη σύντομη μελέτη του Σχεδίου, διαπιστώσαμε ότι περιλαμβάνονται στοιχεία που μας αφορούν άμεσα:

Ειδικότερα:
Α) Προτείνεται η οριστική παύση των διαδικασιών ΣΔΙΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) (Σελ. 25).
Β) Κατατάσσεται η Μεγαλόπολη ως περιοχή στην οποία παράγονται σημαντικές ποσότητες επικινδύνων αποβλήτων.
Γ ) Φωτογραφίζεται η Μεγαλόπολη, και ειδικότερα τα λιγνιτορυχεία της ΔΕΗ ΑΕ, ως εν δυνάμει περιοχή προς κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης επικινδύνων αποβλήτων, χωρίς την εφαρμογή οιουδήποτε κριτηρίου αποκλεισμού. (σελ. 91, 92, 93).
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και απαιτείται, κατά τη γνώμη μας, η παρέμβαση του Δήμου μας, προτείνουμε, σε πρώτο στάδιο, τη συμμετοχή του Δήμου μας στη δημόσια διαβούλευση και σε δεύτερο στάδιο, εφόσον δεν υπάρξει τροποποίηση των επίμαχων σημείων και άλλων που πιθανόν υπάρχουν, να προβούμε σε άλλες δράσεις, κατά τη διαδικασία ψήφισης του Σχεδίου από τη Βουλή.



3 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να ακουω μ@@@@ίες . Αν ο Δήμος με πρωτοπόρα στάση , λάβει μεγάλα ανταποδοτικά οφέλη , να στηρίξει την κατασκευή τέτοιων μοναδων. Η περιοχή μας δεν θα πάθει και τίποτε παραπάνω από οτι έχει πάθει από το μπ@@@@λο τη ΔΕΗ . Επιτέλους λάβετε αποφάσεις προς το συμφέρον του κόσμου . Φυλακές όχι, φωτοβολταϊκό όχι .... Ορθοφρονείστε επιτέλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι ο μέσος Μεγαλοπολίτης κυρίες και κύριοι γι' αυτό η Μεαγαλόπολη έχει αυτά τα χάλια και τις αντίστοιχες διοικήσεις.
      Οι ίδιοι άνθρωποι που χθες φώναζαν κι έλεγαν ο Μπούρας μας φέρνει τα σκουπίδια στην... Παλαιόχουνη(!!!) σήμερα λένε θα βλέπαμε θετικά μια νέα εποχή χαβούζας σκουπιδιών στην Μεγαλόπολη αφού μας τελειώνει η εποχή της χαβούζας των ορυχείων. Μόνο που στο σκουπιδοεργοστάσιο δεν υπάρχουν μισθοί και επιδόματα ΔΕΗ, ούτε σύνταξη στα 50. Ποιά ανταποδοτικά οφέλη, μα καλά πόσο εύκολα μασάτε ορισμένοι τον σανό που σας προσφέρουν διάφοροι; Δείτε ρε τις συμβάσεις με την ΤΕΡΝΑ που λένε πόσα θα την πληρώνουμε, που ονειρεύεστε και ανταποδοτικά οφέλη κάποιοι. Θέλουν φυλακές (ευτυχώς δεν ήθελαν οι υπουργοί) προφανώς για να αυγατίσουν τα κέρδη των ντόπιων χασισεμπόρων-καλλιεργητών που θα σπρώχνουν την πραμάτεια στις φυλακές. Και η κουτσή Μαρία ξέρει για το τί γίνεται μέσα στις φυλακές παγκοσμίως.
      Για το φωτοβολταϊκό πάρκο κάτσε να δεις ποιοί ήταν αυτοί που ξεσήκωσαν το σύμπαν; Α ναι οι μαυρογυαλούροι που κατέχουν την εξουσία σήμερα και οι οποίοι βλέπουν θετικά τα σκουπίδια και τις φυλακές!!! Για να είμαστε δίκαιοι το φωτοβολταϊκό πάρκο παρά τις αντιδράσεις κάποιων σκάλωσε γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον πλέον (μας πρόλαβε η κρίση).
      Εάν ήταν ευκαιρίες οι φυλακές και τα σκουπίδια θα τα διεκδικούσαν και άλλοι δήμοι ρε γίδια. Μόνο οι Μεγαλοπολίτες είναι τα κορόιδα που θέλουν σκουπίδια και φυλακές, γελάει το σύμπαν με τα χάλια μας ρε ξυπνάτε. Εάν είναι να γίνουμε ο Δήμος Φυλής της Πελοποννήσου προτείνω να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα και να ανοίξουμε και κάμποσα δημοτικά μπουρ...λα, εκεί να δείτε ανάπτυξη, ξέρετε πόσο πουλάει το νινί; Βέβαια θα πρέπει να βάλουμε ντόπιο προσωπικό μέσα αλλά δεν πιστεύω να έχετε πρόβλημα.
      Ρε πάτε καλά; Ο Θεός να βάλει το χέρι του, τρείς επικρατέστερες επιλογές είχαμε στις περασμένες εκλογές στην Μεγαλόπολη και η πλειοψηφία έκανε την χειρότερη (μακράν) επιλογή.

      Διαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΝΗΡΗ ΤΟΥ ΣΤΕ,,,,,, ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ,,,ΣΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή