Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ:
 ο Άνω Καρυώτης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Βήμα στο Αύριο” του Δημάρχου Μεγαλόπολης Αθανάσιου Χριστογιαννόπουλου

1. Εκπαίδευση
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(ΕΚΠΑ)
Πτυχιούχος Τμήματος Πολιτικών & Οικονομικών Σπουδών (ΠΟΕ) της Νομικής Σχολής, Πτυχίο Οικονομικών Σπουδών, 9/69 - 4/74.
Hunter College of the City University of NY, USA μεταπτυχιακέςσπουδέςσταΟικονομικά, 9/75 - 6/78.
The Banking School of the Board of Governors – The Federal Reserve System, Washington D.C., USA
Συμμετοχή στο Εσωτερικό Πρόγραμμα εκπαίδευσης για το Προσωπικό της Κεντρικής Αποθεματικής Τράπεζας των ΗΠΑ, συμμετοχή στα προγράμματα BankingII&BankingIII, 07 και 08 /88 (αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος δύο στελεχών της στο FederalReserveSystem).

2. επαγγελματική ΕΜπειρΙΑ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER (ENHC) – ΗΜΙΘΕΑΑ.Ε., 10/14 – 5/19
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής, από 10/14 – 12/18, αναφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο. Διευθυντής Προμηθειών, από 10/14 – 5/19.
Μέλος της Επιτροπής Προμηθειών, Γραμματέας της Επιτροπής και Εισηγητής των θεμάτων, 2017 – 18.
Διευθυντικό Στέλεχος Αναδιάρθρωσης / ChiefOperationsOfficer , από 6/16 – 5/19, με αρμοδιότητες την αναδιοργάνωση, την λειτουργική υποστήριξη των εργασιών και την εξοικονόμηση πόρων.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., 2/92 – 5/16
Επικεφαλής της Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου (ΚΣΟ) – GroupComplianceOfficer (1/08 μέχρι 7/14) και Βοηθός Γενικός Διευθυντής (9/13 μέχρι 7/14)
Επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου (ΔΕΕ) και Γενικός Επιθεωρητής (από 2/92 μέχρι 12/07)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΤτΕ), 8/80 - 1/92
Επιθεωρητής Τραπεζών της Γενικής Επιθεώρησης Τραπεζών (Γ.Ε.Τ., σημερινή Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος), κατόπιν προκήρυξης Δημόσιου Διαγωνισμού Πτυχιούχων Α.Ε.Ι..

3. πολιτιστική δράση (επιλογη) ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
· Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαλόπολης (από 1/2/2022)
· Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι του Παρράσιου Πάρκου
· Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης
· Μέλος σε Διεθνές Ίδρυμα:
ParrhasianHeritageFoundation, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ιδρύματος Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομίας, με έδρα τις Η.Π.Α.
· Μέλος σε Διοικήσεις Συλλογικοτήτων: Πρώην Αντιπρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος & επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καρυωτών Αρκαδίας “Ο Λύκαιος Δίας”, σήμερα Αντιπρόεδρος του Συλλόγου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Αγαπητοί μου Συμπολίτες και Συμπολίτισσες
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης με τίμησε με τον ορισμό μου από τον Φεβρουάριο του 2022 ως Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Μ.) και μου ζήτησε να αφοσιωθώ με πάθος και ενέργεια στον πολιτιστικό πυλώνα του Δήμου, σε μια εποχή που η κοινωνία έβγαινε από τους περιορισμούς της πανδημίας και διψούσε για δράση και εκδηλώσεις.
Έτσι και έγινε: με όπλα την αγάπη μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, την καθημερινή φυσική μου παρουσία στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.Μ.) και με τη βοήθεια των συνεργατών μου, αναδείξαμε τον πολιτισμό στην ζωή των συμπολιτών μας, καταρτίσαμε αξιόλογα πολιτιστικά Καλοκαίρια για το 2022 και 2023, διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή την 13η Αναβίωση των Λυκαίων Αγώνων το 2022 και το Καρναβάλι του 2023.

Τι το καινούργιο και για πρώτη φορά καταφέραμε από το 2022 στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση;
- Εγγράψαμε το Μάρτιο του 2022 τη ΔΗ.Κ.Ε.Μ. στους πολιτιστικούς φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ) για να δικαιούμεθα πολιτιστικών επιχορηγήσεων
- Υποβάλαμε το Μάρτιο του 2023 πρόταση επιχορήγησης και λήψης αιγίδας στο ΥΠΠΟΑ, η οποία εγκρίθηκε και αφορούσε στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Μεγαλόπολης.
- Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ στο τριήμερο 21,22,23 Ιουλίου με τη συμμετοχή οκτώ (8) χορωδιών στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης “ο Πολύβιος” και έγινε στη μνήμη όσων εργαζομένων της ΔΕΗ έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.
- Η Δημοτική Χορωδία “Πυλάδης” διακρίθηκε ιδιαίτερα στη διετία 2022 – 23, απέκτησε εξωστρέφεια και συμμετείχε σε πληθώρα χορωδιακών εκδηλώσεων τόσο στη Μεγαλόπολη, με κορύφωση το Φεστιβάλ, όσο και σε οκτώ (8) πόλεις εκτός Μεγαλόπολης.
- Δεχτήκαμε, κατόπιν αιτημάτων μας, χορηγίες από “ΔΕΗ Ανανεώσιμες” για την μεγάλη Συναυλία του Γιάννη Κότσιρα που έγινε στον Προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 και από HENGAΑ.Ε. για το Καρναβάλι του 2022.
- Στο διαχειριστικό τομέα της ΔΗ.Κ.Ε.Μ. τακτοποιήσαμε εκκρεμή θέματα απαραίτητα και υποχρεωτικά κατά τον Νόμο:
α. Εγκρίναμε τον 12/2022 τον Εσωτερικό Κανονισμό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)
β. Πήραμε στις 8/9/2022 το Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης για το ΚΔΑΠ
γ. Τακτοποιήσαμε τμήματα αυθαιρέτουτου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μεγαλόπολης στις 26/7/2023 και επίκειται η λήψη του Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας για το Βρεφονηπιακό Σταθμό
δ. Προγραμματίζεται για το 2024 η εγκατάσταση νέας κλιματιστικής μονάδας στο Πνευματικό Κέντρο “Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ” και εννιά κλιματιστικών μηχανημάτων στο ΚΔΑΠ και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό.

Η συμμετοχή μου στις δημαρχιακές εκλογές είναι αυτονόητη για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου που υλοποιείταιστη μεταλιγνιτική εποχή από την Δημοτική Αρχή – με την οποία έχω άριστη συνεργασία – που σηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, από:
- Την εγκατάσταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου στη Μεγαλόπολη
- Την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού
- Την έναρξη της ανέγερσης του Γηροκομείου
- Τις αναπλάσεις των Πλατειών
- Τις εργασίες στο ανοικτό Γήπεδο και στο κλειστό Στάδιο
- Τις υπογειοποίηση των κάδων
- Τις εργασίες των πεζοδρομίων στη Μεγαλόπολη
- Την υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Ενέργειας και περιβάλλοντος για τα Μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του Αλφειού ποταμού
- Τη δρομολόγηση των Επιχειρηματικών Πάρκων στο Ψαθί και στο Λεύκτρο

Προσωπικό μου όραμα, για το οποίο υπόσχομαι να αγωνιστώ είναι η ίδρυση και λειτουργία στη Μεγαλόπολη Γεωργικής Σχολής (αγροτοδιατροφικού ενδιαφέροντος). Η αρχική ζύμωση ήδη συντελείται στη διετία 2022 – 23 με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Καρυωτών Αρκαδίας “Ο ΛΥΚΑΙΟΣ ΔΙΑΣ” που τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου. Η συνεργασία αφορά στην επιλογή 15 μαθητών του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, κάθε χρόνο και στη δωρεάν μετάβασή τους και φιλοξενίας τους στη Σχολή όπου εκπαιδεύονται σε ένα πλήρη κύκλο υψηλής τεχνικής σε ότι αφορά στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Η νέα γενιά “Φροντιστών της Γης” απαιτεί ειδική κατάρτιση και γνώση που διασφαλίζεται από Γεωργική Σχολή υψηλών προδιαγραφών έρευνας και τεχνολογίας. Η ίδρυση Γεωργικής Σχολής στη Μεγαλόπολη είναι επιβεβλημένη και θα σημάνει την ανάπτυξή της !!!

Το “Βήμα στο Αύριο”με τους άξιους συνεργάτες του, βλέπει στο μέλλον, σταθερά μπροστά, με σοβαρότητα και χωρίς φραστικές εξάρσεις και άσκοπες αντιπαραθέσεις που διχάζουν την κοινωνία, καλεί δε σε συμπαράταξη και συνεργασία το σύνολο των πολιτών της περιοχής μας.

Με Τιμή
Χρήστος Κουμουνδούρος
6944. 576065



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου