Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης: Τελετή λήξης Ειδικότητας «Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου -Κινηματογράφου»

Την Τετάρτη 31 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή λήξης του προγράμματος «Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου -Κινηματογράφου», του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγαλόπολης, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης με ελεύθερη είσοδο. Η Ειδικότητα αυτή λειτούργησε επί μια διετία φιλοξενούμενη στο θέατρο της πόλης μας με την αρωγή της δημοτικής αρχής την οποία θερμά ευχαριστούμε.
Οι σπουδαστές του τμήματος παρουσίασαν σε δική τους σύνθεση μια σειρά ποιητικών και πεζών κειμένων με θέμα το θέατρο και την τέχνη. Ακούστηκαν κείμενα των: Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Τίτου Πατρίκιου, Λάμπρου Πορφύρα, Άθου Δημουλά, Τίμου Μωραϊτίνη. Επίσης κείμενα των: Μπέρτολτ Μπρέχτ, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Forced Entertainment, David Mamet, Άντον Τσέχωβ, Rainer Maria Rilke, Peter Brook.
Με συνοδεία πιάνου οι σπουδαστές ερμήνευσαν τραγούδια των: Μάνου Χατζηδάκι, Ελένης Καραΐνδρου, Σταύρου Ξαρχάκου, Νίκου Γκάτσου, Διονύση Τσακνή.
Οι εκπαιδευτικοί Ελπίδα Κομιανού (θεατρολόγος) και Τάκης Παπαδημητρίου (μουσικός) ήταν υπεύθυνοι για τη διδασκαλία και την οργάνωση της τελικής παρουσίασης με την αρωγή της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης.
Τα φώτα σχεδίασαν και προσέφεραν ο Ανδρέας Χίνης και ο Βασίλης Χίνης.
Οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν μια συγκινητική βραδιά για τη σχέση μας με την τέχνη του θεάτρου και την τέχνη της ζωής.
Το ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης μετά την επιτυχή λειτουργία του τμήματος την διετία που πέρασε προτίθεται να λειτουργήσει εκ νέου το τμήμα Υποκριτικής Θεάτρου από τη νέα χρονιά.
 
Πληροφορίες: ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης Τηλ: 2791 061021 iekmegal@sch.gr

Δείτε την ανάρτηση και φωτο  στην σελίδα facebook  του ΔΙΕΚ Μεγαλόπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου