Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Μεγ/λης: "ΖΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ/ ΤΡΙΑ"

Μια δράση που υλοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 2023 με συμμετοχή του ΓΕΛ Μεγαλόπολης.

Μια συνεργασία που ολοκληρώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του ΓΕΛ Μεγαλόπολης και το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Μαθητές κυρίως της Β’ Λυκείου του σχολείου μας όπως όριζε το πρόγραμμα συνοδευόμενοι από καθηγητές και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μετέβησαν στο Πανεπιστήμιο προκειμένου να συμμετέχουν στην δράση αυτή.
Οι μαθητές μας με τους συνοδούς περιηγηθήκαν στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου ήρθαν σε επαφή με προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και μεταπτυχιακούς υποψήφιους διδάκτορες , είχαν βιωματική δράση με συμμετοχή σε προγράμματα πληροφορικής , έπαιξαν με την εικονική όραση ,οδήγησαν drone με γυαλιά VR , κατασκεύασαν ηλεκτρικά κυκλώματα ,επισκέφτηκαν την βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου .

Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα του Πανεπιστημίου και συνομίλησαν με καθηγητές για την εξέλιξη της Πληροφορικής καθώς και για τις ανάγκες των νέων φοιτητών για εύκολη προσαρμογή τους από την Δευτεροβάθμια που βρίσκονται ήδη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους μας !!
Μια ημέρα αφιερωμένη στους μαθητές των Λυκείων!!
Ευχαριστούμε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και όλους όσους συμμετείχαν στην δράση αυτή !!!

Εκ του ΔΣ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου