Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ανεξάρτητη Δύναμη Πολιτών (Σταύρος Τσίχλης): Η Διακήρυξη του συνδυασμού


Η Δημοτική Παράταξη Μεγαλόπολης
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 
με επικεφαλής τον ιατρό Σταύρο Τσίχλη
στη  Σελίδα στο facobook 
δημοσίευσε την Διακήρυξη του συνδυασμού του

------------------------------------------------------

Βασικές αρχές της Ανεξάρτητης Δύναμης Πολιτών είναι ο σεβασμός, το ήθος, η συνέπεια λόγου και πράξεων, η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η αλληλεγγύη. Με κεντρικό άξονα τη συλλογική οργάνωση και λειτουργία, στοχεύουμε στην επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή της Μεγαλόπολης και ιδιαίτερα στη στήριξη των αδυνάτων.

Συνεπώς προτεραιότητά μας είναι η επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης, μέσω της ίσης μεταχείρισης των πολιτών και της άσκησης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής με αποτέλεσμα την έμπρακτη στήριξη όλων των συμπολιτών μας, η ζωή των οποίων έχει επηρεαστεί από την πολυετή οικονομική κρίση. Ιδιαίτερη είναι η μέριμνά μας απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε ανέργους, χαμηλόμισθους, ηλικιωμένους, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Πιστεύουμε πως δε χωρούν διαχωριστικές συμπεριφορές απέναντι στους πολίτες, γιατί απαξιώνουν τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ναρκοθετούν το μέλλον της πόλης μας. Γι’ αυτό λειτουργούμε πολυσυλλεκτικά, δημοκρατικά και δημιουργικά, για να ενώσουμε τους προβληματισμούς μας, να συνθέσουμε τις διαφορετικές απόψεις, να δώσουμε στις ιδέες μας περιεχόμενο, ώστε να κάνουμε πράξη το όραμά μας για έναν ισχυρό, ανθρώπινο και σύγχρονο Δήμο Μεγαλόπολης.
Συζητάμε με τις συλλογικές δυνάμεις της περιοχής μας και συμπαρατασσόμαστε με κάθε δράση, πρωτοβουλία, ομάδα και φωνή για την ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των υποθέσεων μιας πόλης με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερη συμβολή στην εθνική οικονομία της χώρας.

Πιστεύοντας ότι τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο πολίτης, οι άξονες του σχεδιασμού και του προγράμματός μας είναι:
Οι δράσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής κοινωνίας.
Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της ανεργίας
Η απαίτηση και η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων της απολιγνιτοποίησης.
Η πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη της περιοχής.
Η προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυση της οικολογικής ευαισθητοποίησης των πολιτών
Η προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας
Η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού
Η προαγωγή και διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη διαπολιτισμικότητα και εν τέλει στον άνθρωπο ως προσωπικότητα ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας, φυλής, χρώματος.

Δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε τους πολίτες του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης πέρα και πάνω από κομματικές ή παραταξιακές προτιμήσεις, μακριά από ρατσιστικές ιδεολογίες, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, με ήθος και ευπρέπεια, με διαφάνεια και διεκδικητική φωνή, σεβόμενοι το δημόσιο χρήμα και την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Θέλουμε κοντά μας ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη μας και οραματίζονται έναν ισχυρό Δήμο Μεγαλόπολης στην υπηρεσία του πολίτη, μακριά από συμφέροντα και ιδιοτέλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου