Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΠΕΛΑΣΓΟΣ - ΑΜΙΛΛΑ (31-29!) / ΦΟΒΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΥΡΕΙΑ ΝΙΚΗ

Την Κυριακή 22/1/2023 στο κλειστό της Μεγαλόπολης έγινε ο αγώνας μεταξύ του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ Μεγαλόπολης και της ¨ΑΜΙΛΛΑ¨ Τρίπολης στα πλαίσια της Β. φάσης του πρωταθλήματος νεανίδων .  Ένας καθοριστικός αγώνας που η  ομάδα της Τρίπολης ήθελε την νίκη που θα την οδηγούσε κατευθείαν  στον τελικό ενώ η ομάδα της Μεγαλόπολης έπρεπε να κερδίσει για να πάει η σειρά σε ένα τρίτο παιχνίδι .

Ένας αγώνας  που μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες στο επιθετικό κομμάτι αλλά σίγουρα ήταν ένα από τα συγκλονιστικότερα παιχνίδια τόσο σε ένταση όσο και στην εξέλιξη του και που τελικά κρίθηκε στην παράταση. 

Ο ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ δείχνοντας διάθεση και παίζοντας καλά ειδικά στην άμυνα πήρε το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 10-3 .Και ενώ  όλα έδειχναν να πηγαίνουν θετικά η  ομάδα της Τρίπολης αντέδρασε, παίζοντας  μια σύνθετη άμυνα , έβγαλε εκτός πλάνων βασικές παίκτριες του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ με αποτέλεσμα ενώ η άμυνα συνέχισε να λειτούργει  στο επιθετικό κομμάτι υπήρχε μεγάλη δυσκολία. Το ημίχρονο ήρθε με φτωχό σκορ 12-10 κάτι που φανερώνει το μεγάλο άγχος από τις αθλήτριες  και των δυο ομάδων στο επιθετικό κομμάτι.  Στο τρίτο δεκάλεπτο που το σκορ ήταν ισόπαλο είδαμε εντυπωσιακές μάχες στα ριμπάουντ ,πάθος σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας ,μέχρι και προσωπικές αψιμαχίες δείγμα της έντασης που επικρατούσε. Πολλά τα λάθη και από τις δυο πλευρές αλλά ο ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ διατηρούσε το ελαφρύ προβάδισμα για να το χάσει στην τελευταία επίθεση και το ισόπαλο σκορ να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση. 

Εκεί παρά την κούραση η ομάδα της Μεγαλοπολης πήρε την νίκη και την ευκαιρία στον αγώνα που θα γίνει την προσεχή Κυριακή στην Τρίπολη να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό.Το τελευταίο σφύριγμα (31-29 ) έφερε τρελούς  πανηγυρισμούς από τις αθλήτριες του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ απόδειξη της έντασης  και της θέλησης για την νίκη.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι αθλήτριες της Μεγαλόπολης είναι αρκετά μικρότερες ηλικιακά (μόνο μια είναι νεάνιδα)από τις αντίστοιχες της Τρίπολης ,πράγμα  που καθιστά δύσκολη αλλά και πανάξια   την διεκδίκηση  της νίκης.

¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ ¨ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ( ΜΑΝΙΑΤΗ-ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ) ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΑΒΑΡΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΙΧΟΛΙΑ-ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΡΛΟΚΩΣΤΑ-ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΧΑΙΡΑ-ΦΛΩΡΟΥ-ΛΙΛΗ.

ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ) ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ-ΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΥΛΗ-ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΟΡΑΚΗ-ΚΟΚΚΩΝΗ-ΜΙΧΑΛΟΥ-ΑΡΧΟΝΜΤΑΚΟΥ-ΣΙΑΜΠΟΥ-ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου