Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Kόμβος Βιοοικονομίας και αγροτροδιατροφής στην Μεγαλόπολη

Εκπροσώπους από κορυφαία ιδρύματα της Αμερικής όπως το Χάρβαρντ, το Κολάμπια, το Μπέρκλει και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια φιλοξένησε το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθάνασιος Κατσής μίλησε για την επίσκεψη τονίζοντας ότι αυτή η συνεργασία θα δώσει την δυνατότητα να γίνουν ανταλλαγές φοιτητών και καθηγητών, ενώ θα αναζητηθούν κοινά ερευνητικά πεδία στην πληροφορική και τις ανθρωπιστικές σπουδές.
Παράλληλα έκανε αναφορά και σε άλλα θέματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα της Τρίπολης και σχετίζονται με το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης και της σίτισης.

Κάνοντας αναφορά στην εμπλοκή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης, ο κ. Κατσής επισήμανε ότι το Πανεπιστήμιο θα παίξει καθοριστικό ρόλο μέσα από την δημιουργία κόμβου βιοοικονομίας και αγροτροδιατροφής στην περιοχή.
Ένα πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και θα προωθήσει την επιχειρηματικότητα σε θέματα αγροδιατροφής, που θα αφορά όχι μόνο τους φοιτητές των τμημάτων της Γεωπονίας αλλά και της Πληροφορικής.
Σκοπός είναι να φέρουμε την μικροεπιχειρηματικότητα στη Μεγαλόπολη. Φοιτητές, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί, μεταδιδακτορικοί και ερευνητές να μπορούν να εγκατασταθούν στη Μεγαλόπολη και να δραστηριοποιηθούν, είπε ο κ. Κατσής.

Τέλος, ο κ. Κατσής αναφέρθηκε και στην πρόσφατη διαμαρτυρία φοιτητών στην Πρυτανεία για θέματα όπως η κακή σίτιση, η οποία οδήγησε δύο φοιτητές στο νοσοκομείο καθώς για το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης στην Τρίπολη.
Ο Πρύτανης δήλωσε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους των φοιτητών και έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους δύο αναδόχους, με τους οποίους συνεργάζονται για την σίτιση.
Παράλληλα λύση για το θέμα της στέγασης είχε προσπαθήσει να δοθεί δύο χρόνια πριν με διαγωνισμό για ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία σε όλες τις πόλεις που στεγάζονται τμήματα του Πανεπιστημίου, δεν υπήρξε όμως δυστυχώς ανταπόκριση από τους επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου