Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Μετά την ενθρόνισή του στη Δημητσάνα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Νικηφόρου στη Μεγαλόπολη

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 είναι προγραμματισμένη η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και στη δεύτερη έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, τη Μεγαλόπολη.
-------------------------------

Με την διαβεβαίωση ότι πορεύεται στην νέα του αποστολή εκτός από πνευματικός πατέρας και ως φίλος και συνεργάτης ενθρονίστηκε στη Δημητσάνα ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Στην ιστορική Δημητσάνα έφτασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Νοεμβρίου 2022, ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος όπου με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή Ενθρόνισής του.

Τον νέο Ποιμενάρχη υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο κλήρος, οι άρχοντες και ο λαός της Μητροπόλεως. Παρίστανται αρκετοί Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά την υποδοχή στην κεντρική πλατεία της Δημητσάνας εν πομπή άπαντες μετέβησαν στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Κυριακής όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή Ενθρόνισης παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Παρακολουθήστε την τελετή Ενθρόνισης:


Δείτε πλήρες ρεπορτάζ και φωτογραφίες  στο site orthodoxia
Πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου