Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Χωράφια: Αυτός είναι ο νέος “τιμοκατάλογος” για την Αρκαδία

Τη λίστα με τις τρέχουσες τιμές πώλησης για τα χωράφια σε διάφορες περιοχές της χώρας παρουσιάζει η εφημερίδα” Ελεύθερος Τύπος” επικαλούμενη σχετικά στοιχεία από το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates.

Για την Αρκαδία
Για τις τιμές πώλησης των χωραφιών στην Αρκαδία μιλά ο περιφερειακός διευθυντής Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Ηλίας Κοπίτας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Οι τιμές πώλησης χωραφιών στην Αρκαδία έχουν υποχωρήσει κατά 30% σε σχέση με το 2008, ενώ η ζήτηση έχει ενισχυθεί τα τελευταία 2-3 χρόνια από αλλοδαπούς επιχειρηματίες, σημειώνει. Στα ποτιστικά αγροτεμάχια, οι τιμές είναι υψηλότερες στην Τεγέα καθώς αγγίζουν τις 2.500 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ πιο φθηνές είναι οι τιμές στο Λεβίδι, όπου κυμαίνονται από 1.000-1.500 ευρώ το στρέμμα. Τα αγροτεμάχια με ελιές 25-30 ετών αγγίζουν ακόμη και τις 5.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ παρόμοιες τιμές πώλησης καταγράφονται στη Μεσσηνία και στη Λακωνία. «Στην Ηλεία, οι ζητούμενες τιμές βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με το 2008. Αναμένουμε αύξηση των τιμών πώλησης στα αγροτεμάχια που βρίσκονται πλησίον της θάλασσας», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου