Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Φυλακές στη Μεγαλόπολη: Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης του χώρου που προτείνει ο Δήμος!!!

 της Γεωργίας Δημητρακοπούλου


Φυλακές στη Μεγαλόπολη

Το πρώτο βήμα έγινε επιτέλους!!!
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης του προτεινόμενου χώρου


Οι φυλακές είναι έργο εξαιρετικά σημαντικό, για την ανάπτυξη και την στήριξη
της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης.
Με χαρά  δημοσιεύουμε την σημερινή είδηση
Συγκροτήθηκε Επιτροπή με αντικείμενο την Αξιολόγηση καταλληλότητας, του χώρου, που έχει προτείνει ο Δήμος Μεγαλόπολης για κατασκευή ανοικτού τύπου φυλακών

Η Επιτροπή είναι 5μελής
Ένας εκ των μελών είναι δημοτικός σύμβουλος Μεγαλόπολης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αναμένεται σύντομα να έρθει στη Μεγαλόπολη για αυτοψία και συμπερασματική έκθεση

Σαφώς περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Μεγαλόπολης
Αυτό που οφείλω να υπογραμμίσω όμως  είναι ότι:
Πρόσφατα δημοσιεύματα με τίτλους:
"Τέλος οι φυλακές για την Μεγαλόπολη"...
ή
"Πάπαλα... οι φυλακές Μεγαλόπολης"...
είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με την συγκεκριμένη εξέλιξη
Οι φυλακές στη Μεγαλόπολη προχωρούν και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο

Ο κύβος ερρίφθη!
Η σύσταση της Επιτροπής είναι το πρώτο βαρυσήμαντο και ουσιαστικό βήμα
για την επίσημη πλέον και βάσει των νομικών απαιτήσεων,
εξέλιξης του έργου ανέγερσης φυλακών στη Μεγαλόπολη




7 σχόλια:

  1. Ευχόμαστε να γίνουν για να έχουμε θέσεις εργασίας , επισκέπτες και οικονομική δραστηριότητα. Μαζί με το ΒΙΟΠΑ, το ΦΑ θα δώσουν προοπτική και δυνατότητες να μείνουν αρκετά παιδιά μας εδώ και να εργαστούν .
    Τώρα αν μερικοί κουλτούρες και Δημοτικοί είναι αντίθετοι ας πάνε αλλού... να κάνουνε πολιτική και μπίζνες.
    Το καλό είναι ότι η Δημοτική Αρχή το παλεύει και προσπαθεί παρά τις τρικλοποδιές και τη κόντρα των γνωστών εθνοσωτήρων μας.
    Μακάρι να έχουμε και άλλα τέτοια ευχάριστα για την περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αυτό πού συμβαίνει στην περιοχή δεν έχει προηγούμενο τό μεσημέρι διάβαζα σε τοπική εφημερίδα στην πρώτη σελίδα Πάπαλα φυλακές τώρα διαβάζω συγκρότηση επιτροπής για φυλακές. Μάλλον κάποιοι έχουν χάσει κάθε μέτρο με τα όσα συμβαίνουν στην πόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ο Δήμαρχος εδώ http://megalopolifm.blogspot.com/2020/12/blog-post_74.html
    είπε ψέματα χαμηλώνοντας τις προσδοκίες περί φυλακών;
    Μήπως να συνέλθετε και να μη καλλιεργείτε φρούδες ελπίδες στο κοινό λέγοντας πράγματα που ούτε η Δημοτική Αρχή (προς τιμήν τους φυσικά) δεν σκέφτεται να ξεστομίσει;
    Το κρισιμότερο είναι οι προθέσεις των αρμόδιων υπουργείων και φυσικά εάν υπάρχει το χρήμα για νέες φυλακές. Ξέρετε πόσες επιτροπές κατά το παρελθόν συστήθηκαν κι αποφάνθηκαν θετικά για κατασκευή φυλακών (κι όχι μόνο) ανά την Ελλάδα οι οποίες δεν κατασκευάστηκαν ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια ποια είναι η θέση του χώρου για την κατασκευή των φυλακών; Γιατί μέχρι "χθες" και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος αναζητούσε (άρα δεν διαθέτει εκτάσεις) έκταση 1000 - 1.500 στρεμμάτων [πολύ μεγαλύτερη από την υπάρχουσα έκταση των 400 στρεμμάτων για το ΒΙΟΠΑ η οποία δεν μας πολυκάνει κιόλας κι αναζητούσαμε(δεν ξέρω εάν συνεχίζεται η αναζήτηση ή όχι) και γι' αυτή άλλο μέρος].
    Όσα αναγράφονται στο άρθρο παραπέμπουν στο ό,τι ο χώρος είναι δεδομένος. Είναι ή μήπως όχι; Γιατί και οι Τριποταμίτες ακόμη περιμένουν την έκταση για την μετεγκατάσταση του χωριού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φυλακές ήταν ένα από τα εμβληματικά έργα του master plan της μεταλιγνιτικής εποχής. Είναι γεγονός ότι κόπηκαν, όπως και το πάρκο ηλεκτροκίνησης. Το ανέφερε και ο κ. Χριστογιαννόπουλος στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις αρχές Νοεμβρίου. Δείτε στο ttps://www.kalimera-arkadia.gr/megalopoli/item/120931-dimarxos-megalopolis-erxontai-epixeiriseis-kai-zitoyn-xoro-alla-den-exoume-viomixaniki-zoni.html. Αυτό γράψαμε, αυτό ήταν και το σχόλιο. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες και μέχρι 9 Δεκεμβρίου που τυπώθηκαν τα "Νέα της Μεγαλοπόλεως", δεν υπήρξε καμία αναφορά για φυλακές στη Μεγαλόπολη, ούτε από τον Δήμο, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από την Κυβέρνηση. Ούτε και τώρα υπάρχει. Τα αναγραφόμενα στο άρθρο είναι πληροφορίες της διαχειρίστριας.
    Μακάρι να ευοδωθούν οι προσπάθειες του Δήμου και να γίνουν οι φυλακές. Όμως από την σύσταση της επιτροπής μέχρι την απόφαση, είναι μακρύς ο δρόμος.Μέχρι τότε, επιτρέψτε μας να "κρατάμε μικρό καλάθι". Και αυτό δεν έχει σχέση με τον Δήμο. Αφορά την Κυβέρνηση.
    Κώστας Φίλανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φυλακές κόπηκαν από το ΣΔΑΜ γιατί εάν πήγαινε το σχέδιο στην Ευρώπη με αυτά μέσα, θα τους το γύριζαν αυτομάτως πίσω.
      Μόνο στην κρατικοδίαιτη ρουσφετολάγνα ελληνική κοινωνία (που μότο της έχει το "δημόσιο να είναι κι ό,τι να 'ναι") η κατασκευή φυλακών χαρακτηρίζεται ως "αναπτυξιακό έργο", πουθενά αλλού στον πλανήτη.

      Διαγραφή
  6. Βέβαια εκτός από το δήμο καλό είναι να κρατανε και πιο ήπια στάση τα ΜΜΕ τοπικής εμβέλειας διότι αντί να διαφημίζουν την αναγκαιότητα των έργων πρώτα αυτά βρίσκουν τυχόν αδυναμίες πού μπορεί να υπάρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή