Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΤΑΠΤοΚ: δημοπράτηση 2 έργων σε Καρύταινα και Παραδείσια

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων « Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίου κτήριο Καρύταινας» και « Υδρεύσεις Δ. Κοινότητας Μεγαλόπολης και Τοπικών Κοινοτήτων (Παραδείσια)» από την ΑΡΚΑΔΙΑ 2020 ΤΑΠΤοΚ.

1. « Ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίου κτήριο Καρύταινας»

Το υποέργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού κτιρίου Καρύταινας. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω παρεμβάσεις:
• Αντικατάσταση κουφωμάτων με ξύλινα ενεργειακά υαλοστάσια .
• Θερμική μόνωση στέγης
• Εσωτερική θερμομόνωση κτιρίου.
• Αντικατάσταση των διάσπαρτων αντλιών θερμότητας και του λέβητα με κεντρική αντλία θερμότητας .
• Αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED.


2. « Υδρεύσεις Δ. Κοινότητας Μεγαλόπολης και Τοπικών Κοινοτήτων (Παραδείσια)»


Η πράξη αφορά στην αναβάθμιση-βελτίωση του υφιστάμενου εξωτερικού υδραγωγείου των οικισμών Παραδείσια και Φαναϊτη. Συγκεκριμένα περιλαμβάνεται η αντικατάσταση τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού που είναι κατασκευασμένο από σιδηροσωλήνα μήκους 1,4χλμ με νέο αγωγό από HDPE αλλά και αλλαγή της όδευσης αυτού του τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού, ούτως ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στον αγωγό και στα φρεάτια του. Η νέα όδευση του αγωγού ακολουθεί το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση του μήκους του νέου τμήματος του αγωγού κατά 1χλμ περίπου σε σχέση με την υφιστάμενη όδευση.
Άρα το συνολικό μήκος του νέου τμήματος του αγωγού θα είναι περί τα 2,4χλμ. Η πράξη αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού προς τους οικισμούς του Δήμου Μεγαλόπολης Παραδείσια και Φαναϊτη, καθώς και στη μείωση των διαρροών.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των έργων, οι δημοπρατήσεις θα γίνουν εντός του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου