Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί ΜΟΝΟ η Μεγαλόπολη (3 και 4 Μονάδα) εκτός Δικτύου; όλη η αλήθεια είναι .....

Καλά Χριστούγεννα  σε όλους
Καλά Χριστούγεννα και για τον τόπο μας, τα χωριά μας και την Μεγαλόπολη

Χριστούγεννα και Τηλεθέρμανση
Είναι πολλά τα χρόνια που τέτοιες μέρες δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στην παροχή ενέργειας από την 3 Μονάδα ΔΕΗ στην Τηλεθέρμανση,
με αποτέλεσμα την διαλειμματική ή και καθόλου  κάποιες φορές θέρμανση των καταναλωτών της.
Κάποιες φορές και χωρίς καμία ενημέρωση...
Δυστυχώς υπήρξαν στο παρελθόν και πιθανόν να υπάρξουν και στο μέλλον, αντίστοιχες μικρές ή μεγαλύτερες περίοδοι  που θα εμφανιστούν προβλήματα τέτοια.

Το θέμα είναι να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά
Πέρυσι το αντίστοιχο πολυήμερο πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο
Λειτουργία πρωί και απόγευμα και τροφοδοσία του συστήματος με πετρέλαιο.
Το κόστος 30.000 ευρώ του πετρελαίου πέρυσι το επιβαρύνθηκε ο Δήμος Μεγαλόπολης
Φέτος  αντίστοιχα λειτουργία πρωί και απόγευμα
Το κόστος πετρελαίου το επιβαρύνεται για πρώτη φορά η ίδια η ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΑΕ

Και πάμε τώρα στα ...παρατράγουδα
Ενημερωθήκαμε από Δελτίο Τύπου της Τηλεθέρμνασης  ότι λόγω επάρκειας θα έβγαιναν εκτός λειτουργίας οι 3 και 4 Μονάδες Μεγαλόπολης για κάποιο διάστημα
Ότι για τον ίδιο λόγο θα έβγαιναν εκτός και μονάδες της Δ. Μακεδονίας
Τελικά οι μονάδες Δ. Μακεδονίας παρέμειναν σε λειτουργία και βγήκαν εκτός μόνο της Μεγαλόπολης, με αποτέλεσμα και το πρόβλημα στην Τηλεθέρμναση.
Και έτσι  ήρθαν  σχόλια και διαμαρτυρίες
"Μόνο η Μεγαλόπολη εκτός, η Δ. Μακεδονία το απέφυγε... και πάει λέγοντας"

Προβληματιστήκαμε και κάναμε λοιπόν έρευνα και μάθαμε με έκπληξη ότι:
Το καθεστώς λειτουργίας στις τηλεθερμάνσεις 
Αμύνταιου και Πτολεμαΐδας είναι ΕΝΤΕΛΩΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ 
από της Μεγαλόπολης!!
Το Αμύνταιο δεν έχει καθόλου δυνατότητα καύσης πετρελαίου
Η Πτολεμαϊδα  δουλεύει μόνο συνεπικουρικά πετρέλαιο , δηλ μόνο ταυτόχρονα με την συμβατική λειτουργία
Η Μεγαλόπολη αντίθετα είναι η μόνη που δουλεύει αυτόνομα  με πετρέλαιο!!
Αυτό σήμαινε ότι βγαίνοντας εκτός οι μονάδες στην Δ. Μακεδονία, 
αυτομάτως έμεναν παγωμένες Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο.
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες εκεί, 
ήταν απαγορευτική η απομόνωση των μονάδων από το Δίκτυο!!

Τα σχόλιά μας
1. Η ενημέρωση και η αντιμετώπιση της κατάστασης από την ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
   Μεγαλόπολης , ήταν άμεση και αποτελεσματική
2. Η κάλυψη των αναγκών πετρελαίου από την ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΑΕ για πρώτη φορά,
    προσφέρει μεγάλη ωφέλεια για τον Δήμο και τους πολίτες
    Ταυτόχρονα επιβεβαιώνει έμπρακτα την αρωγή της ΔΕΗ - ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΑΕ
     στην λύση και υποστήριξη προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας,
     που συνιστά μεγάλη παρακαταθήκη για τις μελλοντικές ανάγκες και προβλήματα
     που θα εμφανιστούν
3. Η διαχείριση τέτοιων καταστάσεων σε δημόσια κουβέντα απαιτεί σοβαρότητα,
    ακρίβεια πληροφόρησης και απόλυτη αποστασιοποίηση από οιουδήποτε
    τύπου και προαίρεσης "παιχνιδάκια"

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν σε όλους!
Με αγάπη, δύναμη και αισιοδοξία ...
Χρόνια Πολλά και Καλά!!!








9 σχόλια:

  1. Μου αρέσει πολύ το κλείσιμο του άρθρου σας, ειδικά το τμήμα 3. σοβαρότητα και ακρίβεια πληροφόρησης.
    Αλήθεια ο συντάκτης του άρθρου από που πήρε τις πληροφορίες; Ποιος σας είπε ότι στην Πτολεμαίδα δεν λειτουργεί μόνο με πετρέλαιο; Είστε απόλυτα σίγουροι; Στην Κοζάνη; Δεν μας λέτε τι ισχύει; Ξεχάσατε να πείτε για την μεγαλύτερη εγκατάσταση. Μισό άρθρο γράψατε και μεγάλη αγωνία βλέπω για να καλύψετε ανεπάρκειες και ευθύνες. Πολύ γέλιο επίσης με την άμεση και πλήρη ενημέρωση της εταιρίας. Πάνω από όλα λοιπόν μακριά από παιχνίδια εεε!!!! Tragik!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν είσαι από αυτούς που παίζουν παιχνιδάκια γιατί ρωτάς που βρήκε τις πληροφορίες και δεν παρουσιάζεις εσύ τις πληροφορίες με στοιχεία?Μόνο αερολογίες λες.

      Διαγραφή
    2. Επίσης μας κρύβουν την ευθύνη που έχει ο δήμαρχος της μειοψηφιας για το ατύχημα που έγινε με το καρουζέλ στα Τρίκαλα και τραυματίστηκαν τρία παιδιά στον Μύλο των Ξωτικών.Ο δήμαρχος μας φταίει αλλά για αυτό δεν τα λέτε τίποτα.Τι συμβαίνει τι μας κρύβουν????????

      Διαγραφή
    3. Με το θέμα της τηλεθέρμανσης έχεις μαύρα μεσάνυχτα το εμπεδώσαμε.Για πες μας τώρα τι έχεις να πεις για τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα με τα ακίνητα του δήμου που έβγαλε ο δήμαρχος στη φόρα και σου θυμίζω πως για πολλοστή φορά η ΝΕΑ ΑΡΧΗ συμμετείχε στην τότε δημοτική αρχή που συντελέστηκε το έγκλημα.

      Διαγραφή
    4. Χαχαχα εισαι πολυ μσλ.... Αν πιστευεις κατι τετοιο.... Γιστι δεν φερνει την τηλεθερμανση στο φως που ειχε πει για υπεξαιρεσεις.... Οεο..

      Διαγραφή
    5. Το ποιος ειναι μσλ το εχουν καταλάβει ολοι αλλα που να δεις οταν σε λιγο βγουν και τα αίσχη σας με την τηλεθερμανση. Γιαυτο προσεχε τι εύχεσαι.

      Διαγραφή
  2. Αρχικά οι πληροφορίες μας είναι απολύτως ακριβείς (όπως πάντα στα άρθρα μας, γιαυτό και ουδέποτε χρειάστηκε να ανακαλέσουμε ή να αλλάξουμε άρθρα ή να ζητάμε συγνώμη λάθος...)
    Για Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο έτσι έχει η κατάσταση
    Για Κοζάνη τώρα τι να συζητάμε;
    ποια σχέση υπάρχει με τις λοιπές 2 ή με την Μεγαλόπολη;
    Τηλεθέρμναση Κοζάνης φίλτατε σημαίνει:
    500 χλμ δίκτυο!!! 5.500 κτίρια !!! 28.000 διαμερίσματα!!!
    περί τους 80.000 κατοίκους!!! 137 MW ισχύ !!! 2 μονάδες για τροφοδοσία + 1 μονάδα εφεδρεία!!!
    50 MW μόνο to θερμοδοχείο εφεδρείας της!!!
    2 φορές δηλ η τηλεθέρμναση Αμυνταίου που είναι 25 Mw!!!

    Θα ξαναπώ λοιπόν να τελειώνουν "τα παιχνιδάκια" με θέματα σοβαρά...
    και επιπλέον θα θεωρούσαμε ιδιαίτερα κατατοπιστικό να περιγράψετε τι εσείς θεωρείτε καλό να είχε γίνει υπό τις συγκεκριμένες καταστάσεις
    Ποιο είναι για εσάς το ρεαλιστικά βεβαίως αποδεκτό;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλές φορές και φέτος , πέρσι αλλά και παλιότερα οι μονάδες της Καρδιάς δεν δούλευαν , άραγε πως δούλευε τε τότε η Τηλεθέρμανση στην πόλη;
    Υπάρχει επίσημο τεχνικό δελτίο και λέει ότι ο Λέβητας είναι και ΑΙΧΜΗΣ αλλά και ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ. Διαβάστε το (http://tpt.gr/1/parousiaseis/enimerootiko_teuxos_dethp_june_2014.pdf)
    Αν ακόμα δεν έχετε πεισθεί, πάρτε ένα τηλέφωνο σε οποιοδήποτε σπίτι στην Πτολεμαίδα, εκεί όλοι ξέρουν τα πάντα, εδώ απλά παίζουμε παιχνιδάκια όπως και εσείς λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα δύο σχόλια που έγραψα εγώ στο προηγούμενο άρθρο (σχόλια 22 Δεκεμβρίου 2019 - 8:42 μ.μ. & 23 Δεκεμβρίου 2019 - 7:23 μ.μ.) σε κανένα σημείο δεν αναφέρομαι στην δημοτική αρχή Μεγαλόπολης αντιθέτως αναφέρομαι στο γεγονός ότι οι κεντρικές διοικήσεις μάς έχουν πλέον ξεδιάντροπα γραμμένους ως Μεγαλόπολη και φυσικά αναφέρθηκα και στο σημείο της ανακοίνωσης της τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης το οποίο εγώ προσωπικά θεωρώ εντελώς γελοίο κι εκτός πραγματικότητας.
    Δεν μπορείς να κάνεις λόγο για απροβλημάτιστη λειτουργία όταν από 24ωρη συνεχόμενη λειτουργία το σύστημά σου έχει περιοριστεί στις 10 (σπαστές) ώρες λειτουργίας μέσα στο 24ωρο εκ των οποίων περίπου στις 7 ώρες είναι ικανό το δίκτυο να παρέχει ικανοποιητική θερμική ενέργεια στις καταναλώσεις (σπίτια).
    Το μόνο που με ενδιαφέρει προσωπικά είναι η αλήθεια. Ποτέ στο παρελθόν δεν θυμάμαι να έχουν βγει εκτός λειτουργίας κατά την χειμερινή περίοδο λιγνιτικές μονάδες που τροφοδοτούν τηλεθερμάνσεις λόγω επάρκειας ισχύος του συστήματος. Και στην προκειμένη περίπτωση η μοναδική μονάδα που τροφοδοτεί τηλεθέρμανση και βγήκε εκτός είναι μόνο η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης.
    Η μεγάλη αλήθεια είναι επίσης πως τόσο η εγκατάσταση της τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας όσο κι αυτή της Κοζάνης έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν αυτόνομα με χρήση πετρελαίου όπως της Μεγαλόπολης, γεγονός που έχει γίνει και κατά το παρελθόν όταν οι αντίστοιχες μονάδες έβγαιναν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης κι όταν φυσικά η χρήση αυτής της μεθόδου δεν ήταν τόσο ασύμφορη όπως είναι σήμερα. Το να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι τηλεθερμάνσεις αυτών των περιοχών δεν έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν αυτόνομα είναι τεράστιο ψέμα ή απόλυτη άγνοια.
    Η μεγάλη αλήθεια είναι πως οι μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς (οι οποίες τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση του Δήμου Εορδαίας) σε αντίθεση με την 3η μονάδα της Μεγαλόπολης, λειτουργούν βάση υπουργικής απόφασης Σταθάκη η οποία έδινε επέκταση ωρών λειτουργίας , χωρίς να έχει δοθεί έγκριση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Η μεγάλη αλήθεια είναι πως οι μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς από πρώτη Ιανουαρίου 2020 θα λειτουργούν παρανόμως αφού δεν διαθέτουν μονάδες αποθείωσης και δεν πληρούν τους όρους της ισχύουσας ευρωπαϊκής οδηγίας για τις εκπομπές ρύπων θερμικών μονάδων.
    Η μεγάλη αλήθεια είναι πως στην Μεγαλόπολη δεν μιλάει κανένας. Και τα χειρότερα να μας κάνουν (που θα μας τα κάνουν είναι το μόνο σίγουρο βλέπουν τις ανύπαρκτες αντιδράσεις μας ήδη από τις πειραματικού περιεχομένου δράσεις τους) πάλι θα κοιτάμε και το μόνο που θα μας ενδιαφέρει είναι μη και θιγεί ο εκάστοτε τοπικός άρχοντας - εκλεκτός μας. Καλά κρασιά.
    Να πανηγυρίσουμε κιόλας που έχουμε τηλεθέρμανση που υπολειτουργεί, να πανηγυρίσουν κι αυτοί που δεν έχουν καν τηλεθέρμανση κι ακούνε διαρκώς για τις εγκρίσεις που λαμβάνει το έργο επέκτασης και οι οποίες μένουν εγκρίσεις στα λόγια από τις κεντρικές διοικήσεις, γιούπι!

    Υ.Γ κι εγώ την παρούσα δημοτική αρχή υποστήριξα κι υποστηρίζω αλλά λευκή επιταγή προσωπικά δεν δίνω σε κανέναν ούτε προτίθεμαι να γίνω το φερέφωνο κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή