Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Μεγαλόπολη: Με δωρεάν πετρέλαιο από την ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΑΕ η λειτουργία της ΤΗλεθέρμνασης για το διάστημα μη λειτουργίας της 3 Μονάδας ΔΕΗ

Μεγαλόπολη, 22.12.2019

 Χθες το βράδυ, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, αιφνιδιαστικά,η Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε. ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης Α.Ε. ότι, λόγω της επάρκειας ηλεκτρικής ισχύος στο διασυνδεδεμένο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας, οι λιγνιτικές Μονάδες 3 & 4 επρόκειτο να παύσουν τη λειτουργίας τους, από στις 24:00 του Σαββάτου και για χρονικό διάστημα που δε διευκρινίστηκε επακριβώς. Για τον ίδιο λόγο επρόκειτο να παύσει η λειτουργία και λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας.

Αμέσως μετά από τη συγκεκριμένη ενημέρωση, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο Πρόεδρος της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε., με συντονισμένες ενέργειες ήρθαν σε επαφή τόσο με τη Διοίκηση της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης όσο και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., προκειμένου να αποφευχθεί άμεσα το πρόβλημα στην τροφοδοσία του συστήματος Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης, που τροφοδοτείται από τη Μονάδα 3 Μεγαλόπολης.

Αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν η δέσμευση της διοίκησης της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και της Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε., αφ' ενός για χρονική μετάθεση της παύσης λειτουργίας της Μονάδας 3 στις 6 π.μ. της Κυριακής, και αφ' ετέρου η άμεση δωρεάν προμήθεια πετρελαίου από τη Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε., ικανής ποσότητας για τη λειτουργία του συστήματος Τηλεθέρμανσης, κατά τις ώρες από 06:00 - 10:00 το πρωί και 18:00 - 24:00 το βράδυ, για όσο διάστημα παραμείνει εκτός λειτουργίας η Μονάδα 3 Μεγαλόπολης.

Κατόπιν των παραπάνω, ενημερώνονται οι καταναλωτές του συστήματος Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των ιδιοκτησιών τους με θερμική ενέργεια, τόσο σε αυτή την περίπτωση, όσο και μελλοντικά.





ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ

14 σχόλια:

  1. Απο που παρέχεται η επάρκεια στο Δίκτυο αφού η μιση ΔΕΗ βγαινει εκτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια και εγχώριους ιδιώτες πατριώτ΄! Ξέχνα τη ΔΕΗ που γνώριζες...

      Διαγραφή
  2. Χαρακτηριστικότατο δείγμα για το πόσο χεσμένη έχουν την Μεγαλόπολη οι κεντρικές διοικήσεις. Στην Δυτική Μακεδονία οι μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση της Κοζάνης και του ΑΗΣ Καρδιάς που τροφοδοτεί την τηλεθέρμανση του Δήμου Εορδαίας δεν βγαίνουν εκτός. Ποιός θα τόλμαγε άλλωστε να αφήσει Χριστουγεννιάτικα τους δύο αυτούς Δήμους χωρίς τηλεθέρμανση. Αντιθέτως για την Μεγαλόπολη των πενιχρών ψήφων δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό και κατεβαίνουν οι διακόπτες άμεσα. Κατά τα άλλα έχουν στα σκαριά μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον της Μεγαλόπολης τώρα που αποφάσισαν να επισπεύσουν την απολιγνιτοποίηση της χώρας (εάν δείτε τίποτα να μου γράψετε).

    Όσο για την τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης ΑΕ και λίγος ρεαλισμός δεν βλάπτει, εκτός εάν ζήλεψαν κάτι από τα προπαγανδιστικά λιβανιστήρια των σημερινών (όσο και των προγενέστερων για να είμαστε ακριβοδίκαιοι) κυβερνώντων επιχειρώντας να μας παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο.
    Τί εννοεί ο ποιητής με την κατακλείδα της ανακοίνωσης γράφοντας
    "...ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των ιδιοκτησιών τους με θερμική ενέργεια, τόσο σε αυτή την περίπτωση, όσο και μελλοντικά";
    Στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής 22-12-2019 η θερμοκρασία του νερού στο κύκλωμα της τηλεθέρμανσης (αυτό που έρχεται και τροφοδοτεί τις εγκαταστάσεις των σπιτιών) ήταν ήδη σε επίπεδο "ψυγείου" κοινώς μη ικανό να θερμάνει το οτιδήποτε (με 22 βαθμούς δεν πας πουθενά). Η λειτουργία της κεντρικής εγκατάστασης όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση θα είναι διακοπτόμενη μέσα στο 24ωρο πράγμα το οποίο σημαίνει ότι πρόβλημα ενδεχομένως να μην αντιμετωπίσουν οι οικίες που βρίσκονται πλησιέστερα στην κεντρική εγκατάσταση και τους κεντρικούς αγωγούς του δικτύου, καθώς και κατοικίες οι οποίες διαθέτουν ενδοδαπεδια θέρμανση (δεδομένου ότι τα συστήματα αυτά λειτουργούν με σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες από τα "συμβατικά"). Γιατί αποκλείεται με την διακοπτόμενη λειτουργία να φθάνει το νερό σε ολόκληρο το δίκτυο την θερμοκρασία των 75 βαθμών. Το δικό μου σπίτι για παράδειγμα εάν το νερό τροφοδοσίας του δικτύου της τηλεθέρμανσης είναι κάτω από 70 βαθμούς, δεν πρόκειται να ζεσταθεί ούτε την δευτέρα παρουσία.
    Άρα τα προβλήματα είναι δεδομένα χωρίς την συνεχόμενη λειτουργία του συστήματος, κόψτε το δούλεμα.

    Και μην ξεχνάμε φυσικά το πλήθος συμπολιτών μας που παραμένουν ακόμη εκτός δικτύου τηλεθέρμανσης. Η τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης έτσι όπως ξεκίνησε να υλοποιείται κι όπως πάει να καταλήξει ίσως να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες - φιάσκο των Βαλκανίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον δήμαρχο και στον νέο πρόεδρο της τηλεθέρμανσης που για πρώτη φόρα δίνουν λύση και σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα. Κάποιοι επιμείνουν να βγάζουν ψεύτικες ειδήσεις και μετά να πέφτουν μέσα στην ίδια την παγίδα τους.
    Είναι διασκεδαστικό για εμάς αυτό που παθαίνουν.Καλό είναι για τον τόπο ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του και οι υπεύθυνοι να προβούν στα νόμιμα δικαιώματά τους όταν κάποιος συνεχίζει παρόλες τις προειδοποιήσεις να διαδίδει ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κλάμα οι παρεούλες του παρελθόντος, πολύ κλάμα ρε παιδί μου

      Διαγραφή
  4. Ένα είναι το γεγονός,πως ο δήμαρχος φταίει για όλα.Ελπίζω να μην σβηστεί το σχόλιο μου γιατί σε κάποιο άλλο μέσο που έκανα ΕΠΩΝΥΜΑ το ίδιο σχόλιο,όπως και αρκετοί άλλοι ΕΠΩΝΥΜΟΙ ο ξαδερφούλης του Αδόλφου Χίτλερ μας τα έσβησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη η ΔΕΗ βγάζει εκτος τις μονάδες της για να δουλεψουν οι ιδιωτικες και επιπλέον θα πληρωσει και πετρελαίο για την Τηλεθέρμανση. Τοση ξεδιανξεδιά-ολοφανερη διαφθορα ουτε στην Αμερικη δεν γίνεται αποδεκτή. Οταν ημουν μικρος ειρινικα λεγαμε Αμερικανακια τους χαζούς. Τωρα οι Αμερικανοί θα λενε τους χαζους τους, ελληνακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιβανίζετε τον Δήμαρχο αλλά την λύση την έδωσε η θυγατρική της ΔΕΗ που έβαλε το πετρέλαιο. Αν έβαζε πετρέλαιο ο δήμος τότε ναι. Ξέρετε που είναι πετυχημένοι οι Δήμαρχοι; Στην Κοζάνη, στην Φλώρινα, εκεί που πίεσαν και δεν βγήκαν οι μονάδες. Εδώ στην Μεγαλόπολη μας έχουν όλοι γραμμένους . Που είναι ο Βουλευτής μας να κάνει παρέμβαση; Τον κάναμε υφυπουργό τώρα αντε γειά. Επίσης ανακρίβειες γράφει η εταιρία και όχι οι άλλοι. Οι άλλοι που λέτε ενημέρωσαν τον κοσμάκη τουλάχιστον. Η εταιρία ήξερα και δεν μίλαγε και όταν μίλησε μας μοιράζει σανό ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ σπίτι μου που δεν παίρνω την θερμοκρασία που πρέπει και τα σώματα είναι χλιαρά, γιατί να χρεώνομαι; Ποιος λέει ψέματα τελικά; Προκαλώ την εταιρία να μας ανακοινώσει με πόση θερμοκρασία κυκλοφορεί το νερό. Δεν είναι βέβαια ευθύνη του πρόσφατου Δ.Σ. αλλά τουλάχιστον μην βγάζουν ανακοινώσεις που δεν ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε silverbirdopoule αλλά δεν απαντάς στις κάτω Καρυές τα είδες τα σκουπίδια?

      Διαγραφή
    2. Μόνο που εσκεμμένα αποκρύπτεις ότι ο δήμαρχος επενέβη και έπεισε την ΔΕΗ να βάλει το πετρέλαιο γνωστέ γραφικέ ψεύτη.Γιατί ειναι δήμαρχος και αυτή ειναι η δουλειά του να βρίσκει λύσεις κι όχι να παρουσιάζει αποτυχημένα βιβλία σαν τον φίλο σου που διαλύσατε τα πάντα.

      Διαγραφή
    3. ΣυΜπατριώτη τα ίδια σχεδόν λέμε, η διαφορά μας είναι ότι εσύ λες επενέβη, εγώ λέω παρακάλεσε. Την δουλειά του θα την είχε κάνει αν πλήρωνε ο Δήμος το πετρέλαιο. Αλλά σε αυτό δεν φταίει ο τωρινός δήμαρχος, έτσι τα βρήκε. Να δούμε όμως από εδώ και εμπρός τι θα κάνει. Όλοι κρίνονται από την διαχείριση και των καλών και των κακών. Και των θετικών και των αρνητικών. Και αν έχει βρει κάτι λάθος να βγει και να μας το πει. Όσο δεν το κάνει πάει να πει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και καλύπτει.

      Διαγραφή
  7. Ναρθει νσ βαλει και σπίτι μου πετρελαιο γιατιδεν εχω τηλεθερμανση..... Το τυράκι το ειδατε την φακα οχι ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ετσι να βαζει πετρελαιο και να δινει κανενα χωραφι στο δημο για να μην μιλά κανένας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επανέρχομαι για να επιβεβαιώσω τα όσα ανέφερα με το χθεσινό σχόλιό μου 8:42 μμ.
    Δευτέρα 23-12-2019 ώρα 18:55 η θερμοκρασία του νερού στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης δεν ξεπερνά τους 30 βαθμούς. Συνεπώς τα όσα αναφέρονται στην χθεσινή ανακοίνωση περί απροβλημάτιστης λειτουργίας απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Με 30 βαθμούς στο πρωτεύον κύκλωμα μία ώρα μετά την υποτιθέμενη έναρξη λειτουργίας του συστήματος δεν δύναται να ζεστάνει κανένας τίποτε και το μόνο που θα επιτύχει είναι να χρεώνεται κατανάλωση (ο θερμιδομετρητής γράφει) για το τίποτα.
    Σε άλλα νέα τώρα και το Αμύνταιο πέτυχε να μην βγει εκτός. Άρα η μόνη τηλεθέρμανση της Ελλάδας που θα υπολειτουργεί μέσα στα Χριστούγεννα θα είναι της Μεγαλόπολης.
    https://e-ptolemeos.gr/o-dimos-amyntaioy-gia-ti-leitoyrgia-toy-ais-amyntaioy-amesi-epafi-me-ton-ypoyrgo-gia-na-min-tethei-i-monada-ektos-systimatos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή