Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Κινητοποιήσεις αγροτών σε Αγρολίδα, Αρκαδία, Κόρινθο και Μεσσηνία

Με πορεία με τα τρακτέρ και τα οχήματά τους και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Αργολίδας πραγματοποίησαν οι αγρότες της περιοχής.

Στην συνέχεια οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο, όπου μέσω της 11ης μπήκαν στην πόλη κι έφτασαν στην πλατεία Δικαστηρίων, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη και από εκεί κατευθύνθηκαν στην παραλιακή Ναυπλίου - Νέας Κίου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας κι εσπεριδοκαλλιεργητές πέταξαν κλούβες με πορτοκάλια. Οι αγρότες ολοκληρώνοντας την παράσταση διαμαρτυρίας θα επιστρέψουν στο μπλόκο του Κουτσοποδίου.

Κόρινθος
Σημείο αναφοράς του αγώνα των αγροτών της Κορινθίας έχει γίνει ο Ισθμός. Οι αγρότες που σταδιακά σκληραίνουν την στάση τους, έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ’ αόριστον. Επίσης κλείνει ανά έξι ώρες και η παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στον Ισθμό και αγρότες της Λακωνίας που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Αρκαδία
Στα δύο είναι κομμένη η Πελοπόννησος καθώς αγρότες της Αρκαδίας απέκλεισαν τα διόδια της Νεστάνης στις 13.00 και δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης. Η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους, μέσω του Αχλαδόκαμπου, και επανακάμπτουν στον κόμβο Στέρνας του αυτοκινητοδρόμου. Όσοι κατευθύνονται από Κόρινθο προς Τρίπολη και Καλαμάτα βγαίνουν από τον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Στέρνας, φτάνουν στο Άργος και ακολουθούν την παλαιά εθνική οδό έως την Τρίπολη, όπου επανακάμπτουν στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Τρίπολη Βόρεια. Νωρίτερα, οι αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Τρίπολη και πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας, παραλύοντας κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης.

Μεσσηνία
Αποκλεισμένος θα παραμείνει έως τις 14.30 ο κόμβος του Ασπροχώματος από αγρότες της Μεσσήνης που προανήγγειλαν ότι θα επαναλάβουν το κλείσιμο και το απόγευμα.
Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί, αγρότες της Τριφυλίας ξεκίνησαν από τους Γαργαλιάνους και αφού πέρασαν από τις κεντρικές πλατείες των Φιλιατρών και της Κυπαρισσίας, κατέληξαν πριν λίγη ώρα στον κόμβο του Καλού Νερού. Εκεί αναμένεται να αποκλείσουν συμβολικά για μισή ώρα το δρόμο. Μαζί τους βρίσκονται και ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου