Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ηλεία: Νέα αυτοκτονία οικογενειάρχη λόγω κρίσης

Συγκλονισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Βάρδας Ηλείας από την αυτοκτονία 61χρονου συντοπίτη τους, που είχε πέσει θύμα της κρίσης και δεν μπορούσε να ξεφύγει από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.

Ο Α.Σ., πατέρας τεσσάρων παιδιών, ήταν άνεργος τα τελευταία χρόνια και η σκληρή μάχη για την επιβίωση τον είχε γονατίσει με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να έχει περιέλθει σε κατάθλιψη.

«Κοίτα ρε πως μας κατάντησαν! Δεν αντέχεται… Είναι να τινάζεις τα μυαλά σου…» έλεγε σε συζητήσεις που είχε με φίλους και συγχωριανούς τους, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το εννοούσε.

Δυστυχώς, το μεσημέρι της Δευτέρας έκανε πράξη τις πιο μαύρες και σκοτεινές σκέψεις του. Την ώρα που έλειπαν όλοι από το σπίτι, βγήκε στην αυλή στο πίσω μέρος του της κατοικίας κρατώντας στα χέρια του την δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα ο ένας του γιος.

Επιτόπου γονάτισε, «κάρφωσε» την καραμπίνα στο σαγόνι του και πάτησε τη σκανδάλη δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος…

Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος ένας από τους γιούς του λίγη ώρα αργότερα. Σε κατάσταση σοκ έτρεξε και φώναξε τον θείο του που βρισκόταν μερικές δεκάδες μέτρα πιο μακριά, σε ένα χωράφι.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Οι γείτονες, οι συγγενείς και οι φίλοι πληροφορήθηκαν σοκαρισμένοι το μοιραίο συμβάν. Κάποιος από τους οικείους μονολογούσε: 
«Το είπες και το έκανες…».

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του και από εκεί στην Πάτρα για να γίνει η απαραίτητη νεκροψία- νεκροτομή.

Ο 62χρονος που κατοικούσε στην περιοχή Σερμπάνι –στην είσοδο της Βάρδας- δεν άφησε κανένα σημείωμα που να εξηγεί την πράξη του, ωστόσο είναι βέβαιο πως το χέρι του όπλισαν τα οικονομικά βάσανα που δεν τον άφηναν σε ησυχία.

Το θύμα εργαζόταν με τον αδελφό του ως σοβατζής σε οικοδομές, αλλά τα τελευταία χρόνια σταμάτησε την εργασία, γιατί τον ταλαιπωρούσε ο διαβήτης. Με την μικρή σύνταξη των 320 ευρώ που έπαιρνε, ζούσε με δυσκολία την οικογένειά του. Είχε να μεγαλώσει, μαζί με τη σύζυγό του τρία αγόρια και ένα κορίτσι και παρά τις δυσκολίες τα κατάφερε.

Δύο από τα αγόρια του εργάζονταν ως υδραυλικοί και ο τρίτος ως εργάτης σε συσκευαστήριο. Η κόρη του βρίσκεται εκτός Ελλάδος, αρραβωνιασμένη.

«Είναι μια οικογένεια βιοπαλαιστών, ιδιαίτερα αγαπητή στη γειτονιά», αναφέρει γείτονάς τους και συνεχίζει: «Τους τελευταίους μήνες τον είχε πιάσει κατάθλιψη… Είχε κλειστεί στον εαυτό του… Κάποιες φορές έλεγε: Το έλεγε και το έκανε… Αυτοκτόνησε με την καραμπίνα».

Τα άσχημα μαντάτα δεν άργησαν να μαθευτούν στον οικισμό και στη Βάρδα, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία που γνώριζε και αγαπούσε τον αδικοχαμένο οικογενειάρχη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου