Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Γκαγκστερική καταδίωξη και συλλήψεις στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης!!! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 33χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις της αστυνομίας, έχει μαζί του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών κι έχει διαφύγει σε δασώδη περιοχή, κοντά στα όρια των νομών Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, στην περιοχή της Φαλαισίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προχθες τα ξημερώματα, αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας, ερευνώντας πληροφορία που είχαν για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, από την Αθήνα στη Μεσσηνία, έστησαν μπλόκο κοντά στα διόδια Βελιγοστής, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας.

Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος τον έλεγχο, έκανε ελιγμούς και στιγμιαία εμβόλισε τα περιπολικά, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές και διέφυγε, ενώ συνελήφθη ένας 55χρονος συνεργός του, που επέβαινε σε άλλο αυτοκίνητο και φέρεται να λειτουργούσε ως προπομπός.

Σε έρευνα που έγινε στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκε το αυτοκίνητο του δράστη, κοντά στο χωριό Λεοντάρι Φαλαισίας και ο ίδιος ο 33χρονος εντοπίστηκε κοντά, μέσα σε άλλο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 38χρονος συνεργός του, ο οποίος και συνελήφθη.
Αντίθετα ο 33χρονος μεταφορέας πρόλαβε και πάλι και διέφυγε με τα πόδι στο δάσος, μαζί με το εμπόρευμα που μετέφερε και παρά την καταδίωξη που ακολούθησε, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.
----------------------------------------------------------------------------
Από  το  www.tharrosnews.gr   διαβάζουμε:
Απίστευτη συμπλοκή 33χρονου υπόπτου διακίνησης κοκαΐνης με αστυνομικούς της Δίωξης 

Διέφυγε διαλύοντας τρία περιπολικά και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τριών αστυνομικών 

Ωχριούν οι σκηνές από χολιγουντιανή αστυνομική ταινία μπροστά στα όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στα διόδια της Βελιγοστής (μετά τη Μεγαλόπολη και πριν από τα Παραδείσια), στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και 33χρονο ύποπτο για μεταφορά στη Μεσσηνία μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.
Προκειμένου ο 33χρονος να ξεφύγει από το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί, εμβόλισε με το αυτοκίνητό του τρία περιπολικά και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα κατά τριών αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του, γαζώνοντας το όχημα. Παρά ταύτα, και την καταδίωξη που ακολούθησε, ο 33χρονος κατάφερε να διαφύγει προς τον ορεινό όγκο στην περιοχή του Λεονταρίου στην Αρκαδία, ενώ διέφυγε και δεύτερη φορά λίγες ώρες αργότερα, όταν 38χρονος γνωστός του πήγε να τον παραλάβει.
Εναντίον του 33χρονου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητό του εγκαταλελειμμένο και με ξηλωμένες τις επενδύσεις στο ταμπλό, όπου εικάζουν ότι ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά που μετέφερε και πήρε μαζί του φεύγοντας.
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 38χρονος που μετέβη στην περιοχή του Λεονταρίου για να πάρει τον 33χρονο και χθες ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για απλή συνέργεια και υπόθαλψη εγκληματία.
Επίσης, συνελήφθη ένας 55χρονος οδοντοτεχνίτης, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν προπομπός του 33χρονου στο ταξίδι του για την Καλαμάτα για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος του απήγγειλε την κατηγορία της απλής συνέργειας.
Για τον 33χρονο που διαφεύγει, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αντίσταση κατά της αρχής και διακίνηση ναρκωτικών.


Για κοκαΐνη 
Αρκετό καιρό τώρα οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ο 33χρονος από την Τρίοδο μετέφερε από την Αθήνα στην Καλαμάτα και διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης.
Ύστερα από ανώνυμη καταγγελία το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, έμαθαν ότι ο 33χρονος θα μετέφερε κοκαΐνη από την Αθήνα, έχοντας ως προπομπό τον 55χρονο οδοντοτεχνίτη, για να αποφύγουν μπλόκα της Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι οι δύο γνωρίζονται, ενώ τους είχαν απασχολήσει και παλαιότερα με υποθέσεις ναρκωτικών. Έλαβαν θέσεις, λοιπόν, στα διόδια του αυτοκινητόδρομου, προκειμένου να εντοπίσουν τα οχήματα με τα οποία κινούνταν οι ύποπτοι, οργανώνοντας επιχείρηση στα διόδια της Βελιγοστής.
Λίγο πριν από τα ξημερώματα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο οδοντοτεχνίτη να οδηγεί νοικιασμένο αυτοκίνητο, μεταφέροντας κι άλλα άτομα, ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθούσε ο 33χρονος με το αυτοκίνητό του.
Οι αστυνομικοί άφησαν τον 55χρονο προπομπό να περάσει κανονικά τα διόδια και τον ακινητοποίησαν αρκετά μέτρα μετά. Μάλιστα, δε σταμάτησε στα σήματα των αστυνομικών, συνέχισε να κινείται και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να ανοίξουν την πόρτα του οδηγού και να τον τραβήξουν έξω ενώ το όχημα κινούνταν ακόμα.
Στους αστυνομικούς αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και ισχυρίστηκε ότι επέστρεφε από την Αθήνα, όπου είχε πάει για να παρακολουθήσει μια συναυλία.


Συγκρουόμενα…
Όταν ο 33χρονος με το μεγάλο κυβισμού αυτοκίνητό του έφτασε στα διόδια, δεν πλησίασε το κουβούκλιο, αλλά σταμάτησε πριν από αυτό. Αμέσως αυτοκίνητα της Αστυνομίας τού έκλεισαν το δρόμο πίσω και μπροστά, ενώ αστυνομικοί του φώναξαν να σταματήσει. Παράλληλα, τρεις πεζοί αστυνομικοί επιχείρησαν να πλησιάσουν.
Αστραπιαία ο 33χρονος έβαλε όπισθεν, χτυπώντας με σφοδρότητα το περιπολικό που του έκλεινε το δρόμο, και προσπάθησε να κινηθεί μπροστά, χτυπώντας και δεύτερο περιπολικό που προσπάθησε να του κόψει το δρόμο.
Κάνοντας ελιγμούς μπρος-πίσω επιχείρησε να διαφύγει από το διπλανό διάδρομο των διοδίων και όταν αντιλήφθηκε ότι και εκεί υπήρχαν αυτοκίνητα της Αστυνομίας, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με την όπισθεν και κινήθηκε εναντίον των τριών πεζών αστυνομικών που του φώναζαν να σταματήσει και οι οποίοι την τελευταία στιγμή κατάφεραν να τον αποφύγουν. Τότε, μη έχοντας άλλη επιλογή, την ώρα που περνούσε από μπροστά τους στόχευσαν και πυροβόλησαν τα μπροστινά λάστιχα του αυτοκινήτου.
Ούτε και τότε, όμως, ο 33χρονος σταμάτησε και με σφοδρότητα χτύπησε και πάλι στα δύο περιπολικά. Ακολούθως επιχείρησε να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου, με τις όποιες συνέπειες θα είχε αυτό για τους ανυποψίαστους διερχόμενους οδηγούς.
Όταν εμποδίστηκε από άλλο αυτοκίνητο της Αστυνομίας να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, άρχισε και πάλι να κινείται με την όπισθεν χτυπώντας εκ νέου τα δύο περιπολικά, αλλά και ένα τρίτο. Οι τρεις πεζοί αστυνομικοί ξαναπροσπάθησαν να τον σταματήσουν καλώντας τον να παραδοθεί, αλλά αυτός κινήθηκε εκ νέου εναντίον τους, αναγκάζοντάς τους να χρησιμοποιήσουν και πάλι τα όπλα τους, βάλλοντας χαμηλά κατά του οχήματος και επιχειρώντας να το ακινητοποιήσουν.
Τελικά, έχοντας διαλύσει τρία περιπολικά και θέσει σε κίνδυνο τη ζωή αστυνομικών, ο 33χρονος κατάφερε να περάσει σε διπλανό διάδρομο και να διαφύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, σπάζοντας την μπάρα των διοδίων.


Καταδίωξη
Τότε άρχισε καταδίωξη, με τον 33χρονο να κατευθύνεται προς το Λεοντάρι Μεγαλόπολης, αλλά γρήγορα οι αστυνομικοί τον έχασαν, όταν κινήθηκε προς τα βουνά της περιοχής.
Περίπου στις 7.00 το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν 38χρονο συγχωριανό του 33χρονου με το αυτοκίνητό του να κατευθύνεται προς Μεγαλόπολη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο 33χρονος που αναζητούσαν και την ώρα που επιχείρησαν να τους σταματήσουν, ο 33χρονος άνοιξε την πόρτα και διέφυγε μέσα στα κτήματα.
Ο δε 38χρονος δεν αρνήθηκε ότι του τηλεφώνησε ο 33χρονος να πάει να τον πάρει, όμως αρνήθηκε ότι ήταν μαζί του εκείνη τη στιγμή και πως δεν τον είχε βρει ακόμα.
Από τις έρευνες στην περιοχή οι αστυνομικοί κοντά σε στάβλο βρήκαν εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο του 33χρονου. Διαπίστωσαν, δε, πως είχε αφαιρεθεί τμήμα από το ταμπλό, σαν κάποιος να το είχε ανοίξει για να πάρει κάτι και να μην το έχει ξανακλείσει, καθώς και ειδική κρύπτη στη θέση του ραδιοφώνου. Εικάζουν, δε, ότι σε αυτά τα σημεία ήταν κρυμμένη η κοκαΐνη, την οποία πήρε μαζί του ο 33χρονος φεύγοντας.
Επίσης, το αυτοκίνητο είχε πληγεί από τις σφαίρες των αστυνομικών χαμηλά σε 4 σημεία, ενώ ήταν σκασμένα και τα τρία λάστιχά του.
Στο εσωτερικό του βρέθηκε ένα τσαντάκι που περιείχε το 600 ευρώ, την ταυτότητα και το δίπλωμα του 33χρονου.


Της Βίκυς Βετουλάκη 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου