Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μεσσηνία: «Οι αρμόδιοι να δείξουν ευαισθησία για μετεγγραφή της μαθήτριας Δημοτικού από τα Πλατάνια Τριφυλίας»

Έκκληση ώστε οι αρμόδιοι της Εκπαίδευσης να δείξουν ευαισθησία για τη μαθήτρια Δημοτικού Σχολείου από τα Πλατάνια, η οποία, χωρίς μεταφορικό μέσο εξασφαλισμένο από την Πολιτεία, θα αναγκαστεί να διακόψει τα μαθήματά της, στερώντας της έτσι το σχολείο, στο οποίο έχει δικαίωμα να φοιτήσει, απευθύνει μέσα από το «Θ», για δεύτερη φορά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατανίων, Παναγιώτης Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης είχε αναδείξει το σοβαρό αυτό πρόβλημα, με επίσημη καταγγελία στην οποία είχε προβεί μιλώντας στο «Θ», πριν περίπου δύο εβδομάδες. Χθες επικοινώνησε μαζί μας ξανά και ήταν, πραγματικά, αγανακτισμένος.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε: 
«Σας παρακαλώ να γράψετε πάλι στην εφημερίδα σας, και αν μπορείτε να το γράφετε και κάθε μέρα, μέχρι να δεήσει να λυθεί, για το κορίτσι από τα Πλατάνια που δεν μπορεί να πάει στο σχολείο της και είναι μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού. Δεν ξέρω εκείνοι που είναι αρμόδιοι και αποφασίζουν τι λογική έχουν, αλλά δεν είναι λογική να μην κάνουνε ό,τι πρέπει για να πάει το κορίτσι στο σχολείο. 

Δεν μπορεί να πηγαινοέρχεται στο Κοπανάκι. Πόσες φορές να το πούμε και σε ποιον άλλον πρέπει να απευθυνθούμε και οι γονείς και εγώ ως πρόεδρος του χωριού; Θέλω να γίνει γνωστό σε όλους, στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, στην Περιφέρεια, στην Εκπαίδευση – και στην Καλαμάτα και στην Τρίπολη – στο διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ότι το κορίτσι το αναγκάζουν να σταματήσει το σχολείο του. Να του δώσουν μετεγγραφή στην Κυπαρισσία, να πηγαίνει σχολείο στην Κυπαρισσία, να λυθεί το πρόβλημα. 

Ο πατέρας του έκανε αίτηση για μετεγγραφή και την έδωσε στο Κοπανάκι, στο διευθυντή του Δημοτικού, και την έστειλαν και στο διευθυντή της Πρωτοβάθμιας στην Καλαμάτα. Να πάρουν μια απόφαση για μετεγγραφή εκτός χωροταξικής κατανομής. Είδαν στο διαδίκτυο ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες αποφάσεις. Εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Να πάρουν άλλη μία. Θα είναι ευχαριστημένοι με τη συνείδησή τους και με την ευθύνη τους άμα σταματήσει το παιδί το σχολείο; Ταξί τέλος. Δύο μήνες τώρα όλο στο περίμενε. Δεν είναι μόνο μία χρονιά. Είναι τρεις μέχρι να τελειώσει το Δημοτικό… Ο διευθυντής Μεσσηνίας και ο περιφερειακός διευθυντής να πάρουν απόφαση για μετεγγραφή εκτός χωροταξικής κατανομής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου