Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ο ΕΡΜΗΣ: Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία 6 χρόνια, όλες οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα ουσιαστικά καταργήθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση και η πρόνοια χτυπήθηκαν άγρια, η παραγωγική βάση της χώρας και η οικονομία διαλύθηκαν, γίναμε χώρα ανέργων και πεινασμένων, με τη νέα γενιά να παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν υπάρχουν, η 8ωρη εργασία πήγε περίπατο, τα 4ωρα και οι «ελαστικές» μορφές εργασίας πήραν τη θέση τους. Μειώνονται οι συντάξεις ενώ αντίστοιχα τα όρια συνταξιοδότησης αυξάνονται. Η ανεργία χτύπησε την πόρτα πολλών από μας, αφού και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συρρικνώνονται ενώ και στους «τυχερούς» που ακόμα έχουν εργασία γίνονται συχνά αυθαίρετες μειώσεις μισθών ή μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ξεκίνησε ήδη με νόμο από το 2013, μέτρο ακόμα πιο καταστροφικό για το κλάδο του εμπορίου τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους, αφού ευνοούνται μόνο οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Από την άλλη, ζητούν τη συναίνεσή μας, για να στηθεί η «παραγωγική ανασυγκρότηση», η ενίσχυση της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων πάνω στα ερείπια των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

Συνάδελφοι, η μόνη λύση και απάντηση στη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε είναι η ενότητα, είναι η αλληλεγγύη, είναι η συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο. Αυτή είναι η δύναμή μας αυτή είναι η απάντησή μας στην προσπάθεια να ισοπεδωθεί ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του 3ου Μνημονίου.

Γι αυτούς τους λόγους το σωματείο μας συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία 

της 12ης Νοεμβρίου 2015



Μόνο με ενότητα, με αλληλεγγύη, με οργάνωση της πάλης μας θα πούμε:


ΟΧΙ άλλη λιτότητα. 
ΟΧΙ άλλη ανεργία. 
ΟΧΙ άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. 
ΟΧΙ στην κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων 

ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια 
ΝΑΙ στο δικαίωμα της Εργασίας 
ΝΑΙ στο δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου