Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δ.Σ. Μεγαλόπολης, 11 Νοέμβρη 2015: Προσφυγικό, Συνδετήρια, Καταλήψεις (vid)


Την Τετάρτη, 11 Νοέμβρη 2015 και ώρα 18.00 ξεκίνησε  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης στο Δημαρχιακό Μέγαρο. 

Η συζήτηση προ θεματων Δημοτικού Συμβουλίου κράτησε πάνω από μία ώρα, καθώς έληξε στις 19.43 ακριβώς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, ούτε ολίγα, ούτε ασήμαντα.

Την έναρξη της 30ης συνεδρίασης του Δ.Σ. Δήμου Μεγαλόπολης κήρυξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., αναγιγνώκοντας  την πρόσκληση της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης στη δική της συνεδρίαση την ίδια μέρα και ώρα 19.00. Σε μια αλληλέγγυα πρωτοβουλία, η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης, ζήτησε την στήριξη του Δήμου Μεγαλόπολης ώστε να συγκεντρωθεί υλική βοήθεια προς τους πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται στα ελληνικά νησιά.

Με αφορμή την έκκληση αυτή, για πρώτη φορά συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Δήμου Μεγαλόπολης το θέμα εισροής προσφύγων στην Ελληνική Επικράτεια.

Το λόγο πρώτος πήρε, ως είθισται εκ των κανονισμών, ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Παπαδόπουλος, μιλώντας για την ανωτερότητα του ελληνικού λαού στη δύσκολη αυτή συγκυρία.
"Την ώρα που υψώνονται φράκτες σε όλη την Ευρώπη, ο ελληνικός λαός δείχνει πόσο ανώτερος είναι", είπε μεταξύ άλλων.
Ενημέρωσε επίσης το Δ.Σ. για τα εξής θέματα:
  •  Συνάντηση με τον Υφ.Οικ. κ. Μπαλάφα για το θέμα της στελέχωσης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου.
  • Συνάντηση με τον κ.Γ.  Παπαηλιού για τα θέματα του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης.
  • Συνάντηση με παράγοντες της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων για το θέμα της συνδετήριας οδού: Δεν υπάρχουν εκκρεμότητες - Αναμένεται η έγκριση από τη Βουλή. 
  • 5η Ελληνογερμανική συνέλευση στο Βερολίνο, με θέματα την πρωτογενή αγροτική ανάπτυξη, τη διαχείριση απορριμάτων και την κοινωνική πολιτική.
Δείτε περισσότερα στο βίντεο (1):



------------------
Εν συνεχεία ο λόγος εδόθη στις παρατάξεις, αρχής γενομένης από τον κ. Μπούρα, ο οποίος χαρακτήρισε το Αιγαίο ως κενοτάφιο.
"Το προσφυγικό δε δημιουργήθηκε δια παρθενογενέσεως", είπε χαρακτηριστικά για το θέμα και πρότεινε την στήριξη των νησιών σε συνεργασία με τους εκεί Δήμους. 
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει το θέμα της συνδετήριας οδού μιλώντας για παρελκυστικές πολιτικές ενώ πρόσθεσε ότι έγινε "παρά τω νόμω" η μετακίνηση της εργαζόμενης καθαρίστριας στο ΙΕΚ Λεονταρίου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος με τη σειρά του, συμφώνησε πλήρως με όσα ελέχθησαν μέχρι τούδε για το προσφυγικό και έθεσε το ερώτημα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στον παιδικό σταθμό Μεγαλόπολης.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε:
"Το καπιταλιστικό σύστημα, όταν είναι σε κρίση, δημιουργεί πολέμους για να την καταπολεμήσει".
Συνέχισε θίγοντας το θέμα της έλλειψης και οχήματος ασθενοφόρου τώρα στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης λόγω της διακοπής της σχετικής βοήθειας από τη ΔΕΗ Α.Ε.
Έθεσε τέλος, τα ζητήματα του καθαρισμού των δρόμων στην Τ.Κ. Ζώνης αλλά και το καθαρισμό δρόμου που οδηγεί σε Ι.Ν. στην Τ.Κ. Καμαρίτσας, ο οποίος παράλληλα αποτελεί και αρχαιολογικό χώρο.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο (2):



-----------------

Στο βίντεο (3) θα δείτε τις απαντήσεις του Δημάρχου στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμβούλους αλλά θα παρακολουθήσετε και την έναρξη της διαμάχης η οποία ξεκινά για το θέμα της μετακίνησης της καθαρίστριας των σχολείων και ολοκληρώνεται στο βίντεο (4). Στο βίντεο (5) κύριο θέμα είναι οι καθαρισμοί δρόμων.



                


---------------

Στο βίντεο (6) θα δείτε απόσπασμα από την έτερη διαμάχη μεταξύ των συμβούλων η οποία προέκυψε με την κλήση προς ψήφιση του κατεπείγοντος στο προ ημερησίας διάταξης θέμα για την αδειοδότηση χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν το κατεπείγον του θέματος, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση την πλειοψηφική παράταξη. Η αντίδραση αυτή κατακρίθηκε από τις παρατάξεις.

Τον τελευταίο λόγο είχε ο κ. Φουσέκης ο οποίος ανέπτυξε τέσσερα σημεία:
  1. Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει και προσβάλλει το επίπεδο του Δ.Σ.
  2. Τα προ ημερησίας θέματα προβλέπονται από τον κανονισμό. Δεν είναι δείγμα κακής οργάνωσης.
  3. Μόνο η παράταξη της πλειοψηφίας μπορεί να τα φέρει θέματα προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση στο Δ.Σ., σύμφωνα με τον κανονισμό. 
  4. "Έκανα έκκληση να δουν το θέμα στην πραγματική του διάσταση", δήλωσε.

*Τα βίντεο και οι περιγραφές προστέθηκαν με χρονολογική σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου