Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής αποκατάστασης αστέγων

Τέσσερις γειτονικοί δήμοι της Αττικής, ο Δήμος Νέας Ιωνίας ως δικαιούχος και οι Δήμοι Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου ως εταίροι, ξεκινούν διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής αποκατάστασης αστέγων, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας ύψους, 301.700 ευρώ.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 35 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των εν λόγω δήμων, είτε ως άστεγοι ή είτε ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Πιο συγκεκριμένα αποδέκτες του προγράμματος θα είναι 14 κάτοικοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, 10 κάτοικοι του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, 7 του Ηρακλείου Αττικής και 4 κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα πρόκειται να επιδοτήσει στεγαστικές δαπάνες και δαπάνες για καθημερινές ανάγκες για όλους τους ωφελούμενους, ενώ 19 πολίτες αναμένεται να ενταχθούν και στον πυλώνα της επαγγελματικής αποκατάστασης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Για την ενημέρωσή σας, σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι Δήμαρχοι: Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου, την Πέμπτη 23.07.2015 και ώρα 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας (Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας).

airetos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου