Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Συμβάντα Πελοποννήσου / Θάνατοι από τροχαία στην Επικράτεια / Εξιχνίαση κυκλώματος με εισητήρια


Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για ναρκωτικά στην Κορινθία

Επιπλέον, το ένα άτομο κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, χρήματα κ.α.

Συνελήφθησαν, χθες (20.6.2015), στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 22, 24, 33 και 40 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, ο 22χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες και πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, εντόπισαν τον 24χρονο, κατά τη στιγμή που παρέδιδε στον 33χρονο και τον 40χρονο δύο (2) συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, έναντι του χρηματικού ποσού των -60- ευρώ.

Άμεσα, οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τον 24χρονο και τον 40χρονο, ενώ ο 33χρονος τράπηκε σε φυγή με την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης την είχε προμηθευτεί ο 24χρονος από τον 22χρονο, ο οποίος μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε χθες (20.6.2015) το πρωί και συνελήφθη, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε και ο 33χρονος, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Επιπλέον, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 22χρονου και του 24χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα κάνναβης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -58,6- γραμμαρίων.
  • Τσιγαριλίκι κάνναβης.
  • Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
  • Το χρηματικό ποσό των -15- ευρώ.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

-----------------------------------


Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην Αρκαδία

Διαπιστώθηκε να μεταφέρουν με όχημα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθησαν χθες (20.6.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 32 και 43 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 25χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, χθες (20.6.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 146,8 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, σε όχημα που οδηγούσε ο 25χρονος και στο οποίο επέβαιναν, ο 32χρονος και ο 43χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. 
Κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -130- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων, καθώς και επτά (7) κινητά τηλέφωνα και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.


Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

---------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 11.00 ώρα της 21.6.2015 
έως 09.00 ώρα της 22.6.2015


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
Συνελήφθη, χθες (21.6.2015) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας (1) 40χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση, διάφορα προϊόντα (παιχνίδια), στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
Συνελήφθησαν, χθες (21.6.2015) το απόγευμα και το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, σε δύο (2) περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 60χρονος ημεδαπός και ένας (1) 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Π.Γ.Δ.Μ. (FYROM), αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση, διάφορα προϊόντα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή
Συνελήφθη, χθες (21.6.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, μία (1) 39χρονη ημεδαπή, γιατί  όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε συνολικά από δύο (2) οικίες ημεδαπών, είδη υπόδησης και διάφορα αντικείμενα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (21.6.2015) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς
Συνελήφθησαν, χθες (21.6.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, μία 23χρονη και ένας 35χρονος,  γιατί με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση, για τη Βιέννη Αυστρίας, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν προφανώς πλαστά. Κατασχέθηκαν δύο (2) διαβατήρια Αρχών Κίνας, εντός των οποίων υπήρχαν επικολλημένες ειδικές προξενικές θεωρήσεις (VISA) Αρχών Ουγγαρίας. Επιπλέον, η 23χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για το οποίο υπέδειξε Διαβατήριο Αρχών Κίνας, εντός του οποίου υπήρχε επικολλημένη ειδική προξενική θεώρηση (VISA) Αρχών Ουγγαρίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

---------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
[Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ]
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα: Ενεργείται προανάκριση.
21-06-2015/07:25
36,5ο χλμ. Επ. Ο. Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας
Ι.Χ. Λεωφορείο (κενό επιβατών), που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε αυτ-το, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 58χρονου, το σοβαρό τραυματισμό του 25χρονου ημεδαπού οδηγού του Ι.Χ.Ε και 22χρονου ημεδαπού συνεπιβάτη, καθώς και το θανάσιμο τραυματισμό 26χρονου υπηκόου Τουρκίας, επίσης συνεπιβάτη σε αυτό. Τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Γ.Ν.Ν. Χαλκιδικής, για την παροχή Α’ βοηθειών.

----------------------------------

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, σε βάρος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά διαμεσολάβησης παντός είδους εισιτηρίων

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής και ανώνυμης εταιρείας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ το ύψος της απάτης, μέχρι στιγμής, δεν έχει προσδιορισθεί ακριβώς

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, αφ’ ενός σε βάρος 42χρονης, στη Θεσσαλονίκη και αφ’ ετέρου ανώνυμης εταιρείας Επενδύσεων – Επιχειρήσεων Εστιατορίων, επίσης στη Θεσσαλονίκη, για απάτη κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα μέσω Διαδικτύου.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Αττική και δραστηριοποιείται στην αγορά διαμεσολάβησης παντός είδους εισιτηρίων, μεταξύ των οποίων και αεροπορικών.

Ειδικότερα η εταιρεία κατήγγειλε πως διαπράχθηκε απάτη σε βάρος της, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, μέσω διαδικτύου, με τη χρήση πιστωτικών καρτών, που είχαν εκδοθεί από ελληνικές και ξένες τράπεζες και τα στοιχεία των κατόχων τους δεν ταυτίζονταν με τα δηλωθέντα στοιχεία στις επίμαχες συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγέλλουσα εταιρία έλαβε από τραπεζικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεται, αίτημα αμφισβήτησης πραγματοποιηθείσας συναλλαγής. Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι με τα ίδια στοιχεία συναλλασσομένου προσώπου, πραγματοποιήθηκαν εντός τριμήνου 52 συναλλαγές αγοράς εισιτηρίων για πτήσεις:

· κοντινής ημερομηνίας και επιβάτες με ελληνικά και ξένα ονόματα, και

· με αναχώρηση από τον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, με προορισμό κυρίως αεροδρόμια της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική - ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία πρόεκυψαν τα ακόλουθα:

· Τα καταγεγραμμένα στα πληροφοριακά συστήματα της εγκαλούσας εταιρείας ηλεκτρονικά ίχνη, που πραγματοποίησαν τις απατηλές συναλλαγές, ήταν ελληνικής προέλευσης.

· Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με διάφορες πιστωτικές κάρτες που είχαν εκδοθεί από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και χωρών του εξωτερικού (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβενία και Χιλή) και σύμφωνα με τη συνεργαζόμενη τράπεζα της εταιρείας, τα ονόματα των πραγματικών κατόχων των καρτών που χρησιμοποιήθηκαν, δεν ταυτίζονται με τα δηλωθέντα στην εκάστοτε παραγγελία εισιτηρίου.

Για την πληρέστερη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής - σταθερής τηλεφωνίας. Από τα αποτελέσματα πρόεκυψε στην υπό έρευνα υπόθεση η εμπλοκή της 42χρονης ημεδαπής, ιδιοκτήτριας καταστήματος στη Θεσσαλονίκη και της ανώνυμης εταιρείας, επίσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζήτησαν τους εμπλεκόμενους στις φερόμενες ως διευθύνσεις κατοικίας - εργασίας στην Θεσσαλονίκη και διαπιστώθηκε ότι πλέον έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις – καταστήματα τους και τυγχάνουν άγνωστης διαμονής, ενώ αναζητούνται προκειμένου να εξεταστούν από τις Αρχές.

Από το σύνολο των στοιχείων, του προανακριτικού υλικού και της έρευνας εκτιμάται ότι οι αναζητούμενοι προέβαιναν σε ευκαιριακό - πρόσκαιρο άνοιγμα καταστημάτων για την τέλεση έκνομων δραστηριοτήτων, τα οποία έκλειναν ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα και άλλαζαν συχνά διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας για να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία, τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται το συνολικό ύψος της απάτης.
--------------------------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΙΟΝΙΩΝ  ΝΗΣΩΝ
[Δ.Α. ΚΕΡΚΥΡΑΣ]
Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα:
Ενεργείται προανάκριση.
21-06-2015/20:49
Ε.Ο Κέρκυρας -Λευκίμμης
Μοτ-τα οδηγούμενη από 65χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας της και στη συνέχεια προσέκρουσε σε σταθερό σημείο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου