Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Χρ. Κουλουράς: Η θέση μας για το Βιομηχανικό Πάρκο Μεγαλόπολης

Το τελευταίο διάστημα λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, παρακολουθούμε έναν πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των υπόλοιπων παρατάξεων. Οι «κοκορομαχίες» τους αφορούν στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη που δήθεν θα φέρει επενδυτές, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης.

Η άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη επενδυτική δραστηριότητα στη Μεγαλόπολη διαμορφώνεται από τη σκοπιά των ευρύτερων λαϊκών συμφερόντων της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής.
Σε ποιο ποσοστό αναπληρώνονται οι χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας από το κλείσιμο της λιγνιτικής παραγωγής στη Μεγαλόπολη; Πόσο διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτές τις επενδύσεις; Οι μισθοί θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των εργαζομένων ή θα είναι μισθοί πείνας; Αυτές οι επενδύσεις θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (π.χ. αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα, βελτίωση της κατάστασης του Κέντρου Υγείας και των σχολείων, ασφαλτόστρωση δρόμων, δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και πάρκων αναψυχής), ή αποκλειστικά την κερδοφορία των επενδυτών;

Η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στη Μεγαλόπολη είναι μέσα στον γενικότερο σχεδιασμό μετατροπής της περιοχής σε Ειδική Οικονομική Ζώνη για τη μέγιστη κερδοφορία των επενδυτών. Για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης θα υπάρχουν λιγοστές θέσεις εργασίας, κακοπληρωμένες -των 500 ευρώ- χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Αυτή την «ανάπτυξη» υπόσχονται!
Μιλάνε για 58 εκατομμύρια που θα διατεθούν στη Μεγαλόπολη. Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν; Ξέρουν ότι τα λεφτά και από το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και από το Ταμείο Ανάκαμψης - που τόσο κόπτονται ποιος θα τα διαχειριστεί - θα γίνουν όλα επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επενδυτές – αρπακτικά που θα θησαυρίζουν. Στους άνεργους, στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους αγρότες της περιοχής δεν θα φτάσει ούτε ένα ευρώ. Γι’ αυτό δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο και κανένα συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από παρατάξεις που διαγκωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε τους πολίτες της Μεγαλόπολης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους ευθύνονται για την ερήμωση του Δήμου μας και σήμερα παριστάνουν – και πάλι – τους σωτήρες, ενώ δεν είναι παρά τοπικοί δερβέναγες, πλήρως υποταγμένοι στα κόμματα εξουσίας που επιβάλλουν την αντιλαϊκή πολιτική του αστικού κράτους στις πόλεις μας.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες της Μεγαλόπολης μας έχουν μια και μοναδική επιλογή:
Να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, για να εκλεγούν περισσότεροι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που αγωνιστικά θα διεκδικήσουν και θα παλέψουν για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων, χωρίς να φοβούνται τη σύγκρουση με το αστικό κράτος και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Χρήστος Κουλουράς
Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαλόπολης με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου