Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Γ. Κατσιρούμπας (Λαϊκή Συσπείρωση Μεγ/λης): "Βούλιαξε το επιτελικό κράτος. Εμείς; "

Βούλιαξε το «επιτελικό κράτος».
Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης, περιφερειακών και τοπικών αρχών.
Ακραία κοροϊδία τα «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Η καραμέλα της κλιματικής αλλαγής έχει καταντήσει ένα πολιτικό αφήγημα πίσω από το οποίο κρύβονται όλοι για να δικαιολογήσουν την πλήρη απουσία δασοπροστασίας, αντισεισμικών ελέγχων και αντιπλημμυρικών έργων,υποδομών και προσωπικού.Τις τραγικές συνέπειες τις είδαμε με τις φωτιές, τις βλέπουμε και με τις πλημμύρες. Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι εργολάβοι.
Μην ξεχνάμε τα δικά μας. Και καήκαμε και πλημμυρίσαμε. Απλά, είμαστε τυχεροί που δεν χτύπησαν και εμάς τα «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Από τις άλλες παρατάξεις σιωπή για όλα αυτά. Το μόνο μέλημα τους είναι η διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ποιος θα τους διευκολύνει πιο πολύ να πάρουν τζάμπα γη και να επενδύσουν με επιδότηση 70%, που προέρχεται από τη φορολεηλασία των εργαζομένων, δηλαδή τα λεφτά μας.
Όμως φροντίζουν και για εμάς. Με τα λεφτά μας οι επενδυτές θα μας δώσουν θέσεις εργασίας. Με 13 ώρες εργασίας, κακοπληρωμένες, χωρίς δικαιώματα, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι ο καπιταλισμός. Μπορεί κάποιοι κάποτε να πάρουν και σύνταξη.
Α!!! ξέχασα. Μέσω του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) θα αποκτήσουμε δεξιότητες και μόρφωση και πολλά άλλα. Αισιοδοξία να υπάρχει.

Να πούμε κάτι και για κάποιαεμβληματικά και μη έργακαι οράματα. Θα μου πεις δεν έχουμε σήμανση στους δρόμους, ξηλώνουμε πλατείες και πεζοδρόμια για να τα ξαναφτιάξουμε ενώ αλλού δεν έχουν ούτε κράσπεδα.Τι να κάνουμε; Αλήθεια, ποια περιοχή λέμε «Γηροκομείο» στη Μεγαλόπολη;
1) Φυσικό αέριο. Ένα έργο «βρώμικο», ταφόπετρα της τηλεθέρμανσης, την ώρα που άλλοι μιλάνε για επιδότηση αντλιών θερμότητας.
2) Βιολογικός.Το έργο έγινε από την Περιφέρεια, καταστράφηκε μερικώς και δεν δούλεψε ποτέ. Ο Δήμος, δηλαδή οι δημότες, καλείται να επιστρέψει τα χρήματα (περίπου 5.000.000 €).Ο εργολάβος όμως πληρώθηκε.
Ο Δήμος διορθώνει και καθιστά λειτουργικό το έργο, πληρώνοντας 1.850.000 €, πληρώνει και μεγαλοδικηγόρο για να τον απαλλάξει από την επιστροφή των 5.000.000€. Για αυτό το σκάνδαλο δεν μιλάει κανένας. Θα μου πείτε, μήπως τα βάζει από την τσέπη του ο εκάστοτε Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος;
3) Από το 5 άμεσα πληττόμενοι Δήμοι, γίναμε 17 ωφελούμενοι. Και φτάσαμε στο είμαστε ο μόνος Δήμος (από τους 4 όμορους) που έχει λάβει χρήματα. Τους πιάσαμε Κώτσους! Θα τα πάρουν μετά ή καθόλου;
4) Στέγες από αμίαντο. Την υποχρέωση την κάνουμε έργο. Πετάνε τον καρκινογόνο αμίαντο όπου βρουν καιεσείς είστε ακόμη στη μελέτη…
5) Στα πλαίσια της «κυκλικής οικονομίας», τα «σκουπίδια» θεωρούνται εμπόρευμα. Ο επόμενος σταθμός μετά την επεξεργασία σε πανάκριβες μονάδες, η καρκινογόνα καύση τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Εμβληματικό παράδειγμα εξαιτίας της Χωματερής της Φυλής, είναι τα αυξημένα ποσοστά καρκίνων και νεοπλασιών στις περιοχές κύρια του Θριάσιου και των δήμων της Δυτικής Αθήνας. Εμείς ακολουθούμε;
6) Το τι χρωστάει κάθε Δήμος στην ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια έχει βγει. Μετά τις εκλογές θα μάθουν και οι δημότες πόσα θα πληρώσουν, γιατί αν ήξεραν από πριν, μάλλον δεν θα βρίσκατε ούτε τον δικό σας ψήφο.

Φίλοι και φίλες.
Στις 8 Οκτώβρη είναι μια ευκαιρία να αντιταχθούμε σε αυτήν την πολιτική που μας καίει το καλοκαίρι, μας πνίγει το χειμώνα και μας αφαιρεί το ένα δικαίωμα μετά το άλλο. Η εικόνα της «ανάπτυξης» που ευαγγελίζονται όλοι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι έχει στον πυρήνα της την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών για την επίτευξη του μέγιστου κέρδους.
Η έως τώρα παρουσία μας, αποτελεί εγγύηση, ότι θα είμαστε παρόντες στην πάλη του λαού για ένα κόσμο στο μπόϊ των ονείρων του τον 21ο αιώνα.Ο μόνος τρόπος να αντιπαλέψουμε από καλύτερες θέσεις την επιλεκτική γύμνια του αστικού κράτους, την πολιτική που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού ως κόστος, που κάθε βδομάδα γεννάει και νέες τραγωδίες, ο μόνος τρόπος να δώσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της περιοχής,είναι στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
Κατσιρούμπας Γιώργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου