Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Ελληνικό: Η παλιά σχολή της ΔΕΗ μετατρέπεται σε σχολή του ΕΑΠ μέσα στο 2024

Παλιά σχολή της ΔΕΗ μετατρέπεται σε σχολή του ΕΑΠ μέσα στο 2024
Ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη που εκπόνησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Προχωρά ο προγραμματισμός για τη μετατροπή της παλιάς σχολής της ΔΕΗ σε σχολή του ΕΑΠ στο Ελληνικό Αρκαδίας, μετά από απόφαση που είχε ληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr έγιναν τα πρώτα βήματα για την ίδρυση Σχολής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο Ελληνικό της Γορτυνίας στην Αρκαδία, με φοιτητική εστία και διοικητικές υπηρεσίες στη Μεγαλόπολη. Σε αυτό συνετέλεσε η πρόσφατη ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που εκπόνησε το ΕΜΠ, ένα σημαντικό βήμα για τη μετατροπή της παλιάς σχολής της ΔΕΗ στο Ελληνικό Αρκαδίας σε σχολή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, κατά όσα έχουν γίνει γνωστά στις αναβαθμισμένες (ενεργειακά, αρχιτεκτονικά και στατικά) εγκαταστάσεις της Μαυρακείου Σχολής, θα λειτουργήσει προσεχώς το αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών Νοσηλευτικής του ΕΑΠ, σε συνεργασία με το Frederick University, καθώς και συνεδριακό κέντρο, με τις διοικητικές υπηρεσίες να είναι στη Μεγαλόπολη.
Υπενθυμίζεται ότι η σχετική προγραμματική σύμβαση, ύψους 520.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου υπεγράφη τον Απρίλιο του 2022 και, εκτός απροόπτου, η σχολή θα ανοίξει μέσα στο 2024.

1 σχόλιο:

  1. Καλά μιλάμε για τρομερή δημοσιογραφία του BusinessNews.gr, είδαν ήδη τις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις τα σαΐνια ενώ δεν έχει περάσει την πόρτα των κτηρίων στο Ελληνικό ούτε παλιατζής ακόμη. Ενώ το συνεδριακό κέντρο και οι διοικητικές υπηρεσίες στην Μεγαλόπολη προφανώς θα είναι υπαίθριες!
    Θα ανοίξει μέσα στο 2024 λέει χαχαχαχα ούτε τι εστί ακαδημαϊκό έτος δεν ξέρουν τα παπαγαλάκια. Ναι έτσι ξεκινάει να λειτουργεί ένα ακαδημαϊκό τμήμα, όπως το νεοσύστατο περίπτερο της γειτονιάς.
    Ποιοι να έχουν άραγε την πρεμούρα να βάλουν τα παπαγαλάκια να διαφημίζουν κάτι που ΔΕΝ υπάρχει ενώ είναι ακόμη ανοικτή η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου;
    Ούτε σε 20 χρόνια δεν πρόκειται να λειτουργήσει κάτι τέτοιο με φυσική παρουσία φοιτητών και ακαδημαϊκών. Αυτά μόνο παντελώς ανίδεοι με τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και αφελής τα χάφτουν. Πεταμένα λεφτά για να μασουλήσουν κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δικά μας παιδιά σε μελετητικά γραφεία και εργολαβούληδες.
    Αν ήταν να ανοίξει τμήμα νοσηλευτικής στην περιοχή θα το αναλάμβανε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που έχει την έδρα του στην Αρκαδία, όχι το ΕΑΠ που εδρεύει σε άλλη Περιφέρεια και προσφέρει προγράμματα σπουδών με φοίτηση αποκλειστικά εξ αποστάσεως κι όχι με φυσική παρουσία. Ποια διοικητική δομή του ΕΑΠ από την Πάτρα θα έρθει να εγκατασταθεί στην Μεγαλόπολη και ποιος ακαδημαϊκός θα ξεσπιτωθεί για να πάει να εγκατασταθεί σε κοινότητα της ορεινής Αρκαδίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή