Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Δ. Παπαδόπουλος, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αρκαδίας: Αλληλεγγύη και συμμετοχή θα φέρουν την αλλαγή (video)

Την Τετάρτη το απόγευμα στη βροχερή Μεγαλόπολη είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για τα ζητήματα που αφορούν τη Μεγαλόπολη, την Αρκαδία και τη χώρα γενικότερα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύση Παπαδόπουλο. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν δήμαρχος Μεγαλόπολης την περίοδο 2015-2019, και έχει θητεύσει αντιπρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας. Είναι ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος, ήρεμος συνομιλητής και σκεπτόμενος πολίτης, με κοινωνικούς προβληματισμούς. Από την πρώτη συνάντηση μαζί του, αμέσως αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το επίκεντρο της σκέψης και της δράσης του είναι ο άνθρωπος και η κοινωνία. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ο κ. Παπαδόπουλος έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά με μετεκπαίδευση στις Επιστήμες της Αγωγής και Εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει υπηρεσία άνω των εικοσιπέντε ετών στο δημόσιο σχολείο ως εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης. Έχει εκδώσει βιβλία και έχει δημοσιεύσει μελέτες στους τομείς της Διδακτικής της Λογοτεχνίας, της Ειδικής Αγωγής και της Ιστορίας. Ακόμα, δίδαξε επί δύο περιόδους ως επιμορφωτής στα ΠΕΚ και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια. Άρθρα του, κοινωνικού και πολιτικού περιεχόμενου, έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας.
«Χαίρομαι πραγματικά που μου δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί και να δείξω ποιες είναι οι θέσεις μου για τις επερχόμενες εκλογές, για την επόμενη μέρα των εκλογών, για την Αρκαδία και για τη Μεγαλόπολη και γενικότερα για τη χώρα», μας λέει, και ευχαριστεί εμάς, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, που δίνουν χρόνο στους υποψηφίους να εκφραστούν, ώστε να διαμορφώσουν οι πολίτες σφαιρική άποψη για τα πρόσωπα που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο και τις πολιτικές..

Η πρώτη μας ερώτηση αφορά στη βίαιη απολιγνιτοποίηση και στις επιπτώσεις της στον Δήμο Μεγαλόπολης αλλά και στην Αρκαδία συνολικά.
«Μετά την εντελώς άστοχη, ξαφνική απόφαση της ανατροπής των δεδομένων, των χρονοδιαγραμμάτων, των παραμέτρων, που υπήρχαν το καλοκαίρι του 2019 σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, βλέπουμε σήμερα τέσσερα χρόνια μετά από αυτό το καλοκαίρι της μεγάλης ανατροπής των δεδομένων, όχι μόνο να μην έχει γίνει τίποτε για την περιοχή της Μεγαλόπολης -κάτι αντίστοιχο έχει γίνει και στην Κεντρική Μακεδονία, και εκεί οι τοπικές κοινωνίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα- αλλά δυστυχώς σήμερα είμαστε στο σημείο μηδέν, στο σημείο από το οποίο δεν φαίνεται τίποτε ως προοπτική».
Ο ΒΙΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ, Ο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ; ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΣΤΑΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ – ΤΕΧΝΙΚΟ;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου