Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Ενημέρωση από την παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ του Δήμου Μεγαλόπολης

Μεγαλόπολη 11 Ιανουαρίου 2023

Η παράταξη μας αποφάσισε να μην συμμετέχει σε συζητήσεις θεμάτων στο δημοτικό συμβούλιο τα οποία έρχονται από την Οικονομική Επιτροπή.

Και αυτό γιατί μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει παράνομη την σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο όταν αυτές προέρχονται από την Οικονομική Επιτροπή!!!
Αυτό είναι κάτι σχεδόν αυτονόητο. Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί τόση πρεμούρα από την Δημοτική αρχή; κρύβει κάτι; τι φοβάται; Γιατί ξαφνικά τόση βιασύνη; άλλωστε εντός του μηνός, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος Υπουργός θα δώσει νομοθετική λύση.

Πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι τα τρία τελευταία χρόνια ο Προϋπολογισμός του Δήμου ψηφιζόταν τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και ποτέ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Κύριε Δήμαρχε η αναζήτηση υπευθύνων για τα δικά σας λάθη και παραλήψεις, μέσα από το ανύπαρκτο σχέδιο Δράσης του Δήμου δεν αποδίδει, δεν μπορείτε να χρεώνετε σε άλλους τις δικές σας αποτυχίες.
Μιλάτε για χαμένες ημέρες και δεν κοιτάζεστε στον καθρέπτη κάνοντας αυτοκριτική για τους λανθασμένους χειρισμούς κατά την διάρκεια της θητείας σας.

Λέτε ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που δεν υπάρχει συνεργασία και συναίνεση, σας θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή η Παράταξή μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ σας πρότεινε συνεργασία και συναίνεση ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ προς όφελος του τόπου μας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας και 3 χρόνια τώρα επιλέγετε και αποφασίζετε μόνος σας , σαν αυτοκράτορας.
Σας προσφέραμε πολλές ευκαιρίες συνεννόησης με την ψήφο που σας δίναμε μέσα στο συμβούλιο , εσείς όμως 3 χρόνια μας χλευάζατε, μας λοιδορούσατε με απαξιωτικό τρόπο χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι ότι δεν χρειάζεστε καμία συνεργασία, γιατί ο νόμος σας δίνει τα 3/5 και έχετε την απόλυτη πλειοψηφία.

Σε ότι αφορά την θέση της παράταξης μας, στα θέματα που αναφέρεστε και σε άλλα που σκοπίμως ξεχνάτε , η αλήθεια είναι ότι είμασταν παρόντες με την θετική ψήφο μας.
Η μη συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις για ψήφιση του Προϋπολογισμού είναι θέμα που προκύπτει από την ευθύνη της Πολιτείας και όχι από την ευθύνη της Παράταξής μας. Δυστυχώς όμως δεν είδαμε και την ανάλογη ευαισθησία σας για την μη συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί εδώ έχετε τη πλειοψηφία των 3/5 και δεν μας χρειάζεστε ακόμα!!!

Για άλλη μια φορά δυστυχώς μιλάτε δημόσια αλλά δεν λέτε την πλήρη αλήθεια στους πολίτες, πέρασαν 3 χρόνια αλλά ακόμα δεν έχετε καταλάβει τα ολέθρια λάθη σας , είστε η χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε από το Δήμο Μεγαλόπολης τα τελευταία χρόνια, είτε σε όραμα είτε σε συνεννόηση είτε σε ότι καλό μπορεί να γίνει στο Δήμο μας. Ο εγωισμός σας, η ανασφάλεια σας και η αγωνία να επανεκλεγείτε την επόμενη τετραετία είναι καθαρά το μόνο που σας ενδιαφέρει για τις προσωπικές σας «βολέψεις – φιλοδοξίες»
Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους διαβεβαιώνουμε ότι η παράταξη μας με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να δίνει λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας και θα δώσει λύσεις και στην λειτουργία του Δήμου.

Η Δημοτική παράταξη
ΝΕΑ ΑΡΧΗ
--------------------------------------------------------------

8 σχόλια:

  1. Είναι φανερό από το γεγονός και μόνο ότι από την στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλοπολης αποτελεί εξαίρεση ο πολιτικός κατήφορος που βρίσκεται ο Κώστας Μιχόπουλος ο οποίος δείχνει ανήμπορος να κατανοήσει το σήμερα της Μεγαλοπολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το είδες ότι αποτελεί εξαίρεση το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης; Πέρασες μήπως από τα δημοτικά συμβούλια των υπόλοιπων 331 Δήμων της χώρας και το επικύρωσες;
      Όχι φυσικά, απλά σαν καλό παπαγαλάκι κατέβασες αμάσητες τις αστειότητες που είπε ο Θανάσης.
      Με ένα απλό γκουγκλάρισμα για το ζήτημα ρε κακομοίρη θα έβλεπες αμέσως πως έχει γίνει χαμός ανά την Ελλάδα κι έχει επέλθει κι ένα μπαράζ παραιτήσεων δημοτικών συμβούλων.
      Επίσης ο Θανάσης σου είπε ότι μέχρι να βγει νέα νομοθετική ρύθμιση οι διαδικασίες στους Δήμους θα γίνονται με τις παρούσες διατάξεις του νόμου (ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΜΕΝΕΣ) γιατί "έτσι λέει το υπουργείο με εγκύκλιο που έστειλε". Κι αυτό αμάσητο το κατεβάσατε ορισμένοι; Τόσο αστοιχείωτοι πια;
      Για άντε να ρωτήσεις κανέναν νομικό να σου μάθει έστω τα βασικά. Είναι η εγκύκλιος του υπουργείου νόμος του κράτους; Είναι η εγκύκλιος του υπουργείου πάνω από τις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου (ΣτΕ) της χώρας; Οι ακυρωμένες νομικές διατάξεις από το ΣτΕ παύουν αυτομάτως να ισχύουν και ΔΕΝ μπορείς να τις χρησιμοποιείς πλέον πουθενά. Οι αποφάσεις που έχει λάβει η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας είναι πλέον ΑΚΥΡΕΣ, σύμφωνα με το ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΟ της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ.

      Διαγραφή
    2. https://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/perifereiako-symvoylio-dyt-elladas-stop-stin-oikonomiki-epitropi-mechri-neoteras/

      Κι ολόκληρη Περιφέρεια βάζει φρένο στις διαδικασίες μέχρι νεοτέρας αλλά κατά τα άλλα αποτελεί εξαίρεση το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης γιατί έτσι μας είπε ο Θανάσης. Μπεε

      Διαγραφή
    3. Τελικά τζάμπα η ταλαιπωρία που πέρασες να γράψεις όλα αυτά και τελικά να εκτεθείς την επόμενη μέρα που έγινε το συμβούλιο .πρέπει να ξέρεις λοιπόν ότι για να είσαι καλό παπαγαλάκι πρέπει να έχεις σωστή ενημέρωση αυτοί όπως σου έγραψα έχουν πολιτικό κατήφορο όποτε μην συνεχίζεις να εκτίθεσαι Εκτός και αν είσαι το γνωστό παιδί όποτε εντάξει εσένα σε ξέρουν όλοι ομαδάρχη

      Διαγραφή
    4. @ Ανώνυμος15 Ιανουαρίου 2023 στις 8:34 π.μ.

      Τελικά έχεις τεράστιο πρόβλημα κατανόησης βασικών εννοιών, που κι ένα παιδάκι δημοτικού μια χαρά καταλαβαίνει.
      Το ζήτημα επί των νομικών θεμάτων ΔΕΝ είναι η παρουσία, έχεις χάσει την μπάλα. Από εκεί και πέρα και πάλι εκτεθειμένος

      Διαγραφή
    5. Λόγω δικού μου λάθους δεν ολοκληρώθηκε το σχόλιο. Σαν καλό παπαγαλάκι λοιπόν εξακολουθείς να εκτίθεσαι γιατί δεν πήγαν οι παρατάξεις όπως αφήνεις να εννοηθεί (εντελώς προπαγανδιστικά) αλλά μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι και αποχώρησαν στην συνέχεια χωρίς να συμμετάσχουν στην διαδικασία της ψηφοφορίας. Κάτι "λεπτομερειούλες" που σου διέφυγαν.
      Εδώ και ημέρες είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο ότι στις 17 Ιανουαρίου θα κατατεθεί σχετική τροπολογία, όπως κι έγινε. Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Δήμαρχο σε τέτοια βιασύνη αναλαμβάνοντας το ρίσκο να έχουμε μεταγενέστερα ακυρωτικές αποφάσεις και να πρέπει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός εκ νέου; Οι υποχρεώσεις πληρωμών; Όχι φυσικά καθώς ούτε μία δεν δρομολογήθηκε, το επικοινωνιακό σόου και το τζέρτζελο ήταν το ζητούμενο.
      Ειλικρινά δεν ξέρω ούτε σε ποιο παιδάκι να αναφέρεσαι, ούτε ποιος είναι ο ομαδάρχης και μάλιστα ποιας ομάδας. Από την ρητορική και μόνο που χρησιμοποιείς καταλαβαίνει νομίζω ο καθένας ότι έχουμε να κάνουμε με παραταξιακό παρτάλι, κοινώς κομματόσκυλο. Εμένα οι παρατάξεις μου είναι παντελώς αδιάφορες και ούτε ανέφερα ποτέ ότι η Χ παράταξη λέει τα σωστά. Στο παραπάνω σχόλιο αναφέρθηκα στην ουσία που είναι το γράμμα του νόμου και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Κι όπως φαίνεται κι από το λινκ που παρέθεσα αυτοί που δεν έχουν στο μυαλό τους μονίμως τις καρέκλες και τις εκλογές ενεργούν πράττοντας το αυτονόητο (παγώνουν τις διαδικασίες μέχρι να ψηφιστεί εντός ημερών η αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση). Αυτοί που το έχουν μονίμως εκεί, κάνουν διαρκώς σόου και φασαρία για να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και να μην βλέπει το απόλυτο μηδέν τους.
      Βέβαια υπάρχουν οι απανταχού κλακαδόροι που θα βγαίνουν και θα τα βλέπουν όλα ρόδινα.

      Διαγραφή
  2. Παραταξιακό παρτάλι εγώ αλλά βλέπω ξέρεις καλα τις λεπτομερειες του πόση πήγαν στο συμβούλιο ποσό κάθισαν κλπ Από τι κατάλαβες σε έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι και τα φύλλα τις πλατείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς το πρόβλημα στην Μεγαλοπολη δεν είναι μόνο των επικεφαλών των παρατάξεων τις αντιπολίτευσης αλλά και των συμβούλων τις μοιωψηφιας που σε πολλές περιπτώσεις είναι σε πολύ χειρότερη γραμμή από τους επικεφαλής άλλωστε στο μικρόκοσμο που ζούμε δεν χρειάζονται λεπτομέρειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή