Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Με εντατικούς ρυθμούς οι συνδέσεις στο δίκτυο φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη

 Η πρώτη φάση κατασκευής του δικτύου που αφορούσε την κάλυψη της πόλης της Μεγαλόπολης έχει ολοκληρωθεί με το δίκτυο να είναι απολύτως λειτουργικό και τους πρώτους 100 καταναλωτές να έχουν ήδη συνδεθεί με το δίκτυο.
 Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται 5-10 νέες συνδέσεις, ενώ μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα είναι εφικτή η σύνδεση του συνόλου των σχολείων και των δημοτικών κτιρίων.

Με γοργό ρυθμό προχωρά και η πρώτη φάση κατασκευής του κεντρικού δικτύου στην Τρίπολη, στην οποία παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για σύνδεση με το δίκτυο, με την 15η Νοεμβρίου να είναι η ημερομηνία ορόσημο για τη σύνδεση των πρώτων καταναλωτώνμε το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Τα εν λόγω έργα συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στον Νομό Αρκαδίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου στη Μεγαλόπολη μαζί με τις σχεδιαζόμενες επεκτάσεις και την κάλυψη του Επιχειρηματικού Πάρκου που προβλέπει το Σχέδιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θα ανέλθει σε 12.000.000 ευρώ για το διάστημα 2022 – 2026 με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στο ποσό των 3.000.000 ευρώ και ποσό 9.000.000 να αποτελεί ιδιωτική συμμετοχή της HENGAS.
Αντίστοιχα στην Τρίπολη το συνολικό κόστος για την κάλυψη της Τρίπολης, των επεκτάσεων και της ΒΙΠΕ υπερβαίνει τα 15.000.000 ευρώ. Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε ποσό 3.500.000 και σε ποσό 11.500.000 ευρώ η ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπρόσθετα, πρέπει να καταστεί σαφές πως η επιδότηση που δόθηκε για την κατασκευή των έργων επιστρέφει στους δημότες της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης καθώς κανείς καταναλωτής που θα θελήσει να συνδεθεί με το δίκτυο του φυσικού αερίου δεν θα καταβάλλει τα ρυθμιζόμενα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τέλη σύνδεσης.

Με την κατασκευή του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου – το οποίο μελλοντικά θα μεταφέρει βιοαέρια και υδρογόνο - οι πόλεις της Τρίπολης και της Μεγαλόπολης αποκτούν μια ιδιαίτερα σημαντική ενεργειακή υποδομή για το παρόν και το μέλλον, η οποία τερματίζει την ενεργειακή τους απομόνωση και τους προσδίδει ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της HENGAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου