Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΛ/ΛΗΣ: Καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα …..
· Που έβλεπες το µωρό σου να μπουσουλάει, να περπατάει, να λέει τις πρώτες του λέξεις και τώρα…να πηγαίνει σχολείο;
· Που το παιδί σου άφηνε το Δημοτικό για να πάει στο Γυμνάσιο. Νέα κατάσταση, νέο σχολείο, νέα προβλήματα. Εφηβεία... ;
· Μετά, το Λύκειο…Φουλ τα φροντιστήρια! «Τι θα κάνεις στη ζωή σου»; Ελπίδα µαζί µε άγχος και πολλά ερωτήματα… έντονα και αντικρουόμενασυναισθήματα ;

Αλήθεια, κάποια στιγμή το σχολείο θα δώσει όλα τα εφόδια που πρέπει να πάρει ένας μαθητής; Όλα αυτά που δικαιούνται τα παιδιά µας, για τα οποία όμως κάθε χρόνο πληρώνουμε εμείς;
Χρόνια τώρα, κάθε κυβέρνηση µας φλομώνει στα ψέματα και µας λέει ότι το σχολείο αναβαθμίζεται, ότι δήθεν γίνεται σύγχρονο. Την αλήθεια την ξέρουμε γιατί τη ζούμε.
Οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί κατά 1,8 δισ. ευρώ στα τελευταία 11 χρόνια. Οι γονείς δίνουν από την τσέπη τους 1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο στην ιδιωτική εκπαίδευση. Στο 70% είναι η περικοπή των κονδυλίων για τη Σχολική Στέγη.

Πόσο σύγχρονο είναι το σχολείο που διαχωρίζει και βάζει ταμπέλες σε μικρά παιδιά, που ψάχνει να βρει πόρους γιατί το κράτος δεν του δίνει τα αναγκαία χρήματα, που βάζει εισιτήριο στις απογευματινές δραστηριότητες;
Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστεεμείς και τα παιδιά µας δεν είναι πολυτέλεια. Ηεπιστημονική γνώση που υπάρχει πρέπει να γίνει κτήμα όλων και όχι των λίγων.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική, αγωνιστική σε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης.
· Στους μαθητές που θέλουν να βρουν απαντήσεις στα μεγάλα γιατί της εποχής μας.
· Στους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να βάζουν φιλόδοξους στόχους, να τους παλεύουν.
· Στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να τιμήσουν το ρόλο τους, να διαπαιδαγωγήσουν τη νέα γενιά με τις αξίες της γνώσης, της αλήθειας, της αλληλεγγύης.

Σε αυτά τα μεγάλα «θέλω» η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα τους, για να γίνει επιτέλους το αυτονόητο και λογικό.Τον γερασμένοδρόμο του σχολείου για λίγους κι εκλεκτούς, τον ξέρουμε. Καιρός να περπατήσουμε τον δρόμο του σύγχρονου σχολείου για όλουςκαι όλες.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση στη Μεγαλόπολη οι Δ.Σ.
Κατσιρούμπας Ε. Γεώργιος & Παναγουλοπούλου Λίλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου