Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΝΕΑ ΑΡΧΗ: Τα 7 μεγάλα ψέματα του Δημάρχου Μεγαλόπολης!!!

Μεγαλόπολη 11 Δεκεμβρίου 2021


Αγαπητοί συμπολίτες,

Γνωρίζετε όλοι ότι εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταβάλει από την πλευρά μας, ως παράταξη, υπεράνθρωπες προσπάθειες για συνεννόηση και συνεργασία, με διαφανή τρόπο, για το μεγάλο πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης, με την δημοτική αρχή του κ. Χριστογιαννόπουλου.
Δυστυχώς για τον τόπο μας, ή κάθε καλοπροαίρετη πρόταση μας ΟΧΙ μόνο δεν την λάμβαναν υπόψη τους, αλλά την χλεύαζαν και την υποβάθμιζαν με κάθε τρόπο.
Για τον κ. Χριστογιαννόπουλο ο δήμος είναι υπόθεση δική του, συμπεριφέρεται ως μονάρχης στο βιλαέτι του, με ένα υπέρμετρο εγωισμό και μία αλαζονική συμπεριφορά, που στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας δεν υπάρχει προηγούμενο.

Η παράταξή μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ πιστή στης αρχές και στις ιδέες της, αγωνιώντας για το μέλλον της περιοχής μας, από την πρώτη στιγμή μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, ζητήσαμε διαπαραταξιακή επιτροπή αγώνα, με επικεφαλή τον δήμαρχο και τους αρχηγούς όλων των παρατάξεων, όπου όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ΕΡΓΑ – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!
Μόνο για το πληττόμενο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο την έκανε δεκτή και ψηφίστηκε ….όμως ο κ. Χριστογιαννόπουλος ΔΕΝ την εφάρμοσέ ποτέ!!!
Γιατί είχε επιλέξει την συγκεντρωτική τακτική του , με μυστικές συμφωνίες και δεσμεύσεις με κυβερνητικούς παράγοντες.
Και τώρα προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του με την δραματική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα για τον δήμο μας.
Θα του θυμίσουμε τόσο στον ίδιο όσο και στους επιστημονικούς συνεργάτες του, να δουν τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους πριν από δύο χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ!!!

Τώρα ας πάρουμε τις αλήθειες και τα ψέματα του κ. Χριστογιαννόπουλου όπως ο ίδιος τα έθεσε.
1) Πρώτη αλήθεια.
Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση ότι ο μόνος πληττόμενος Δήμος 45 χρόνια λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι ο δήμος Μεγαλόπολης, έτσι τα όποια χρηματοδοτικά εργαλεία – επιδοτήσεις – κίνητρα για επενδύσεις είναι μόνο για το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και δεν έχει καμία σχέση η περιοχή μας, με την Δυτική Μακεδονία εκεί οι μονάδες της ΔΕΗ είναι διάσπαρτες σε όλη την περιφέρεια.
Εδώ ο κ.Χριστογιαννόπουλος προσπαθεί να κρύψει με κάθε τρόπο τις συμφωνίες που έχει κάνει με κυβερνητικούς παράγοντες και τον κ.Νίκα, για να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα επιδοτήσεων ως πληττόμενους δήμους την Οιχαλία, την Τρίπολη και ολόκληρη την Γορτυνία.

2) Δεύτερη αλήθεια.
 Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου καθημερινά με δηλώσεις τους και οι δύο αναφέρουν ότι συνεργάζονται αρμονικά και έχουν σε όλα τα θέματα της απολιγνιτοποίησης ταύτιση απόψεων και σε κάθε συνάντηση με όλους τους αρμόδιους αναφέρουν πρώτα την Μεγαλόπολη.
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΜΟΝΟ η Μεγαλόπολη.

3) Τρίτη αλήθεια.
Το εδαφικό σχέδιο που προσδιορίζει τις πληττόμενες περιοχές που χρηματοδοτεί και δίνει κίνητρα για ιδιωτικές επενδύσεις και άλλα προνόμια για τους πληττόμενους δήμους , άλλαξε από το αρχικό που αναφερόταν μόνο στον δήμο Μεγαλόπολης και προστέθηκαν οι όμοροι δήμοι Οιχαλίας – Τρίπολης, Γορτυνίας, με την σύμφωνη γνώμη του κ. Χριστογιαννόπουλου.
Αυτό το ξεπούλημα του τόπου μας από την πλευρά του δημάρχου!!! Το κατήγγειλε η παράταξη μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ στο δημοτικό συμβούλιο, όταν το πληροφορηθήκαμε δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία της διαβούλευσης και ζητήσαμε αμέσως έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για να αποκαλυφθεί ότι ο κ.Χριστογιαννόπουλος γνώριζε το αναθεωρημένο εδαφικό σχέδιο και το είχε στα χέρια του δύο μήνες κλειδωμένο στο γραφείο του.
Το δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε την πρόταση μας για προσφυγή του δήμου στα ευρωπαϊκά όργανα και ευρωπαϊκή επιτροπή και να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο κατά του εδαφικού σχεδίου.
Ψηφίζοντας μάλιστα το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ για τα έξοδα του Νομικού Γραφείου.
Όμως την εντολή που έδωσε ο Δήμαρχος στο Νομικό Γραφείο ήταν μόνο να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και στον κ.Βορίδη, αγνοώντας για μία ακόμα φορά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ!!!

4) Τέταρτη αλήθεια
.Η συγκεντρωτική πολιτική του δημάρχου, με μυστικές συμφωνίες και αδιαφανή διαδικασίες, αγνοώντας δύο χρόνια τα θεσμικά όργανα(Φορείς, επιμελητήριο, δημοτικές,περιφερειακές παρατάξεις και κόμματα),μας οδήγησε σε αδιέξοδο!!!
Ξαφνικά τώρα θυμήθηκε τα θεσμικά όργανα!!!

5) Πέμπτη αλήθεια.
Η Μεγαλόπολη μπορεί να απορροφήσει τα χρήματα, για επενδύσεις στην βιομηχανία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Γιατί το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης τελειώνει το 2028, που από την πρώτη στιγμή αν μας είχε ακούσει ο κ. Χριστογιαννόπουλος, όποια ιδιωτική επένδυση εκδήλωνε επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας, υπήρχε το πάρκο στο Ψαθί που είχε παραχωρηθεί από την ΔΕΗ επί δημαρχίας Μπούρα και έχουν πληρωθεί αρκετά χρήματα για μελέτες. Έτσι για παράδειγμα, η εταιρεία DEMO δεν θα έπαιρνε την επιδότηση από την Μεγαλόπολη 95 εκ. και να πάει στην Τρίπολη το εργοστάσιό της.
  Ο κ.Χριστογιαννόπουλος και ο κ. Νίκας φρόντισαν να μπουν και οι όμοροι δήμοι στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων.
Ταυτόχρονα έχουμε τον χρόνο να ολοκληρωθεί το μεγάλο πάρκο στο Λεύκτρο, που το κόστος του θα ξεπεράσει τα 30 εκ. Για τον λόγο αυτό καμία δημοτική αρχή δεν είχε αυτά τα χρήματα, για να δημιουργήσει βιομηχανικό πάρκο. Η ΕΤΒΑ χρηματοδοτούσε πάρκα μόνο στις πρωτεύουσες των νομών.

6) Έκτη αλήθεια.
Από την αρχή της δημοτικής περιόδου ο κ. Χριστογιαννόπουλος αποφασίζει για όλα μόνος του χωρίς να ενημερώνει κανέναν. Όσο για την επίσκεψη μας στην Αθήνα στους υπουργούς Χατζηδάκη και Θωμά, την συμμετοχή μας του την επέβαλαν οι ίδιοι, για να ανιχνεύσουν τις προθέσεις της αντιπολίτευσης ενόψει της επίσκεψης του Θωμά στην Μεγαλόπολη.
Για το φυσικό αέριο, η παράταξή μας ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή. Ζητούσαμε μελέτη βιωσιμότητας για όλους τους τρόπους θέρμανσης για την πόλη μας, με το πιο χαμηλό κόστος για τον πολίτη, με ενεργειακή αναβάθμιση όλων των κτιρίων της πόλης και των χωριών, όπου θα έδινε οικονομική ανάσα στην περιοχή και χαμηλό κόστος θέρμανσης σε όλο το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

7) Έβδομη αλήθεια.
Στα 45 χρόνια λειτουργίας των μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας, υπήρξε ραγδαία ανάπτυξη, οικονομική άνθιση της τοπικής κοινωνίας και στην αγορά της Μεγαλόπολης. Αύξηση των κατοικιών της περιοχής μας και των επιχειρήσεων. Φυσικά ήταν απαράδεκτο η μετακίνηση των εργαζομένων της ΔΕΗ σε άλλες πόλεις.
Εγώ προσωπικά ως Μιχόπουλος Κώστας και μέλος του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης από το έτος 1995, το έβαλα πολλές φορές θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. για να σταματήσει η μεταφορά των εργαζομένων σε άλλες πόλεις. Προτείνοντας να κατασκευαστούν εργατικές κατοικίες για την στέγαση των εργαζομένων. Κάποιες έγιναν, δυστυχώς δεν έγινε ο αριθμός χιλίων κατοικιών όπως είχα προτείνει. Και σας προτείνω να ανατρέξετε στα πρακτικά του Δ.Σ. της εποχής εκείνης για να δείτε τις θέσεις μου για το συγκεκριμένο θέμα. Όμως για το ίδιο θέμα αν και περισσότερα χρόνια στον δήμο Μεγαλόπολης ο κ. Χριστογιαννόπουλος από εμένα δεν είχε πάρει θέση ποτέ για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ξαφνικά και αυτό το θυμήθηκε τώρα!!!
Όσο για το πρόγραμμα ανέργων - Ο.Α.Ε.Δ, ενώ χρηματοδοτείτε από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τις πληττόμενες περιοχές, δυστυχώς και το πρόγραμμα αυτό όπως και τα χρήματα για τις επενδύσεις σε πλήρη ταύτιση Χριστογιαννόπουλου- Νίκα είναι για όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δυστυχώς στην πιο κρίσιμη περίοδο για την περιοχή μας, βρέθηκε στο τιμόνι του δήμου λάθος δήμαρχος, χωρίς καμία πρόθεση συναίνεσης – συνεργασίας για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της περιοχής μας.
Τον καλούμε για μία ακόμα φορά να αφήσει στην άκρη την αδιέξοδη τακτική του και από κοινού ενώνοντας τις δυνάμεις μας για το καλό της περιοχής μας να χαράξουμε μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική για τον δήμο μας.

Η Δημοτική Παράταξη
ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου