Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ευρώ δεν βάζει η ΤΕΡΝΑ για τη ΣΔΙΤ / Μόνο θα εισπράττει από το λαό

Τελικά απ’ ότι φαίνεται ευρώ δεν βάζει η ανάδοχος εταιρεία για την κατασκευή του εμβληματικού (!!!) έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο από το μεγάλο κεφάλαιο.

Έργο που προετοίμασε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη, που νιώθει «υπερήφανη», «δικαιωμένη», και «συγκινημένη» και ολοκληρώνει η νυν περιφερειακή αρχή Νίκα που νιώθει «κουμπωμένη».

Όπως ανακοινώθηκε τα κεφάλαια κατασκευής των τριών σκουπιδοεργοστασίων, των τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και των δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα προέλθουν από:

· Δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου 86 εκατ. Ευρώ από τραπεζικό όμιλο, που ήταν αποκλειστικός χρηματοδότης και χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ,
· Άλλα 66 εκατ. Ευρώ απευθείας από το δημόσιο κορβανά (είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από ευρωενωσιακά ταμεία).

Οι πληρωμές για την εγγυημένη κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ και για τις πληρωμές διαθεσιμότητας, όπως προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο, θα καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα και εισπράττουν οι Δήμοι.

Είναι υπόλογες οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που εναλλάξ και σε όλα τα επίπεδα (Δήμων – Περιφέρειας – Κυβέρνησης) δέκα χρόνια τώρα μεθόδευσαν αυτό το οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων στην Πελοπόννησο.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση:
Γόντικας Νίκος
Κελλάρης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου