Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΑ ΑΡΧΗ : Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του τόπου μας

Από το 2013 στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, ο Δήμος Μεγαλόπολης σε συνεργασία με το επιμελητήριο Αρκαδίας, είχαν ξεκινήσει τη μελέτη και την χωροθέτηση Βιομηχανικού Πάρκου, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από τη ΔΕΗ στο παλιό Ψαθί.
Στις 3 Ιουνίου 2020 ο κ. Δήμαρχος, ψήφισε στην επιτροπή Παρακολούθησης, να δοθεί από το λιγνιτόσημο το ποσό των 280.000 Ευρώ για την ολοκλήρωση του φακέλου για το Βιομηχανικό Πάρκο στη συγκεκριμένη θέση.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Σεπτέμβρη 2020 ο κ. Δήμαρχος είπε πως στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας Demo ΑΕ, του ανακοινώθηκε πως το εργοστάσιο θα γίνει στην Τρίπολη, γιατί στη Μεγαλόπολη δεν υπάρχει Βιομηχανικό Πάρκο.
Στις 14 Σεπτέμβρη 2020 με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου της Περιφέρειας για τη συνάντηση που είχε ο κ. Νίκας με την αντιπρόεδρο της εταιρείας Planet ΑΕ, με αντικείμενο τη χρηματοδότηση και την ανάθεση μελέτης, χωροθέτησης κλπ, για το Βιομηχανικό Πάρκο Μεγαλόπολης.

Μετά από αυτά χρειάζεται άμεσα να δοθεί απάντηση τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τον κ. Περιφερειάρχη, στα ερωτήματα:
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση του φακέλου του Βιομηχανικού Πάρκου στο παλιό Ψαθί;
Υπάρχει εγκεκριμένη θέση για το Βιομηχανικό Πάρκο και αν ναι γιατί αναζητείται άλλη θέση;
Τι άλλαξε ξαφνικά μέσα σε τρεις μήνες και η Δημοτική Αρχή αναζητά άλλο χώρο και μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε κατά την επίσκεψη του συντονιστή κύριου Μουσουρούλη , του υπέδειξε ο Δήμαρχος άλλο χώρο???
Τι συμφέροντα εξυπηρετούν όλες αυτές οι παλινωδίες? Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα;
Όταν για τη μελέτη και χωροθέτηση του Βιομηχανικού Πάρκου στο Ψαθί, έχουν διατεθεί συνολικά περί τα 500.000 Ευρώ, αυτά θα πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων και θα αναζητηθεί άλλος χώρος;

Επανερχόμενοι στη θέση της φαρμακοβιομηχανίας Demo ΑΕ, έχουμε να πούμε πως κάθε επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να επενδύσει όπου θέλει. Όμως δεν θα δεχτούμε ποτέ να γίνει αυτό με χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα που ανήκουν στη Μεγαλόπολη λόγω της απολιγνιτοποίησης, να πάνε σε άλλη περιοχή!!!

Η «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» καλεί εδώ και τώρα τη Δημοτική Αρχή, τους Βουλευτές του Νομού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Φορείς , τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Δήμου Μεγαλόπολης, να συνεργαστούμε για ανατρέψουμε τα σχέδια των πολιτικάντηδων που έχουν στόχο την απαξίωση και το ξεπούλημα της περιοχής μας, που θα έχει σαν συνέπεια την ερημοποίηση και την πλήρη καταστροφή της.

Για τη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»
Κ. Μιχόπουλος

13 σχόλια:

  1. Ρε σεις θα μας τρελανετε τελειως.. εχετε δωσει 500.000 και 200.000 € για μελετες και ακομη δεν εχει γινει τιποτα?
    Περιμενετε ενας σοβαρος επιχειρηματιας να επενδυσει στη χαβουζα των ορυχειων που ειχε ωηφισει η βλακια των πρηγουμενων.
    Θα γινει επιτελους κατι σωστο με μελλον σε αυτη τη πολη η θα συνεχισουμε τη κατηφορα ? Σοβαρευτειτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ρε μπαρμπα-Κώστα τον έχετε λερωμένο το ποπό σας, γιατί πηγαίνετε "ξιόντα" που λεν και στα χωριά μας;
    Ξέχασες εσύ και οι σύμβουλοί σου, όσοι ήσασταν τουλάχιστον στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ότι ψηφίσατε στις 5 Οκτωβρίου 2016 (!!!), παρέα με τους αντιπάλους (?) σας του μπαρμπα-σπύρου, για τη δημιουργία "Επιχειρηματικού Πάρκου για logistics";
    Ψηφίσατε για να να ολοκληρωθούν οι μελέτες, οι οποίες έως τότε είχαν στοιχήσει 120.000€ και ΟΧΙ 500.000€...Εν τέλει, ψηφίσατε ό,τι ψηφίσατε τότε, ΤΙ κάνατε έως τον Αύγουστο του 2019; Ε, μπαρμπα-Κώστα;
    Σου θυμίζω ότι η απόφαση που πήρατε τότε ήταν η 334/2016, με ΑΔΑ: ΩΨΟΜΩΛ8-ΚΣ5. Για βάλε το ωραίο σου γυαλί και διάβασε τι λέγατε τότε...
    Κάπου αναφέρεται ότι η περιοχή στο Ψαθί ήταν χαρακτηρισμένη ως "γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας"!!!!!!!!!
    Τι σημαίνει αυτό μπαρμπα-Κώστα; Σημαίνει ότι ο κυρ-Πέτρος, με τους φωστήρες του, έκριναν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ό,τι σπείρεις ...πιάνει!
    Χα, Χα, χα,.............
    Κλείστε το το στοματάκι σας, γιατί δε σας παίρνει! σσσσσσσσ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε εσύ τα παραταξιακά σου γυαλάκια και διάβασε καλά την παραπάνω ανακοίνωση μπας και καταλάβεις πρώτα τι λέει.
      Σε κανένα σημείο στην παραπάνω ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι κατά της κατασκευής του ΒΙΟΠΑ αλλά εναντίον των υπόγειων μεθοδεύσεων των τελευταίων ημερών σε ό,τι έχει να κάνει με αυτό.
      Επίσης στο 8σέλιδο έγγραφο της απόφασης που αναφέρεις δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά περί χαρακτηρισμένης γεωργικής γης κι άλλα κουραφέξαλα που αναφέρεις. Άρα μάλλον χρειάζεσαι και κανονικά γυαλιά.
      Η απόφαση της Περιφέρειας περί χαρακτηρισμού έκτασης ως γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας ΔΕΝ είχε καμία απολύτως σχέση με την έκταση που αφορά το ΒΙΟΠΑ η οποία βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό σημείο.
      Να δω τι άλλες ευφάνταστες ιστορίες θα σκαρφιστείτε για να δικαιολογήσετε τις παλινωδίες του μπαρμπαΝίκα και του κόμματος ορισμένοι.


      Βρήκαν ευκαιρία τα κοράκια της ΝΔουλας να μοιράσουν χρήμα σε φίλους και κολλητούς χορεύοντας πάνω στο κουφάρι της Μεγαλόπολης. Μας ανακοίνωσε ο μπαρμπαΝικας ότι αναθέτει στην pLanet A.E (έτσι χωρίς προκήρυξη, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, πλήρης διαφάνεια τι να λέμε τώρα) την μελέτη για το ΒΙΟΠΑ Μεγαλόπολης. Λέγοντας στην ουσία ότι μια υπόθεση με αφετηρία από την εποχή δημαρχίας Μπούρα, ξεκινάει και πάλι από το μηδέν. Τα χρήματα δε που έχουν δαπανηθεί ως τώρα απλά τα ξεχνάμε (τα κορόιδα τα πλήρωσαν άλλωστε).
      Με σημείο αναφοράς τους οδικούς άξονες του εθνικού δικτύου οι μόνες διαθέσιμες εκτάσεις είναι είτε δασικές (άρα δεν μπαίνει χέρι), είτε ιδιωτικές (αγροτεμάχια κτλ.). Ας φανταστούμε λοιπόν για πόσα χρόνια ακόμη θα σέρνεται η υπόθεση. Στο μεταξύ τα "δικά μας παιδιά" θα κονομάνε με τις "μελέτες" και τις "συμβουλευτικές" τους υπηρεσίες.
      Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.
      Το είχα γράψει και σε προηγούμενο σχόλιο το γράφω και πάλι. Θα έρθουν και οι επόμενες εκλογές και στην Μεγαλόπολη δεν θα έχει γίνει τίποτα (πάλι δεν θα προλάβουν..) πλην του κλεισίματος των μονάδων και του περαιτέρω μαρασμού.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις την απόφαση αγαπητέ...Ρίξε μια ματιά στην τελευταία παράγραφο στη σελ. 4: "...Επανεξέταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου του χαρακτηρισμού της έκτασης ως «γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας», αντιμετώπιση δασικού χαρακτηρισμού τμήματος της έκτασης για μελλοντική επέκταση του Πάρκου, λοιπές γνωμοδοτήσεις, εγκρίσεις κλπ...".
      Μάλλον δε μπήκες στον κόπο να διαβάσεις την απόφαση, γι' αυτό και δεν ξέρεις τι λες.

      Διαγραφή
    3. Ο Μπαρμπα κωστας θα κλεισει το στοματακι του 12.06 αλλα ας ανοιξει ο μπαρμπα θανάσης το στοματάκι του και ας απαντησει όμως....................χαχαχα ειστε για κλάματα

      Διαγραφή
    4. Επαναλαμβάνω γιατί δεν ξέρεις τι λες.
      Δεν υπάρχει σχετική απόφαση της Περιφέρειας χαρακτηρισμού γεωργικής γης για την έκταση που αφορά την κατασκευή του ΒΙΟΠΑ.
      Η απόφαση 4456/27-08-2012 της Περιφέρειας αφορούσε την θέση μεγάλες λάκκες (εκεί που θα γινόταν το φωτοβολταϊκό της ΔΕΗ) και το σημαντικότερο η συγκεκριμένη απόφαση ΔΕΝ ισχύει πλέον καθώς έχει ακυρωθεί από την 2488/2017 απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ.
      Βρείτε άλλα παραμύθια μπας και δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

      Διαγραφή
  3. ΝΕΑ ΑΡΧΗ : Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του τόπου μας.
    Χα χα χα χα χα.
    Κάνοντας τι με το να μην πατάτε το πόδι σας στα δημοτικά συμβούλια?
    Ή με το να βγάζετε δελτία τύπου επανάστασης?
    Κάτι δραστικό και ουσιαστικό θα κάνετε ? Και πότε?Την δευτέρα παρουσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από όλα τα τραγικά που κάνει η κυβέρνηση για την Μεγαλόπολη εσάς σας πείραξε μόνο για τι δεν θα γίνει το πάρκο στο ψαθί?
    Και είναι γνωστό σε όλους σας ότι το ψαθί ε χει σαθροί έδαφος.
    Ποιον δουλεύεται ρε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο σαθρό είναι οι γνώσεις σου αγαπητέ. Μάθε ποιο είναι το σημείο που προοριζόταν για την κατασκευή του ΒΙΟΠΑ και άσε τις αρλούμπες της τοπικής ράδιο αρβύλα. Αυτές τις μπαρούφες τις είχε ξεκινήσει ο Πίπης τότε που ήταν αντίθετος (μετά με Δήμαρχο τον Παπαδόπουλο έκανε άλλη μία εντυπωσιακότατη κωλοτούμπα) με το ΒΙΟΠΑ που ξεκινούσε ο Μπούρας ως Δήμαρχος. Τότε για να επιχειρηματολογήσει για την αντίθεσή του επιστράτευε μεταξύ άλλων και ψευδείς ισχυρισμούς περί ασταθών εδαφών γιατί δήθεν η περιοχή ήταν προϊόν αποθέσεων. Ισχυρισμοί οι οποίοι είχαν καταρριφθεί με πάταγο. Το "αστείο" της υπόθεσης ήταν ότι πρόβαλε ως επιχείρημα την αστάθεια του εδάφους, ο άνθρωπος που ως Δήμαρχος είχε προβεί στην κατασκευή του αντλιοστασίου της τηλεθέρμανσης πάνω στις εξωτερικές αποθέσεις του ορυχείου της Μαραθούσας (με την ανάλογη εκτόξευση του κόστους) και μάλιστα παράνομα. Σε ραδιοφωνικό προεκλογικό debate με τον Μπούρα είχε δηλώσει μάλιστα με περίσσιο θράσος για το ζήτημα "παράνομα ξε-παράνομα έργα γίνονταν πάντως". Να τους χαιρόμαστε.

      Διαγραφή
  5. Είναι φοβερό να έχεις την διοίκηση ενός δήμου και να μην απαντάς σε τόσο σοβαρά ερωτήματα αλλά να εμφανίζονται σχολιαστές και να αφήνουν υπονοούμενα ότι το έδαφος είναι σαθρό , ότι εκεί έχουν γίνει οι τάδε μελέτες και πολλά άλλα.
    Το ερώτημα είναι σαφέστατο, αν ο χώρος στο Ψαθί δεν κάνει, πρέπει να το ξέρουμε, ποιος το λέει , γιατί δεν κάνει και τέλος αφού δεν κάνει γιατί δίνουμε ένα σκασμό χρήματα για μελέτες; Και δεν τα έδωσε μόνο ο Μπούρας, δεν τα έδωσαν μόνο οι προηγούμενοι, τα έδωσαν και οι τωρινοί, διακομματική χρηματοδότηση δηλαδή!!
    Απαντήσεις όμως δεν δίνει κανείς, ας βγει λοιπόν η δημοτική αρχή και να πει στους πολίτες τι ισχύει! Γιατί κρύβονται; Και γιατί να την λέμε σε όσους βγάζουν πράγματα στον αέρα αλλά όχι σε αυτούς που τα κρύβουν;
    Ξέχασα, είμαστε και οπαδοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωπατε ρε φωστήρες του Δημάρχου κόψτε κάτι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι ανακοινώσεις?
    Αντί να τα πειτε στο Δημοτικό Συμβούλιο (εκεί μουγκα βεβαιως βεβαίως) βγαίνεται μετα από μέρες και βγαζετε ανακοινωσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί πότε τέθηκε το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ και δεν μίλησε κανείς εκεί ρε έξυπνε; Αφού από ανακοίνωση του Περιφερειάρχη μάθαμε όλοι ότι μαγειρεύονται άλλες συνταγές για το θέμα.

      Διαγραφή