Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Μεγαλόπολη: " Έξυπνη" γεωργία και εκπαιδευτικά προγράμματα για αγρότες - κτηνοτρόφους στο τραπέζι των συζητήσεων

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους 
από το Ιδρυμα 
"Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" και
 ταυτόχρονη τηλεδιάσκεψη με στέλεχος
 από την Αμερικανική 
Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης 
είχε  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου 
Παναγιώτης Νίκας.

Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε αφ’ ενός την ανάπτυξη της “έξυπνης” γεωργίας και τις δυνατότητες για την ενίσχυση από το εν λόγω ίδρυμα μιας τέτοιας δραστηριότητας στην περιοχή της Μεγαλόπολης και αφ’ ετέρου εξετάστηκε η δυνατότητα ανάληψης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παράλληλα, συζητήθηκε η συνεργασία των έξι Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Πελοποννήσου με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ιδιαίτερα σε θέματα του αγροδιατροφικού τομέα.


1 σχόλιο:

  1. Εκεί που δήθεν τρέχουμε και εξετάζουμε διάφορα για την Μεγαλόπολη, τσουπ ξεφουρνίζεται και η πρόθεση για επέκταση των όποιων δράσεων και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας. Ρε Νίκα, δεν κηρύσσεις ολόκληρη την Περιφέρεια ως πληττόμενη από την απολιγνιτοποίηση να τελειώνουμε με την κοροϊδία; Αφού από εδώ το πάτε από εκεί το φέρνετε προσπαθείτε τους προγραμματισμούς της "δίκαιης" μετάβασης να τους ξεχειλώσετε όσο περισσότερο μπορείτε πέρα από τα όρια της Μεγαλόπολης, κι αυτό πλέον είναι εμφανέστατο.
    Από εκεί και πέρα αγροτικές και κτηνοτροφικές αναπτύξεις στην Μεγαλόπολη που οι εκτάσεις του διευρυμένου Δήμου Μεγαλόπολης είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΔΑΣΙΚΕΣ! Για τους άσχετους το λεκανοπέδιο δεν είναι το ίδιο πράγμα με την πεδιάδα (κάμπο), μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους ως προς το σχήμα αλλά δεν έχουν τίποτε άλλο κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή