Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Σ. Τσιριγώτης): Η εποχή του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει περάσει οριστικά

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφύγαμε λόγω κορωνοϊού να αναφερθούμε σε θέματα που απασχολούν το Δήμο, αφού προτεραιότητα μας είναι η υγεία των πολιτών. Έτσι μετά τη θετική εξέλιξη της πορείας της πανδημίας, τη μερική άρση των αναγκαστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί, επανερχόμαστε και πάλι με υπεύθυνη ενημέρωση.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 29-4-2020 δημοσίευσε Δελτίο Τύπου με τον τίτλο ’’Βιώσιμες λύσεις για τη θέρμανση των λιγνιτικών περιοχών΄΄ ( που κάθε άλλο βιώσιμες είναι). Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης μας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αυτοδιοικήσεις, έχει αποφασιστεί το οριστικό κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης, ενώ για τις Τηλεθερμάνσεις της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης και του Αμυνταίου η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) αναλαμβάνει την παροχή φυσικού αερίου στα αντίστοιχα λεβητοστάσια και χρηματοδοτεί τα έργα προσαρμογής. Έτσι οι τηλεθερμάνσεις της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν να λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Η αποκάλυψη της συμφωνίας του Δήμαρχου για το κλείσιμο της τηλεθέρμανσης, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας, όπως επιβεβαιώνεται και από τα παραπάνω δεν είναι καινούργια. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μεγαλόπολης στις 20 Μαρτίου 2020 με τίτλο ΄΄Η Μεγαλόπολη συνδέεται με το φυσικό αέριο΄΄που θριαμβολογούσε για το κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης, μετά την τότε απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής. Σκόπιμα, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη εξαγγέλλουν το κλείσιμο της Τηλεθέρμανσης για να μην αποκαλυφθεί το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που φορτώνουν τους κατοίκους της Μεγαλόπολης.

Πάντως πρέπει να γνωρίζουν ότι η εποχή του « Αποφασίζομεν και διατάσσομεν » έχει περάσει οριστικά. Όσον αφορά δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρουν ότι εξαιρείται από το πρόγραμμα ανάπτυξης της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) η Πελοπόννησος που προέβλεπε ότι θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο, δεν μας εκπλήσσει πλέον.

Εμείς ως συνδυασμός ευθύνης, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα των Δημοτών μας χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Γι΄ αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να ζητήσουμε.
1ον Συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα της Βουλής μετά την άρση του αναγκαστικού μέτρου της μη μετακίνησης από νομό σε νομό.
2ον Άμεση συνάντηση με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καλούμε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμπορευτούν μαζί μας.

10 σχόλια:

  1. Καλά μίλησαν τωρα αυτοί που άφησαν την πόλη να φτάσει στο πάτο, που έχασαν ευκαιρίες , που 5 χρόνια με το Σάκη δεν έκαναν απολύτως τίποτα, ούτε μία σοβαρή μελέτη έργου δεν άφησαν,που δεν αξιοποίησαν την ΔΕΗ,που έχασαν χρήματα από το λιγνιτοσημο και το 1.000.000 για γηροκομείο από το κληροδότημα Παλαμήδη, που διχασαν τη πόλη και δεν χόρτασαν την εξουσία...κλπ.
    Ας αφήσουν λοιπόν τη νέα Δημοτική Αρχή να το παλέψει μήπως και σώσουμε τιποτα και να βοηθήσουν με σωστές προτάσεις και στην άκρη οι φανφάρες και αντιπαραθέσεις.
    Η πλειοψηφία των πολιτών τους έμαθε πια και τους αγνοεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο ιδρώτα έριξαν οι παλιοί δήμαρχοι, ρίχνουν και οι καινούργιοι… κατάκοποι όλοι μέρα νύχτα παλεύουν να σώσουν την ρημαγμένη πόλη… Τι ανέκδοτα ακούμε βρε!!! Για ρώτα παλιούς και νέους πόσους εργαζόμενους έχει το δημαρχείο πρώτα, και αν ξέρουν σφύρα μου! Να μάθουν πρώτα όλοι κατά που πέφτει η πόρτα της τεχνικής υπηρεσίας, της τηλεθέρμανσης κτλ και μετά να μας πούνε για αποφάσεις για έργα… Χωμένος μέσα στα γραφεία δεν διοικείς πόλη… την αυταρέσκειά σου διοικείς… πάντα τα ίδια, 40 χρόνια φούρναρης, έχουμε χορτάσει δημάρχους!

      Διαγραφή
  2. Γιωργο γραψε επωνυμα... Τι φοβασαι αλλωστε εισαι γνωστός...στο περιγερο.... Σαν καναρι που λέει και το τραγουδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ. ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΩΣ ΝΕΟΣ ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ [ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ] ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΦΘΗΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΤΕ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΝΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΕ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΤΟΥ 2,15 ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ .ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΠΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

      Διαγραφή
  4. πολλά λέγονται και για την τηλεθέρμανση κι έτσι και αλλιώς
    το θέμα είναι να μάθουμε τι σκ... συμβαίνει με την τηλεθέρμνση κάποια στιγμή
    και αυτό ελπίζω να το κάνει ο χριστογιαννόπουλος μιας και όοοολοι οι προηγούμενοι το έκαναν γαργάρα
    και αφού μάθουμε την αλήθεια τότε μπορω να βγάλω καισυμπεράσματα
    την αλήθεια δήμαρχεεε αντε μηπως βγαλουμε άκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πρώην πρόεδρος της ΤΘ φρόντισε να δημοπρατίσει πριν τις εκλογές την προμήθεια μονάδων εναλλακτών, χωρίς να υπολογίσει εαν μελλοντικά θα υπάρχει η μονάδα 3 και το μέλλον της ΔΕΗ.
    'Οσο για την λειτουργία της με φυσικό αέριο θα πρέπει να έχουμε οικονομοτεχνική μελέτη από τους επιστήμονες αν συμφέρει η όχι τους πολίτες .
    Κάποιος δεν πρέπει να μας πει λοιπόν , αν τα χρήματα για την ολοκλήρωσή της είναι καλύτερα να διατεθούν για την διανομή του αερίου στη πόλη ?
    Ο κ. Δήμαρχος κάποια στιγμή να ανοίξει τον φάκελλο ΤΘ και να δώσει στοιχεία , απαντήσεις στα ερωτήματα και στη παραφιλολογία γιαυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 2022 καπόυτ η 3η μονάδα, βασικά ήδη την έχουν εκτός εδώ και κάτι μήνες. Άντε μέχρι το 2022 να δουλέψει συνολικά 10 μήνες (κι αν).
    Καπούτ και η τηλεθέρμανση η οποία θα δούλευε με φυσικό αέριο μέχρι να κατασκευαζόταν αστικό δίκτυο φυσικού αερίου, αυτά μέχρι χθες φυσικά.
    Γιατί τους χάλασε το σανοαφήγημα η ΡΑΕ που έβγαλε στην φόρα την αλήθεια.
    Δεν υπάρχει φράγκο για ανάπτυξη αστικών δικτύων φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο κι από το υπουργείο σπεύδουν τώρα με ανακοινώσεις μπας και συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Καπούτ και τα περί φυσικού αερίου.
    Με απλά λογάκια η Μεγαλόπολη έως το 2022 θα έχει μείνει χωρίς λιγνιτικές μονάδες, χωρίς τηλεθέρμανση και χωρίς καμία εναλλακτική προοπτική.
    Μια χαρά σας έφτιαξαν και πάλι οι "σωτήρες" που ψηφίσατε, πρόβατα!!!
    Ακόμη κι αν βρεθεί ποτέ το κορόιδο ο ιδιώτης που θα σκάσει έναν σκασμό λεφτά για ανάπτυξη αστικού δικτύου φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2023 και το οριστικό λουκέτο στην λιγνιτική παραγωγή της Μεγαλόπολης.
    Κάντε Μπεεε τώρα, ειδικά τα αρχιπρόβατα των τοπικών της ΝΔούλας (και αναφέρομαι σε αυτά γιατί το κόμμα τους κυβερνά σήμερα).

    Οι δε "τοπικοί άρχοντες" αντί να το ρίξουν και πάλι στις αλληλοφαγομάρες για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης ας κοιτάξουν να ρίξουν καμία πρόταση της προκοπής στο τραπέζι. Ρε Πίπη και Δήμαρχο να σε βάλουν πάλι, θα πρέπει να έχεις έτοιμες τις ρεαλιστικές λύσεις για την βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης χωρίς την 3η μονάδα σε λειτουργία. Η μονάδα σβήνει, έχει ήδη σβήσει. Ποιά η πρότασή σου για την λειτουργία και την βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης; Αυτά καίνε τους Δημότες κι όχι οι κόντρες σου με τον Χριστογιαννόπουλο.
    Κι εσύ Δήμαρχε εκεί που πας και συζητάς με τον μπαρμπαΝίκα, τους Μουσουρούληδες και το κακό συναπάντημα, να διεκδικείς απτά πράγματα και καθορισμούς αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων κι όχι αερολογίες με ΘΑ και τρίχες κατσαρές. Τί θα πει κυρ Δήμαρχε "Η Μεγαλόπολη συνδέεται με το φυσικό αέριο"; Πότε, με τί κόστος και ποια οφέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "...Η ικανότητα, η εξειδίκευση του απασχολούμενου προσωπικού της, η καλή της φήμη καθώς και η ευελιξία της Διοίκησης της με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, την καθιστούν ασυναγώνιστη..." χαααααχααααα χαααααα
    χααααααα, χαααααααα χαααα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για όσους ιδέα δεν έχουν για το τι σημαίνει και πόσα οφέλη προκύπτουν από τη διασύνδεση μιας περιοχής με το δίκτυο φυσικού αερίου, ας μπουν στον κόπο για παράδειγμα να δουν πώς κάνει η Τρίπολη να αποκτήσει πρόσβαση στο ΦΑ! Αλλά μάλλον στη Μεγαλόπολη έχουμε την τύχη να διαθέτουμε αρκετούς "πεφωτισμενους" που ενώ κόπτονται για την ανάπτυξη της περιοχής, δεν ξέρουν καν πως γράφεται η λέξη αυτή... Είναι οι ίδιοι που με τις ηλιθιότητες περί "μεταβολης του μικροκλίματος" επιχειρηματολόγησαν κατά του φωτοβολταϊκού πάρκου κάποια χρόνια πριν. Είναι οι ίδιοι που δεν προετοίμασαν με προτάσεις τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, αλλά το μόνο που τους ένοιαζε ήταν πως θα φτιάξουν καμιά πλατεία, μάντρα, ή 5x5 στη μέση του πουθενά, φορτώνοντας το δήμο με αχρείαστα δάνεια... Όλοι λοιπόν αυτοί οι φωστήρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ας μπουν έστω και τώρα στον κόπο να συνειδητοποιήσουν ότι ο συνδυασμός φυσικού αερίου με την δημιουργία Βιοτεχνικού πάρκου, είναι τεράστιας σημασίας για την επιβίωση της πολης. Αν πάλι δεν μπορέσουν να το πράξουν, ο Αϊνστάιν έχει προνοήσει γι αυτούς, αναφερόμενος στα όρια βλακείας και σύμπαντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή