Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ν.Γόντικας: Υπήρξε ολιγωρία στο Κρανίδι Γι΄ αυτό υπάρχουν ευθύνες

 Ν.Γόντικας:  Υπήρξε ολιγωρία στο Κρανίδι
                       Γι΄ αυτό υπάρχουν ευθύνες

Υπήρχαν ενδείξεις εδώ και 15 μέρες με την ασθένεια της εργαζόμενης καθαρίστριας στο ξενοδοχείο στην Ερμιονίδα. 
Υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα τη Μ.Πέμπτη και γι΄ αυτό υπήρξε ολιγωρία. 
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης.

Είναι ανάγκη η Περιφερειακή Αρχή να αφήσει τις ωραιοποιήσεις της κατάστασης και την προκλητική στήριξη στην κυβέρνηση γιατί την καθιστούν συνένοχη.
Να υλοποιηθούν τώρα από Κυβέρνηση-Περιφέρεια και Δήμους τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού στους καταυλισμούς των Ρομά και στις δομές συγκέντρωσης των μεταναστών και προσφύγων που τρεις φορές πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και απορρίφθηκαν.

Επαναφέρουμε τις προτάσεις μας και καλούμε τα σωματεία , τους μαζικους λαϊκούς φορείς να γίνουν στόχοι πάλης:
· Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει τώρα με γενναία χρηματοδότηση την Περιφέρεια και κάθε Δήμο της Πελοποννήσου, από κρατικούς και ευρωενωσιακούς πόρους, για την κάλυψη όλων των αναγκών, τόσο για τους καταυλισμούς των Ρομά και μεταναστών όσο και γενικότερα για την προστασία του λαού από τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού.
· Να ενισχύσει με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης και κάλυψη όλων των αναγκών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όσο και τις δομές προσφύγων-μεταναστών.
· Κλιμάκια γιατρών πρέπει να επισκεφθούν τώρα όλους τους καταυλισμούς των Ρομά και των μεταναστών στην Πελοπόννησο για να κάνουν εξετάσεις, για να διαπιστωθεί άμεσα αν υπάρχουν άλλα κρούσματα, ώστε να απομονωθούν και να ακολουθηθούν οι ιατρικές οδηγίες, σε συνεργασία με τα υπάρχοντα κατά τόπους κέντρα κοινότητας δήμων και παραρτημάτων Ρομά, με τους διαμεσολαβητές, τα δημοτικά ιατρεία, τους τοπικούς συλλόγους Ρομά.
· Σε όσες περιοχές ο πληθυσμός των Ρομά δεν έχει φώς και νερό, να μετακινηθεί άμεσα σε ασφαλείς χώρους (ξενώνες ή άλλες δομές φιλοξενίας), ώστε να έχει τα βασικά αγαθά, φώς, νερό και αποχέτευση.
· Επίσης, να βελτιωθούν άμεσα οι υποτυπώδεις υποδομές (να γίνουν διάνοιξη δρόμων, αποχέτευση, χαλικόστρωση, μυοκτονίες και απολυμάνσεις).
· Να παρασχεθούν σε όλους τους κατοίκους των οικισμών των Ρομά και των δομών μεταναστών-προσφύγων μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, χλωρίνες και σαπούνια.
· Να χορηγηθεί έκτακτο οικονομικό βοήθημα στους δικαιούχους του ΚΕΑ καθώς και η διανομή τροφίμων από τα ΤΕΒΑ και άλλες δομές κοινωνικής μέριμνας.

7 σχόλια:

  1. Συνεχίστε έτσι το χαβά σας ... να πληρώνουμε τους Ρομά , τους μετανάστες τους τεμπέληδες και τους Μάο -Μάο για να κάθονται και να χορεύουν!
    Εδώ τους δώσανε σπίτια στην Μεσσηνία και αλλού, τα διέλυσαν και τα έκλεψαν. Δεν τα ξέρετε ? Αυτοί βρε αριστεροί φίλοι μας ξέρετε να δουλεύουν σε γεωργικά σε οικοδομές ή σαν εργάτες ? Μόνο να κλέβουν ,να πουλάνε ναρκωτικά και να παρανομούν. Δεν πληρώνουν φόρους , ασφάλεια , ΔΕΗ κλπ , δεν τηρούν τους νόμους και εμείς τους δίνουμε επιδόματα , προνόμια και ασυλία..
    Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά υπάρχουν και κάποια όρια στη ψηφοθηρία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά"
      Η κλασική φράση των απανταχού ρατσιστών. Η δήλωση "δεν είμαι ρατσιστής", πάντοτε με την συνοδεία του αντιθετικού συνδέσμου "αλλά". Δεν είσαι ρατσιστής γι' αυτό τους τσουβάλιασες όλους επιστρατεύοντας την αγαπημένη τακτική των απανταχού ρατσιστών που δεν είναι άλλη από την καθολική γενίκευση.
      Εκ των αποτελεσμάτων ο αρχιτεμπέλης της Ευρώπης, ο Μαο-Μαο, που κάθεται και χορεύει έχοντας την απαίτηση να τον πληρώνουν οι άλλοι, αποδείχθηκε περίτρανα από το 2009 ότι είναι ο νεοελληναράς! Κατέχοντας μάλιστα τα πρωτεία σε τομείς όπως είναι οι δείκτες διαφθοράς, η φοροδιαφυγή και εσχάτως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ποσοστό 43,4% με τον δεύτερο στην λίστα να σημειώνει την επίδοση του 20,7%). Και μόνο τις διατάξεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας να πιάσουμε αρκεί για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για το πόσο οι "άριοι νεοελληναράδες" τηρούν τους νόμους. Που πας να διασχίσεις την διάβαση πεζών σε μία Μεγαλόπολη και σου κορνάρει επιθετικά ο νεοελληναράς με το εισαγόμενο αυτοκίνητο για να μην του κόψεις την φόρα. Όσο για την ΔΕΗ, στα πόσα δις έχουν φτάσει τα φέσια από τους απλήρωτους λογαριασμούς των νεοελληναράδων είπαμε; Για να μην μιλήσω για το πέρασμα που έκανα από την ΔΕΗ Μεγαλόπολης ως συμβασιούχος και τα όσα είδα εκεί μέσα. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι δεν προλαβαίναμε να δίνουμε παραγγελίες για αγορά εργαλείων για τα συνεργεία. Ως δια μαγείας εξαφανίζονταν κάθε τόσο ολόκληρες συλλογές αλλά είμαι σίγουρος ότι ταυτόχρονα εμπλουτίζονταν οι ατομικές συλλογές στα σπίτια κάποιων εκ του συνόλου του κομματικά ρουσφετοδιορισμένου μόνιμου προσωπικού. Δεν κάνει να τα λέμε αυτά βέβαια γιατί αποδεικνύεται ποιος πραγματικά είναι ο "γύφτουλας"! Άλλος έχει το όνομα κι άλλος την χάρη.
      Με το να προσπαθείτε ορισμένοι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς να "κοντύνετε" ανθρώπους με διαφορετική καταγωγή και χρώμα δέρματος από τα δικά σας, δεν πρόκειται ποτέ να σας κάνει ψηλότερους.
      Μεταξύ του ΚΚΕ κι εμού υπάρχει ένα χάσμα, ωστόσο το κείμενο κινείται σε γενικές γραμμές στην σωστή κατεύθυνση και λέει τα αυτονόητα. Βέβαια για να το διαπιστώσεις κανείς αυτό, προϋποθέτει να μπει στον κόπο να το διαβάσει πρώτα και να το κατανοήσει. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να κατανοήσει κάποιος ότι εάν αφήσεις πληθυσμιακή μερίδα σε καθεστώς γκετοποίησης χωρίς την παροχή των στοιχειωδών μέσων, δημιουργείς μια βραδυφλεγή υγειονομική βόμβα που εγκυμονεί κινδύνους για ολόκληρο τον γενικό πληθυσμό.

      Διαγραφή
    2. “Μεταξύ του ΚΚΕ κι εμού υπάρχει ένα χάσμα, ωστόσο…”. Η κλασική φράση των απανταχού εθνοπροδοτών που ντρέπονται για τις απόψεις τους. Τι λες ρε ανθέλληνα; Και αναφέρομαι αποκλειστικά στο λαθρομεταναστευτικό. Όποιος δε συμφωνεί με τη μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμικό κ@λοχανείο είναι ρατσιστής; Έχεις αντιληφθεί ότι ολόκληρες περιοχές της Αθήνας και της Ελλάδας έχουν μετατραπεί σε γκέτο και είναι πλέον υπό κατοχή; Έχεις αποπειραθεί να κυκλοφορήσεις στο κέντρο της Αθήνας μετά τις 7 το απόγευμα; Η ίδια κατάσταση μεταφέρεται σιγά σιγά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Δε ντρέπεσαι να συγκρίνεις τους ντόπιους Έλληνες με τους απανταχού της γης μπουκαδόρους; Πιστεύεις ότι η Ελλάδα πρέπει να «φιλοξενήσει» όλη την Αφρική και την Ασία; Και γιατί δεν τους παίρνεις εσύ στο σπίτι σου και ο Γόντικας στο σπίτι του λαού για να βρούμε και εμείς την ησυχία μας;

      Διαγραφή
    3. Πάρε τα χάπια σου πρώτα ψυχασθενή κατσαπλιαδονεοέλληνα και μετά τα λέμε ξανά.
      Ούτε στο άρθρο, ούτε στο δικό μου σχόλιο αναφέρεται το παραμικρό περί αθρόας υποδοχής μεταναστών και λοιπά κουραφέξαλα που αναφέρεις στο παραληρηματικό σχόλιό σου.
      Το ποιοι είναι διαχρονικά οι εθνοπροδότες είναι καταγεγραμμένο στην ιστορία τόσο μέσα από τις εθνικές τραγωδίες στις οποίες οδήγησαν την χώρα, όσο και από τις συνεργασίες τους με εχθρούς και κατακτητές του έθνους. Τί να πρωτοθυμηθούμε; Την μικρασιατική καταστροφή στην οποία μας οδήγησαν οι "εθνομπατριώτες"; Την μετέπειτα συνεργασία τους με τους Ναζί; Την Χούντα τους χάνοντας την μισή Κύπρο; Την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ με απειλές; Το άνοιγμα των συνόρων και τα λεφούσια Αλβανών υπηκόων (οι οποίοι όχι μόνο δεν είχαν πόλεμο στην χώρας τους αλλά αντιθέτως μόλις είχαν απαλλαχθεί από το καθεστώς Χότζα); Την ένταξη στην ευρωζώνη με μαγειρεμένα πλαστά στοιχεία; Τις Κουμπαριές με τον Ερντογάν και τον αγώνα δρόμου να εντάξουμε την Τουρκία στην Ε.Ε.; Το 15% του ΑΕΠ έλλειμμα και τα greek statistics με συνέπεια την ατιμωτική μετάβαση της χώρας στην διεθνή εποπτεία και τα μνημόνια;
      Κοίτα τα μούτρα σου πρώτα στον καθρέπτη ρε γελοίο υποκείμενο και βγες μια βόλτα εκτός συνόρων να δεις τι άποψη έχουν για εσένα οι πολίτες των υπόλοιπων δυτικών χωρών, ανόητε, που περνιέσαι και για σπουδαίος.
      Και για ποιούς μετανάστες μιλάς απαξιωτικά ρε νεοελληναρά; Γι' αυτούς που στοιβάζεις σαν σαρδέλες στην τρώγλη που διατηρείς ώστε να κονομάς από το ενοίκιο; Γι' αυτούς που εκμεταλλεύεσαι με μαύρη εργασία για να καλλιεργούν τα χωράφια σου, να φυλάνε τα κοπάδια σου ή να κάνουν την βρώμικη δουλειά στις διάφορες εργολαβίες σου για να παριστάνεις εσύ τον άρχοντα; Σε έχει πάρει χαμπάρι ολόκληρος ο πλανήτης τώρα πια λαμόγιο νεοελληναρά. Το μόνο που σου έχει απομείνει είναι να γαυγίζεις νομίζοντας ότι θα τρομάξει κανείς και τα παχιά λόγια, γιατί από έργα κλάφτα.

      Διαγραφή
  2. Η Ελλάδα έγινε ένα "πάρκινγκ" ανθρώπινων ψυχών, που σε καμία περίπτωση δε θα ήθελαν να έρθουν εδώ. Δεξιές, κεντρώες και "αριστερές" κυβερνήσεις αποδέχτηκαν αυτόν το ρόλο της χώρας, έπειτα από "νουθεσίες" των μεγάλων εταίρων μας.
    Ο ελληνικός λαός δεν είναι ένας αφιλόξενος λαός, ωστόσο, είναι ένας λαός ρημαγμένος από τη φτώχεια, στη μεγάλη του πλειοψηφία.
    Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δεχόμαστε αυτή την ώρα άλλους φτωχούς συνανθρώπους μας, είτε είναι καλοί είτε κακοί.
    Όποιοι νομίζουν ότι έχουμε αυτή την πολυτέλεια, είναι απλά δέσμιοι της ιδεοληπτικής, κατ' επίφαση αλτρουστικής, συμπεριφοράς τους και αδυνατούν να δούν την πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και η κατακλείδα σου είναι εντελώς άκυρη, το ίδιο εκτός πραγματικότητας είναι κι όσοι έχουν την εντύπωση ότι είναι αποκλειστικά στο χέρι της Ελλάδας τόσο να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές από μέση ανατολή, Ασία κι Αφρική προς την Ευρώπη, όσο και την εισροή μεταναστών στην χώρα.
      Έχεις δεν έχεις την πολυτέλεια να δέχεσαι μετανάστες, θα εξακολουθείς να το κάνεις όσο οι μεγάλοι παίκτες εξακολουθούν να υλοποιούν σχεδιασμούς ανακατανομής συνόρων, παιχνίδια επιρροής και μετακίνησης πληθυσμών. Ας είχες μυαλό να καταστήσεις την χώρα σου μεγάλο παίκτη κι όχι καρπαζοεισπράχτορα με απλωμένο χεράκι.
      Δεν μου φταίει κανένας μετανάστης για το συντεχνιακό κωλοχανείο υπέρτατης λαμογιάς. Το οποίο άλλωστε είναι κι αυτό που εξωθεί τους ίδιους τους Έλληνες στην μετανάστευση.

      Υ.Γ. Δεν έχετε ιδέα τι θα πει ρημαγμένος από την φτώχεια. Οι ρημαγμένοι από την φτώχεια σίγουρα δεν έχουν την πολυτέλεια να κόβουν βόλτες με αυτοκίνητο σε μια κωμόπολη που από το ένα άκρο της ως το άλλο μεσολαβεί απόσταση μικρότερη των 4 χιλιομέτρων.

      Διαγραφή
    2. Δε σου απαντώ σε όσα αναφέρεις στο κύριο σχόλιό σου, γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνεις, τουλάχιστον ό,τι διαβάζεις, παρά εννοείς μόνον όσα γράφεις...
      Σου απαντώ στο τελευταίο: δε γνωρίζεις προφανώς τι σημαίνει φτώχεια και βεβαίως, δε γνωρίζεις ότι το χωριό σου (Μεγαλόπολη) δεν είναι η "ταυτότητα" αυτής της χώρας...Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα. Η λέξη φτώχεια μπορεί να σου προκαλεί αμηχανία, αλλά αυτή είναι η αλήθεια...

      Διαγραφή