Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Μέχρι 5.780 μετανάστες μπορεί "να σηκώσει" η Πελοπόννησος

Μια απλή αριθμητική πράξη μας δίνει τον αριθμό μεταναστών που μπορεί να «σηκώνει» η Πελοπόννησος, βάση αυτών που δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια»

Με δεδομένο ότι ο καταγεγραμμένος πληθυσμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 577.903 κάτοικοι, οι μετανάστες που μπορεί να «σηκώσει» η Περιφέρεια σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου είναι μέχρι 5.780 άνθρωποι.

Το θέμα βέβαια είναι και πώς θα γίνει η κατανομή ανά νομό και ανά πόλη και αν θα τηρηθεί η αναλογία αυτή.
Παράλληλα, όπως είπε ο κος Πέτσας, προωθείται η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, των οποίων ο αριθμός θα είναι αρκετά εκτεταμένος, για όσους εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. «Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους», ανέφερε. Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος», προσθέτοντας ότι «οι Έλληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας».

Εν τω μεταξύ, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν ευρέως το φως της δημοσιότητας και λένε ότι η πρώτη «φουρνιά» μεταναστών μετά την Κόρινθο θα έρθει στο Άργος, έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.
Ο δήμαρχος αργά το βράδυ της Δευτέρας δήλωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook :
Μη προσπαθήσει κανένας να παίξει με το Δήμο μας...
Γιατί Εγώ δεν θα παίξω !

3 σχόλια:

  1. Κανέναν δεν θέλουμε, μια χαρά είμαστε και έτσι. Έχουμε αρκετούς ξένους εδώ, δεν θέλουμε άλλους.Σε λίγο δεν θα βρίσκουμε δουλεια,έτσι όπως πάμε με αυτά που έρχονται (κλείσιμο μονάδων) κανένας μας, θας μας φορτώσουν και αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας φροντισουν να τους υποδεχθουν και φιλοξενησουν οι Συριζαιοι που τους προσκαλουν τους θελουν πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κυβερνούν πλέον οι συριζαίοι αλλά αυτοί που ψήφισες. Οι συριζαίοι όσο κυβερνούσαν δεν επιχείρησαν ποτέ να γεμίσουν την ενδοχώρα με στρατιές εξαθλιωμένων μοιράζοντας τους παντού όπως κάνουν οι σημερινοί κυβερνώντες. Ούτε είπαν ποτέ στους πολίτες "να πάρουν όλοι από λίγους" όπως είπε προ ημερών ο Γαύδωνις.
      Τώρα που θα καταλάβετε γιατί ο Κούλης ήθελε όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας γαλάζιους, είναι πολύ αργά. Ο μπαρμαΝίκας μπορεί να μην έχει να σας πει τίποτα για το κλείσιμο των μονάδων αλλά θα έχει πολλά να σας πει για τις στρατιές που θα σας στείλει. Ανοίξτε τα σπίτια σας για τους μετανάστες & στείλτε τα παιδιά σας μετανάστες στις Γερμανικες βιομηχανίες, είναι η γραμμή του κόμματος βλαχοτάγαρα, ας προσέχατε.

      Διαγραφή