Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ



Ενημέρωση από την Δημοτική Κοιν. Επιχ/ση Δήμου Μεγ/λης 


Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών , σχετικά με την μη πραγματοποίηση της παιδικής εκδήλωσης στην Καρύταινα στις 11/8/18 , με παρουσίαση παραμυθιών του Χότζα στην Τουρκική γλώσσα από Τουρκάλα καλλιτέχνιδα , 
ενημερώνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής :

Η ανωτέρω εκδήλωση δεν ακυρώθηκε από το ΔΣ της Δημ. Επιχ/σης στις 17/7/18 , απλά δεν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μαζί με τις άλλες , καθόσον υπήρχαν απορίες και ερωτήματα για το στόχο και το περιεχόμενό της , όμως δεσμεύτηκε η πίστωση και η πρόθεση του Δ.Σ. ήταν να ξανασυζητηθεί η εκδήλωση , αφού τροποποιείτο το θέμα ή είχαμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν . 
Η υπεύθυνη της εκδήλωσης κα Κουσκουρέλου ενημερώθηκε άμεσα , όμως δεν επανήλθε και δεν επικοινώνησε , για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες .

Διατυπώθηκαν στην συνεδρίαση επιφυλάξεις, κατά πόσο μια τέτοια εκδήλωση θα συμβάλλει στην κουλτούρα και στην πολιτισμική ανάταση της περιοχής της Καρύταινας , με τα παραμύθια του Χότζα και μάλιστα στα Τούρκικα , με στοιχεία που δεν συνάδουν με την ιστορική βαρύτητα της πατρίδας του Κολοκοτρώνη. Επιπροσθέτως προτάθηκε να υποστηριχθεί και ένα άλλο θέμα από τον Ελληνικό πολιτισμό όπως: π.χ τους σοφούς και παγκοσμίους αναγνωρισμένους μύθους του Αισώπου .

Οι χαρακτηρισμοί και το λεξιλόγιο ( απαρχαιωμένοι, ρατσιστές , πουλούν προστασία του τόπου, πατερναλιστές λογοκρισίας , κλπ ) για τα μέλη της Επιτροπής , είναι επιεικώς απαράδεκτοι , καθόσον θεωρείται αυτονόητο ότι άπαντες , Σύλλογοι και Φορείς , προσπαθούμε για την πρόοδο και το καλό του τόπου μας , το οποίο μπορεί να ευωδοθεί μόνο με αγαστή συνεργασία , που βασίζεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και σεβασμό απόψεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Μπάζιος Ιωάννης

12 σχόλια:

  1. Διαμαρτυρόμεθα εντονα και καταγγέλουμε τους οπισθοδρομικους για την ακυρωση της εκδηλωσης.
    *Ομαδα φίλων Χότζα Καρύταινας*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα τις ανακοινώσεις των φίλων Καρυτινών και την απάντηση της Δημ. Επιχσης. Νομίζω ότι έγινε κακος χειρισμος του θέματος τόσο απο τους διοργανωτές της εκδήλωσης,οσο και το Δήμο Μεγλης, διότι θα έπρεπε να συνεργαστουν με την Επιτροπή και να βρεθειμια κοινη αποδεκτή λύση . Πρέπει να ειναι σεβαστή κάθε άλλη άποψη να αποφασίζει η πλειοψηφία και να μην θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι την δική τους " προοδευτικη" ή " συντηρητική" θεση.
    Η αντίδραση των διοργανωτών και του Συλλογου Καρύταινας είναι υπερβολικά επιθετική, προοβάλει με αήθεις χαρακτηρισμούς τα μέλη του ΔΣ και αντιθέτως εκθετει τους ιδίους.
    Σεβόμαστε τις προσπάθειες που κάνουν να προβαλουν και αναπτύξουν την περιοχή τους υπαρχοτν ομως και καποιοι κανόνες και όρια.
    Όσο για τα Τούρκικα παραμύθια και την καλλιτέχνιδα , σεβόμαστε τον πολιτισμο και την τέχνη της, αλλα δεν ειμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε οτι μας σερβιρουν απο την κουλτούρα τους σε Εθνικα μάλιστα πονηρούς και ευαίσθητους καιρούς.
    Προτείνω να χαμηλώσουν οι τόνοι,να σταματήσει η αντιπαράθεση και να συνεργαστούμε όλοι για την προκοπή του τόπου μας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να συνεργαστούν; Μια χαρά συνεργάζονται όλοι, μην ανησυχείς. Όταν ο Δήμος ενισχύει τις ανούσιες εκδηλώσεις τους, όλα είναι καλά. "αν κάπου χαλάσει η σούπα", τότε αρχίζουν τις διαμαρτυρίες. Η Καρίταινα όπου να 'ναι ξοφλάει, πάρτε το είδηση. Είναι από τα πανάκριβα μέρη, πληρώνεις έναν ελληνικό καφέ σαν να έδινες καφέ σε Μνημόσυνο για δέκα άτομα. Τόπος επίσης απεριποίητος, βρόμικος και με αναξιοποίητα τα ιστορικά του στοιχεία. Ντροπή σε όλους αυτούς που κόπτονται για την Καρίταινα αλλά την έχουν καταντήσει σε τέτοια χάλια.

      Διαγραφή
  3. Είναι σε όλο το κόσμο γνωστό ότι η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες με αντιδημοκρατικό καθεστώς , που δεν υπάρχει ελευθερία στα ΜΜΕ , που καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ,που διώκονται οι μειονότητες, που φυλακίζονται οι αντιφρονούντες , που ονειρεύεται σουλτάνους , που έχει υπόδουλη την μισή Κύπρο , που έχει επεκτατικές βλέψεις στην χώρα μας , που είναι ανεπιθύμητη στην Ευρώπη , με ακραία ισλαμικά στοιχεία , σε αντίθεση με την Ελλάδα που παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς είναι το λίκνο της Δημοκρατίας και του πολιτισμού και δεν υιοθέτησε τα ΄΄χαμάμ ΄΄ σας , της Καρύταινας. Και ερχόμαστε τώρα εμείς να προβάλλουμε την κουλτούρα τους στα Τούρκικα που , στο Μωριά ! Ας καταγγείλουν όλα τα παραπάνω αυτοί οι σεβαστοί καλοί διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι προβάλλονται από την Τουρκική τηλεόραση και στηρίζονται από την Πρεσβεία τους και το ξανασυζητάμε... Ας προσέχουμε λιγάκι , υπάρχουν ευτυχώς πολίτες με εθνική σκέψη που δεν αποδέχονται το ΄΄Καληνύχτα ΜεγαλόποΛη΄΄, που σέβονται την ιστορία
    και τις παραδόσεις μας ,ατενίζουν το μέλλον με όραμα και εν τέλει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας ακόμη υπάρχουν....!

    Tourkish TV : https://www.youtube.com/watch?v=eg2b5EGRLUs

    Πρεσβεία : http://www.iefimerida.gr/news/255819/arhizei-3o-festival-afigisis-thema-ta-paramythia-gia-dynates-gynaikes-eikones-programma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ταυτότητα κάθε μικρού και μεγάλου τόπου, εν προκειμένω της Καρύταινας, έχει διαμορφωθεί στο χρόνο και τους ανθρώπους που έκαναν την πορεία τους μέσα σε αυτόν.
    Η προσπάθεια ανάδειξης αυτής της ταυτότητας, εκτιμώ ότι ξεκινά από τα κύρια στοιχεία της και συνεχίζει στα δευτερεύοντα. Κύριο στοιχείο της Καρύταινας, όπως και κάθε τόπου στον ελλαδικό, ίσως και τον ελληνικό χώρο, δηλαδή πέρα από τα σύνορα αυτής της χώρας, είναι η ελληνικότητά τους και έπειτα η όποια άλλη ιδιότητά τους. Ως εκ τούτου, ως πρώτο βήμα ανάδειξης της ταυτότητας και της Καρύταινας είναι ε ξ ά ν τ λ η σ η των ελληνικών στοιχείων της, για τα οποία (πρέπει να) είμαστε υπερήφανοι και έπεται η ανάδειξη των λοιπών στοιχείων της, που προέρχονται από άλλους λαούς, για τα οποία βεβαίως, δε μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι...
    Και δε μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, γιατί αυτά τα στοιχεία προέρχονται από λαούς που φέρθηκαν χωρίς έλεος στους υπόδουλους Έλληνες (Τούρκοι, Φράγκοι).
    Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, προς όσους κάνουν ειλικρινή προσπάθεια για την ανάδειξη της ταυτότητας της Καρύταινας: έχουν εξαντληθεί τα στοιχεία της ελληνικότητάς της, τουλάχιστον από τη Βυζαντινή περίοδο έως σήμερα; Έχουν αναδειχθεί σε βαθμό που τους επιτρέπει να προχωρούν στο επόμενο βήμα, δηλαδή στην ανάδειξη των λοιπών στοιχείων της; ή η Καρύταινα δεν έχει να επιδείξει τέτοια (ελληνικά) στοιχεία, παρά μόνον στοιχεία της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας;
    Λ.χ. έχει αναδειχθεί το πλουσιότατο επιστημονικό έργο του Νικόλαου Δημητρακόπουλου; ή δεν έχει την αξία ενός ... χαμάμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές είναι κύριοι, πράγματι ΄΄σύγχρονες - προοδευτικές ΄΄ θέσεις ...! :

    - Κατά την Τουρκοκρατία , οι Έλληνες ζούσαν αρμονικά με τους Τούρκους ,είχαν ελευθερίες και περνούσαν καλά... !
    - Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ήταν προδότης και η Εκκλησία στον αγώνα δεν προσέφερε κάτι σημαντικό..!
    - Το 21 ο αγώνας ήταν λαικός ταξικός κατά των κοτζαμπάσηδων..!
    - Στη Σμύρνη έπεφταν οι άνθρωποι στο λιμάνι .γιατί υπήρχε συνωστισμός..!
    - Οι Έλληνες εκδιώχθηκαν από την Μικρά Ασία , γιατί κατείχαν το πλούτο τους..!
    - Η Τουρκική μειονότητα στη Θράκη καταπιέζεται...!
    - Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με την γείτονα...!
    - .............κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΓΛΩΣΗΣ, ΤΟΣΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΥΤΗ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ; ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΣΤΕΝΑΞΕΤΕ ΟΛΟΙ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΡΟΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΣΣΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΦΡΙΞΑΜΕ. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΙΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΠΕΝΙΝΓΚ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ. ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΠΟΥ ΒΡΟΜΟΚΟΠΑΝΕ, ΚΟΨΤΕ ΚΑΝΑ ΚΛΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΟΥΛΕΣ, ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ. ΦΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΑΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγιάσει το στόμα σου!

      Διαγραφή
    2. Μπράβο σου, φίλε μου, γράψτα μπας και βάλουν λίγο μυαλό. Ήρθαμε από την Αθήνα με φίλους και περαστικοί από την Καρύταινα, είπαμε να την δούμε και να πιούμε κάτι. Πανάκριβα όλα και πολύ βρώμικο μέρος. Δεν ξέρω ποιοι είναι αρμόδιοι για την καθαριότητα, πάντως ντροπή τους! Κι αν έχουν και Συλλόγους ντόπιους, φταίνε κι αυτοί που βλέπουν όλη αυτή την εγκατάλειψη και δεν κάνουν κάτι, να διαμαρτυρηθούν να επέμβει ο Δήμος να καθαρίσει και να καλλωπίσει. Ας αφήσουν τα μαλώματα και ας αρχίσουν τα μπαλώματα, η πόλη έχει άθλια εικόνα.

      Διαγραφή
  7. Οι διοργανωτές πρέπει να λένε και ψέματα οτι ένημερώθηκαν για την μη έγκριση της εκδήλωσης την τελευταία στιγμη, διότι στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν οτι τους τηλεφώνησαν μέλη της επιτροπής την ιδια ημέρα. Μήπως λοιπόν κάποιοι ψηλά από το Δήμο τους είπαν: " δεν τρέχει τιποτα θα το κανονίσουμε εμειε να γίνει",και δεν έκαναν μετά τις τυπικές ενέργειες ? Πάντως το όλο θέμα το χειρίστηκαν λάθος και πολύ... για το τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τι ασχολούμαστε που ο κόσμος στενάζει από την κρίση. Με θεατράκια και παραμύθια στην Καρύταινα. Λίγη ντροπή, κυρίες και κύριοι, αφήστε τα αυτά και κοιτάτε να σώσετε την πόλη σας που χάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑΣ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΕΣ !
    Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΑΧΩΒΑ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή