Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Με διάταξη εγκρίθηκε η πληρωμή των περσινών «μη σύννομων» δρομολογίων μεταφοράς μαθητών

Ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος των διαγωνισμών και των διαπραγματεύσεων για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία και ο επίτροπος έδωσε πλέον το «πράσινο φως» για την υπογραφή με τους μεταφορείς των σχετικών συμβάσεων για το σχολικό έτος 2015-2016.
Στο μεταξύ, με διάταξη που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως τακτοποιείται το θέμα πληρωμής των ιδιοκτητών ταξί που είχαν εκτελέσει πέρυσι δρομολόγια μεταφοράς μαθητών ΕΠΑΛ και Μουσικών Σχολείων, τα οποία και είχαν χαρακτηρισθεί μη σύννομα.



27 προσφορές
Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της τελευταίας ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης για τη μεταφορά μαθητών. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών για 87 δρομολόγια, με τα οποία θα μετακινούνται πάνω από 200 μαθητές και μαθήτριες. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα δρομολόγια αυτά ανέρχεται σε 938.490,36 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Χθες κατατέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα και οι φυσικοί φάκελοι των ενδιαφερομένων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν καταθέσει προσφορές 27 ταξιτζήδες, οι οποίοι διεκδικούν περίπου 80-100 δρομολόγια. Για όσα τελικά δε διατεθούν ούτε τώρα, το πιθανότερο είναι πως δε θα υπάρξει άλλη διαπραγμάτευση και θα κληθούν να τα αναλάβουν οι γονείς και οι κηδεμόνες.

Πληρώνονται οι περσινοί
Με διάταξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Ά τεύχος, αριθμός 33) στις 27 Φεβρουαρίου, λύθηκε και το πρόβλημα που υπήρχε με την πληρωμή ιδιοκτητών ταξί που είχαν εκτελέσει πέρυσι δρομολόγια στη Μεσσηνία και είχαν χαρακτηρισθεί μη σύννομα.
Ειδικότερα, η διάταξη αναφέρει: «Δαπάνες μεταφοράς μαθητών ΕΠΑΛ και Μουσικών Σχολείων, οι οποίοι κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων από τη σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν και πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2014-2015, καταβάλλονται νομίμως και κατά παρέκκλιση κάθε ειδικής και γενικής διάταξης, εφόσον εκδοθεί διαπιστωτική πράξη του περιφερειάρχη και εφόσον η οικεία Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει τη δαπάνη με απόφασή της. Σε περίπτωση που το κόστος μεταφοράς υπερέβη το δικαίωμα προαίρεσης, η διαφορά μεταξύ της συμβατικής προβλεφθείσας δαπάνης και της καθ’ υπέρβαση του δικαιώματος προαίρεσης δαπάνης, δεν καταβάλλεται».

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή Tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου