Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Άλλαξε χρώμα η λίμνη του Λάδωνα στην Αρκαδία και δεν είναι… από τις βροχές


Το χρώμα της έχει χάσει… η λίμνη του Λάδωνα στην Αρκαδία και αυτή την περίοδο, έχει ένα χρώμα κοκκινωπό! Σε κάποια σημεία της λίμνης, επικρατεί το κόκκινο από τη λάσπη που είχε πιάσει!

Αυτό συνέβη όμως όχι από τις βροχές όπως θα σκεφτόταν κανείς, αλλά εξαιτίας της χαμηλής στάθμης των νερών που υπάρχουν αυτή την περίοδο.

Πρόκειται για μία φυσιολογική διαδικασία, αφού δουλεύει το υδροηλεκτρικό του Λάδωνα, μειώνεται η στάθμη της λίμνης, προκειμένου στη συνέχεια να δεχτεί τα νερά που θα ακολουθήσουν μέσα στο χειμώνα, όπως τόνισε ο Διευθυντής του ΑΗΣ ΔΕΗ Λάδωνα, Γιάννης Σταθάς.

Λίμνη Λάδωνα

Η τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα, που δημιουργήθηκε από τεχνητό φράγμα, μέσα σε μια άγρια χαράδρα των βουνών, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σημαντικούς φυσικούς βιοτόπους της Πελοποννήσου.

Η Λίμνη, σε σχήμα φρυδιού, έχει μήκος 15 χιλιομέτρων (στη μέγιστη στάθμη λειτουργίας της) και μέγιστο πλάτος 1,5 χιλιόμετρα σε στάθμη 420m. Οι πράσινες πλαγιές και οι κορυφές των βουνών που καθρεπτίζονται σε αυτή δημιουργούν ένα σπάνιο τοπίο. Η αντίθεση του άγριου μέρους από τη μία, με τη γαλήνη του τοπίου της λίμνης από την άλλη, είναι μοναδική.

Την πανέμορφη Τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα στεφανώνουν τα εξής γορτυνιακά χωριά στα διοικητικά τους όρια: Πουρναριά, Μουριά, Ξηροκαρύταινα, Βάχλια, Τρόπαια, Περδικονέρι, Μπουλιάρι, Συριαμάκος, Φτεριά, Μυγδαλιά, Κερπινή, Θεόκτιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου