Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πιστεύουμε στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των ελληνικών τεχνικών εταιρειών»

«Απέναντι στην «ενοχοποίηση των εταιρειών» εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στην ενίσχυση των Ελληνικών τεχνικών εταιρειών και εκτιμούμε ότι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 στο σταθμό ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, με αφορμή την παράδοση της γέφυρας της Τσακώνας στον οδικό άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό επίτευγμα και μια από τις μεγαλύτερες τοξωτές γέφυρες στην Ελλάδα, η οποία έχει κατασκευαστεί από Ελληνικές εταιρείες, οι οποίες απέδειξαν ότι διαθέτουν εξαιρετικό επίπεδο τεχνογνωσίας» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «το έργο αυτό δεν θα είχε υλοποιηθεί ποτέ, αν δεν είχε χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου».

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι παντού παρούσα και αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που διαθέτει» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τατούλης και στο κλείσιμο της τοποθέτησής του σημείωσε ότι «τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στον τουρισμό είναι πλέον εμφανή. Η Πελοπόννησος έχει καταστεί από τους σημαντικότερους προορισμούς και, όπως διαπιστώνεται κατά τη χειμερινή περίοδο, έχουμε πλέον full season τουρισμό».

1 σχόλιο:

  1. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Η είδηση θα ήταν να κατήγγειλε ο Τατούλης τις λοβιτούρες, τα λαδώματα και την διαπλοκή των ελληνικών τεχνικών εταιριών με τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
    Αλλά τί να καταγγείλει ο Τατούλης την τεχνική εταιρία του αδερφού του και την Πάρνωνας Α.Ε στις οποίες μοιράζει τα έργα στην Περιφέρεια; Την ΤΕΡΝΑ των Αγραφιότηδων (πρώην δεξί χέρι του Άκη στις κυβερνήσεις Σημίτη) με την οποία θέλει να στήσει το πάρτι με τα σκουπίδια (κι όχι μόνο) ή την ΜΟΡΕΑΣ του Μπόμπολα στην οποία βολεύει τα ρουσφέτια του;
    Τις εταιρίες παίνεψε ο Τατούλης ούτε τους μηχανικούς, ούτε τους τεχνίτες ούτε τους εργάτες στις εταιρίες.
    Ξέχασε να πει όμως ο Τατούλης πόσα χρόνια πήρε στις λαμπρές κατά τα άλλα ελληνικές τεχνικές εταιρίες να κατασκευάσουν το έργο. Οι υπογραφές έπεσαν το 2006 η γέφυρα ήταν να παραδοθεί το 2009 και τελικά φτάσαμε στις αρχές του 2016 για να παραδοθεί το έργο. Ξέχασε να πει τί έγιναν εκείνα τα χρήματα που έπεσαν για την κατασκευή του προηγούμενου δρόμου που κατέρρευσε κι εάν καταλογίσθηκαν ποτέ ευθύνες στις ελληνικές τεχνικές εταιρίες που τον κατασκεύασαν και τέλος ξέχασε να μας πει πόσο υπερκοστολογήθηκε ΚΑΙ αυτό το έργο. Από τα 94 εκατομμύρια ευρώ αρχικά τελικό κόστος 131,5 (κάποια δημοσιεύματα στην Ελευθερία πριν κανένα χρόνο έγραφαν για 184 βέβαια αλλά άντε να βρεις την αλήθεια) εκατομμύρια ευρώ, πράγματι μιλάμε για ένα ακόμη νεοελληνικό επίτευγμα. Γιούπι το έργο ολοκληρώθηκε χορέψτε ιθαγενείς σας κόστισε μόλις 131,5 (και όχι σίγουρα) συν άλλα 113 του προηγούμενου δρόμου που έγινε σκόνη συν το γεγονός ότι θα τον πληρώνετε αιωνίως στην ΜΟΡΕΑΣ του κάθε Μπόμπολα με κάθε διέλευση. Αυτά είναι επιτεύγματα!
    Μάγκες ο Τατούλης και λοιποί, τους βγάζω το καπέλο. Δεν υπήρχε περίπτωση σε άλλη χώρα του πλανήτη να τα κατάφερναν καλύτερα .
    Εκείνη η συνδετήρια οδός της Μεγαλόπολης έγινε μνημείο αλλά δεν βαριέσαι σε καμιά 500αρι χρόνια θα γίνει και αυτή με 800% παραπάνω κόστος, σσσσσσσς όμως δεν κάνει να τα λέμε αυτά, ένα ξεροκούμουτσο στα διόδια του ΜΟΡΕΑ, κανένα 8μηνο στην ΔΕΗ και καμιά ψευτοσύμβαση στην ΤΕΡΝΑ και ανεχόμαστε τα πάντα, μην στεναχωρήσουμε και τον ευεργέτη μας τον Πετράν που μας βόλεψε.
    1.000 χρόνια μνημόνια, το αξίζουμε και με το παραπάνω.
    Και κάτι από το πρόσφατο παρελθόν για να μην ξεχνιόμαστε.
    http://tharrosnews.gr/news/content/%C2%AB%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή