Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΚΚΕ Αρκαδίας: Η βιομηχανία διώξεων καλά κρατεί και εντείνεται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ Αρκαδίας ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τις δικαστικές διώξεις σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και άλλων συνδικαλιστών.

Η βιομηχανία διώξεων καλά κρατεί και εντείνεται


Στις 10 Δεκέμβρη δικάζονται στη Σπάρτη δύο μέλη της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ: ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας και ο Δήμος Λεβεντάκης, Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης. Συνελήφθησαν στις 19/7 στη Σπάρτη ενώ έκαναν αφισοκόλληση για εκδήλωση που έγινε στην Αρεόπολη προς τιμή του Σωτήρη Πετρούλα που δολοφονήθηκε άγρια σε διαδήλωση της ΕΔΑ στην Αθήνα τον Ιούλη του 1965. Η κατηγορία με την οποία σέρνονται στα δικαστήρια τα στελέχη του ΚΚΕ αφορά την «παράνομη διαφήμιση».

Να θυμίσουμε πως στις 19 Ιούλη είχαν προσαχθεί σαν κοινοί εγκληματίες στο αστυνομικό τμήμα της Σπάρτης όπου αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες στελεχών του κόμματος και συνδικαλιστών.

Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση διώκουν δύο από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα μέσα από τους αγώνες του λαού μας στελέχη του ΚΚΕ στη Λακωνία που η ίδια η πορεία της ζωής τους δείχνει όχι μόνο ότι δεν είναι εγκληματίες για να σέρνονται στα δικαστήρια αλλά αποτελούν και παραδείγματα ιδιαίτερα για τις νεότερες.
ü Θεωρούμε απαράδεκτη τη δίωξη των δύο στελεχών του ΚΚΕ. 
ü Ζητάμε την αθώωσή τους.
Δεν είναι αλώστε οι μοναδικές διώξεις σε βάρος στελεχών του Κόμματος και συνδικαλιστών του μαζικού κινήματος που εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην περιοχή μας.
· Στις 10/12 διώκονται στο Άργος αγρότες αγωνιστές των μπλόκων. 
· Στις 16/12 διώκονται στην Τρίπολη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι για κινητοποίηση στα διόδια της Νεστάνης. 
· Στις 19/1/2015 διώκεται στο Ναύπλιο το στέλεχος του Κόμματος Πάνος Θάνος για αναγραφή συνθημάτων στην εθνική οδό. 
· Πολλές είναι ακόμα οι περιπτώσεις διώξεων που δεν έχει οριστεί δικάσιμος.
Είναι φανερό ότι όλες οι κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν στη διαχείριση της εξουσίας του κεφαλαίου τα τελευταία χρόνια, εφάρμοζαν την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη σημερινή, αλλά, και την προηγούμενη που συμμετείχαν οι υποτιθέμενοι «καθαροί» του Λαφαζάνη. Η «βιομηχανία» διώξεων συνεχίζεται αμείωτη, γιατί αμείωτη συνεχίζεται η βάρβαρη πολιτική ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Αυτοί που νομοθετούν στη βουλή προς όφελος της οικονομίας των καπιταλιστών, ξέρουν πως η εφαρμογή αυτής της πολιτικής απαιτεί όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος και κυρίως σε βάρος των κομμουνιστών.

Τι στιγμή μάλιστα, που ο πόλεμος στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη με την κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά και με την απόφαση της κυβέρνησης για πιο άμεση εμπλοκή για να μη χάσει και το ελληνικό κεφάλαιο κομμάτι από την πίτα, η προσπάθεια τρομοκρατίας με όλα τα μέσα η καταστολή θα εντείνονται.

Οι διώξεις για αφισοκόλληση και συνθήματα σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ είναι γνωστό ότι δε στοχεύει στην τρομοκράτηση των ίδιων των κομμουνιστών. Γνωρίζουν πολύ καλά και οι σημερινοί και οι προηγούμενοι διαχειριστές της εξουσίας, ότι έχουμε περάσει με άριστα από τέτοιες δοκιμασίες. Αυτό που επιδιώκουν είναι να φοβίσουν τον κόσμο που θέλει να βγει μπροστά και να αγωνιστεί ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου σήμερα, ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου αύριο.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ο λαός να μη σκύψει το κεφάλι. Να μη συναινέσει στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Να αντεπιτεθεί με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και στην πρωτοπορία του, στο ΚΚΕ.

Η ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ καλεί το λαό σε επαγρύπνηση. Να τύχουν θερμής υπεράσπισης από το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα οι καταδιωκόμενοι κουμουνιστές και άλλοι αγωνιστές με οργάνωση κινητοποιήσεων αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, με αποφάσεις και ψηφίσματα συλλόγων- σωματείων άλλων φορέων, που θα ζητούν την αθώωση των κατηγορούμενων και την καταδίκη αυτής της πολιτικής.

----------------------------

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

Στις 10 Δεκέμβρη δικάζονται στη Σπάρτη ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος και ο Δήμος Λεβεντάκης, στελέχη της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, με την κατηγορία της «παράνομης διαφήμισης», επειδή έκαναν αφισοκόλληση στις 19/7 στη Σπάρτη, για εκδήλωση προς τιμήν του Σωτήρη Πέτρουλα, που δολοφονήθηκε άγρια σε διαδήλωση της ΕΔΑ στην Αθήνα τον Ιούλη του 1965. Είχε προηγηθεί η προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα της Σπάρτης, σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες, από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από έντονες διαμαρτυρίες.
Η προσαγωγή των δύο στελεχών του ΚΚΕ, η άσκηση ποινικής δίκης και η δίκη που έχει οριστεί, αποτελούν προσπάθειες ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ.
Την ίδια στιγμή που τα στελέχη του ΚΚΕ διώκονται επειδή κολλούσαν αφίσες για να τιμήσουν τον Πέτρουλα, η εγκληματική Χρυσή Αυγή γεμίζει ανενόχλητη τους τοίχους με τα εμετικά συνθήματά της και τα φασιστικά σύμβολά της.
Η συγκεκριμένη δίωξη σε βάρος στελεχών του Κόμματος δεν είναι η μοναδική ούτε αποτελεί εξαίρεση.  Υπάρχει ένα μπαράζ δικών που εξελίσσονται  αυτό το διάστημα στην περιοχή της Πελοποννήσου, σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστών του λαϊκού κινήματος. Συγκεκριμένα:
·        Στις 14/12 δικάζονται στο Άργος αγρότες αγωνιστές των μπλόκων.
·        Στις 16/12 δικάζονται στην Τρίπολη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι για κινητοποίηση στα διόδια της Νεστάνης.
·        Στις 19/1/2015 δικάζεται στο Ναύπλιο το στέλεχος του Κόμματος Πάνος Θάνος  για αναγραφή συνθημάτων.
·        Πολλές είναι ακόμα οι περιπτώσεις άσκησης ποινικών διώξεων, για τις οποίες δεν έχει οριστεί  δικάσιμος.
Οι διώξεις αυτές συνεχίζουν την ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του λαού μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και καλλιεργούν κλίμα αυταρχισμού που επιστρατεύεται για την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
·         Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων.
·         Τι θα κάνει για να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων.


Οι βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιάννης Γκιόκας

Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου