Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Αχαϊα: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας σήμερα στη ΔΕΗ


Πέφτουν διακόπτες, τρέχουν οι οφειλέτες. Κινητοποίηση διαμαρτυρίας σήμερα στη ΔΕΗ

Σκληραίνει τη στάση της η ΔΕΗ έναντι των νοικοκυριών με απλήρωτους λογαριασμούς, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι η διοίκηση της επιχείρησης έδωσε ήδη τις πρώτες εντολές για 100.000 αποκοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, αναφέροντας ότι οι πρώτες εντολές αφορούν νοικοκυριά που μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς όμως να εξηγήσει με ποιο τρόπο διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.

Το «σαφάρι» για τους απλήρωτους λογαριασμούς εκτιμάται ότι θα πάρει μεγάλες διαστάσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τοπικούς συνδικαλιστές, μόνο στην Πάτρα οι εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης, αφορούν περίπου 4.000 νοικοκυριά με μεγάλες οφειλές.

Ηδη από χθες στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές από πολίτες που έσπευδαν να πληρώσουν λογαριασμούς ή να κάνουν διακανονισμό οφειλών. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι εντάσεις στα γραφεία στελεχών, από διαμαρτυρόμενους πολίτες.

Αλλοι καταναλωτές έσπευδαν σε καταστήματα τραπεζών και κατέθεταν έναντι μέρος του ποσού της οφειλής ή και ολόκληρο, για να προλάβουν ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.

Ο πρόεδρος της ΤΕ ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πατρών - Αιγίου Θεόδωρος Κανελλόπουλος, τόνισε στην «Π» ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ανεξαρτήτως ποσού, θα πρέπει να τις εξοφλήσουν ή να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα διακανονισμού με δόσεις, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι οι διακοπές ρεύματος θα γίνονται μόνο σε καταναλωτές με μεγάλα χρέη. Οπως εξήγησε, μπορεί να δούμε και το φαινόμενο διακοπών ρεύματος σε ολόκληρες γειτονιές, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση της επιχείρησης.

Η διαδικασία του διακανονισμού γίνεται με εύκολο τρόπο. Αρκεί ένα τηλεφώνημα στον αριθμό 11770 για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα. Για τη ρύθμιση της οφειλής απαιτείται η προκαταβολή του 10% και στη συνέχεια η αποπληρωμή της μέχρι και σε 30 δόσεις, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι δόσεις μπορούν να φτάσουν και τις 60.

Βέβαια, προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η ταυτόχρονη πληρωμή και του λογαριασμού της ΔΕΗ, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα δυσκολέψει πολλά νοικοκυριά.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Οι ανακοινώσεις για το μπαράζ διακοπών ρεύματος προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις. Οργανώσεις και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ εξήγγειλαν για σήμερα στις 10 το πρωί κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Ακτή Δυμαίων.

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν το Συντονιστικό Συνταξιουχικών Οργανώσεων Πάτρας, το συνδικάτο Μέταλλου Πάτρας, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού & Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις & παροχής υπηρεσιών Nομού Αχαΐας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ), η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αλεξιώτισσας και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Ζαβλανίου, τονίζουν ότι «τις τελευταίες μέρες η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει εξαπολύσει νέα επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου